User Käyttäjä Salasana  
   
sunnuntai 19.5.2024 / 07:37
Hae keskustelualueilta:        In English   Suomeksi   På svenska
afterdawn.com > keskustelu > yleistä keskustelua tietokoneista > verkot > saunalahden 4g-yhteydestä kokemuksia
Näytä aiheet
 
Keskustelualueet
Keskustelualueet
Saunalahden 4G-yhteydestä kokemuksia
  Siirry:
 
Kirjoittaja Viesti
T/D/F
Member

1 tuotearvio
_
20. helmikuuta 2014 @ 13:27 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Asun paikkakunnalla, jossa on paikallisen puhelinyhtiön monopoli-ADSL. Soneralta saisi myös adsl-yhteyttä "keskustan alueelle", mutta keskustan aluetta ei ole sen tarkemmin rajattu. Noin kilometrin säteellä keskustasta Sonera toimisi, mutta kahden kilometrin päässä keskustasta Sonera ei enää ole vaihtoehto.

Hankin ADSL:n tilalle Saunalahden 4G-yhteyden. Paikallinen operaattori, Etelä-Satakunnan Puhelin, tarjoaa 1/1 -liittymää 22 eurolla kuukaudessa. 2/1 kustantaisi 29 euroa / kk. Ainoa liittymätyyppi, jota heiltä on saatavilla, on ADSL. Eivät tarjoa kaapelimodeemia laisinkaan ja valokuituakin tarjotaan vain omakotitalossa asuville, kerros- ja rivitalot ovat jääneet valokuidun ulkopuolelle.

Ensimmäinen 4G-testi reilu vuosi takaperin oli fiasko. Nettiyhteys pätki ja reititin ei suostunut useiden tuntienkaan säädön jälkeen laskemaan nettiin kuin yhden koneen kerrallaan. Sisäverkossa data kyllä liikkui, nettiin ei päässyt. Nopeutta kyllä riitti, mutta ping heitteli miten sattuu, ollen välillä 30 millisekuntia, välillä 400 millisekuntia. Yle Areenan katsomisesta ei tullut mitään.

Taannoin päätin ottaa riskin ja tilasin Saunalahdelta 4G-yhteyden uudestaan testattavaksi. Tällä kertaa yhteys toimi oikein hienosti. Koneet yhdistyivät verkkoon ilman mitään ongelmia, sisäverkko toimii ja yhteys on nopea sekä sisään, että ulos.

Päätelaitteena on Huawein B953 -reititin, jossa laitteet ovat kiinni suoraan kaapeleilla. Nyt yhteys on ollut parisen viikkoa käytössä ja ADSL on sanottu irti. Nopeudet ovat 25-35 megabittiä sisäänpäin ja 3-5 megaa ulospäin. Reitittimen mukaan signaali heittelee 2-3 palkin välillä. Tiedä sitten, auttaisiko lisäantenni paremman signaalin saamiseksi.

Olen yhteyteen tyytyväinen. Nopeutta riittää ja hintakin on kohdallaan, 19,80 kuussa.

Suosittelen ADSL-liittymää käyttäviä kokeilemaan 4G-yhteyttä, mikäli ADSL tuntuu hitaalta / kalliilta. Nyt alkaa tekniikka olemaan sen verran hyvällä mallilla, että yhteyttä voi pitää erittäin kovana kilpailijana kiinteälle kaapelille.

Lisää kokemuksiani voi lukea täältä.

http://musatekniikka.blogspot.fi/2014/0...-4g-yhteys.html
AfterDawn Addict
_
20. helmikuuta 2014 @ 18:07 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Itselläni on Saunalahden 4G liittymä jonka nopeus on rajoitettu max 50 Mbit/s.

Hyvin on pelannut ja wlan mokkulan kautta nopeus on yleensä siinä 15-41 mbit/s välillä ja tietokoneen kautta meni kerran jopa yli 50 mbit/s.

Toki tämä riippuu täysin olinpaikasta ja ruuhkasta.
HiTex1983
Member
_
25. helmikuuta 2014 @ 19:42 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Eipä noita langattomia vielä voi kutsua edes kilpailijaksi kiinteille yhteyksille. Tämä on oma mielipiteeni. Nopeuden vaihteluväli aivan liian suuri, kuten myös pingi. Tosin toimii ne langattomatkin yhteydet, jos ei tee netissä surffailua ja sähköposteja kummempaa hommaa. Omassa käytössä on 100/10 -meganen kaapeliliittymä, joka toimii vakaasti tunnista ja päivästä toiseen, jota tarvin etenkin pelatessa FPS-pelejä.

[EDIT] Vanhemmilleni hankin tuollaisen Saunalahden 4G:n rajoitettuna max. 50 Mbit/s -liittymän ja heidän käyttöön se sopii suht ok, sen jälkeen kun talon sisällä olevia langattomia laitteita siirreltiin lähemmäs mokkula-reititintä, sekä reititin piti siirtää ikkunan eteen et yhteys pysyy kunnossa ilman pahempia vaihteluita. Itse en sen käytöstä pidä johtuen niistä vaihtelevista latausnopeuksista.

Viestiä on muokattu lähettämisen jälkeen. Viimeisin muokkaus 25. helmikuuta 2014 @ 19:47

Mainos
_
__
 
_
Senior Member
_
26. helmikuuta 2014 @ 13:20 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
4G/3G yms. eivät ole vaihtoehto tasalaatuiseen yhteyteen, jos tarjolla on kunnollisia valokuitu,kaapeli yms. mahdollisuuksia. Oma puhelinpiuha-adsl(24/1) kykeni parhaimmillaan 20/0,9 kättelynopeuksiin. Ja koneella tuo nopeus oli maksimissaan 17/0,7 pingit hyviä 20-30ms. Mahdollisuutta muuhun kiinteään yhteyteen ei ole. Ja lisäksi monopoli pitää hintaa korkeana.
Vuodenvaihteessa hain sauniksen 4g LTE liittymän ja Huawei 593 boxin. Nopeudet vaihtelevat 25-50/5-30 ja pingit 30-100. Huawei jakaa netin langattomasti ja on huoneen nurkassa "pimennossa"(kolme viidestä paalusta). Häiriöitä ei ole ollut. Ja hintakin on lähes puolet edullisempi...



afterdawn.com > keskustelu > yleistä keskustelua tietokoneista > verkot > saunalahden 4g-yhteydestä kokemuksia
 

Apua ongelmiin: AfterDawnin keskustelualueet | AfterDawnin Vastaukset
Uutiset: IT-alan uutiset | Uutisia puhelimista
Musiikkia: MP3Lizard.com
Tuotearviot: Laitevertailu | Vertaa puhelimia | Vertaa kännykkäliittymiä
Pelit: Pelitiedostot, pelidemot ja trailerit
Ohjelmat: download.fi | AfterDawnin ohjelma-alueet
International: AfterDawn in English | Software downloads | Free, legal MP3s | AfterDawn på svenska
RSS -syötteet: AfterDawnin uutiset | Uusimmat ohjelmapäivitykset | Keskustelualueiden viestit
Tietoja: Tietoa AfterDawn Oy:stä | Mainosta sivuillamme | Sivuston käyttöehdot ja tietoja yksityisyydensuojasta
Ota yhteyttä: Lähetä palautetta | Ota yhteyttä mainosmyyntiimme
 
  © 1999-2024 AfterDawn Oy