Rakennutamme kellaritilassa olevan huoneen ihan uusiksi ja kotiteatterikäyttöön. Kaikki on siis auki pistorasioiden paikkoja myöten, emmekä ole edes päättäneet millainen tykki otetaan ja olisiko tykin ohessa tietokone vai ihan perus bluraysoitin.
Mitä itse valitsisitte tulevaisuuden kehitys huomioon ottaen eli pitäisikö tykin olla 3D-mallia ja olisiko tietokone&netti ihan ehdoton?
Miten nuo vehkeet kannattaisi asetella tilaan eli tykki kun tulee kattoon ja sitä varten sinne pistorasia ja muut laitteet pakko pistää johonkin hyllyyn, niin uskaltaisiko johdot tykille vetää katon sisällä vai kannattaisiko vaan laittaa pintavetona ja koteloida, kun jos menevät rikki, on helpompi vaihtaa.
Entäpä sitten screen...tekisittekö itse vai ostaisitteko valmiin ja olisiko kiinteä seinämalli vai alasvedettävä?
Äänentoiston suhteen voisitte myös kertoa suosikkinne. Entäpä huoneen akustointi? Huone on reilut 4m x reilut 5m.
Budjettini tykin, screenin ja muun laitteiston suhteen voisi olla jotain 3000-5000e, vähempi parempi.
Laitteiston rakentaisin tietokone pohjalle ja ei mitään kotiteatteri pakettia, siis av-virittinvahvistin / vahvistin kaiuttimet media pohjainen pc tykki.
Erillislaitteet antavat aina mahdollisuuden parannella pikkuhiljaa, josko nälkä ja raha varat antavat periksi, merkkeihin malleihin ota kantaa muuten kuin esim. 5000? alle 700 pc / kuva n.1500 ääni loput.
Ja tämän kun viellä ajatuksella.
Lainaus:Mistä lähtien äänentoistolaitteet ovat olleet pääosin koteloltaan mustia ?
Hifilaitteet ovat olleet mustia yleisesti 80-luvun puolesta välistä saakka. Tämä johtui USA:ssa MIT:n MediaLab'issa tehdystä kuuntelutestistä, joka EI ollut sokkotesti, mutta muuten tieteellisesti hyvin tehty.
Yhteenveto: laitteiden värillä ja koolla on väliä. Kaikkein parhaiten soivat mustat laitteet, seuraavana metallinvärinen elektroniikka, ja puunväriset kaiuttimet. Selvästi värilliset (siniset, valkoiset jne.) vehkeet soivat huonosti, ja tässä ryhmässä punaiset soivat erityisen huonosti.
Sanomattakin on selvää, mutta tulipahan tutkittua: isoissa kaiuttimissa on tukevampi basso ja ne soivat muutenkin lujempaa ja puhtaammin, varsinkin isot ja mustat.
Tietenkään kokeessa ei muuttunut muu kuin soivaa laitetta indikoiva valo ja valon vaihtuessa kuultu napsahdus joka uskotteli, että ääntäkin todella kytkettiin.
Koe toistettiin Tanskassa hiukan eri järjestelyillä, ja ammattilaisista koostuvalla raadilla. Tuloksena mm. että sokkotestissä kuultuun ääneen vaikuttaa mm. eteisessä olleet merkkilaitteiden pakkauslaatikot. Psykoakustiikka on kiehtovaa.