Kämppä valmistu täydellisestä remontista ja nyt on joka huoneessa 2 kpl rj45 liitin reikiä seinässä joista puskee valokuitua ja minä kun en näistä uusista syteemesitä mitään ymmärrä, niin kysellääs visaammilta.
Elikkä nyt pitäisi saada wlan kämppään jotenkin, mutta miten? Adsl modeemeja löytyy useampikin joissa on wlan mahdollisuus, mutta miten sen nyt saa tosta seinän rj45 liittimen jatkoksi jotta olisi wlan ja pöytäkoneelle piuhalla netti?
Entäs mitä tarkottaa ku sulake kaapissa on paikat rj45 liittimillä numerolta 1-8 (paikat 1-2 ovat data ja paikat 3-8 one eri huoneiden rj45 pistokkeet) ja onneton yhden sivun ohje kertoi, että sieltä saa eri huoneisiin ristiin kytkennän paikasta 1-2 eri huoneiden mukaan 3-8 paikkoihin. Mikä ihmeen ristiin kytkentä?
Vähä epäselvästi varmaan tässä kyselen, kun en tästä ymmärrä nyt juur mitään, mutta tarkennuksia saa kyllä tarvittaessa.
Lainaus:mutta miten sen nyt saa tosta seinän rj45 liittimen jatkoksi jotta olisi wlan ja pöytäkoneelle piuhalla netti?
periaatteessa ADSL-modeemin voi konffata sellaiseen tilaan, jossa se toimii kuvainnollisesti "kytkimenä johon on liitetty langaton tukiasema": tämä edellyttää laitteen vetämistä sillattuun tilaan, jolloin siitä tippuu pois käytöstä kaikki reititysominaisuudet, dhcp:t, palomuurijutut (natit, portforwardit yms) ja riippuen hieman laitteen mallista, voi olla, että vielä erikseen pitää määrittää WLAN ja LAN-portit ns. "toimimaan yhdessä". Kannattaa ymmärtää, että noin säädetty adsl-purkki on siis puhdas kytkin joka vain välittää paketteja - se on vain ja ainoastaan "johdon jatko", ei mitään muuta. Siinä ei ole käytössä niitä ominaisuuksia joiden avulla kytkettävä laitteet saataisiin ns. "samaan verkkoon" (jossa ne näkisivät toisensa tavalla, jotta esim. mediapalvelimen pyörittäminen onnistuisi).
sitten.. ristiinkytkentä: yhdistetään johdolla esim. paikka 8, paikkaan 1 jolloin paikan 8 vastaavan huoneen rööri aktivoituu: en sen ihmeemmin jaksa tuota selitellä, mutta ilman välilaitteita tehtynä se vaatii joissain tapauksissa ns. "ristiin kytketyn" johdon (siitä tulee nimi ristiinkytkentä). Vaihtoehtoiseti kaapissa tapahtuvissa johdotuksessa voidaan laittaa väliin kytkin, joka yhdellä johdolla yhdistetään datapaikkaan (1 tai 2) ja paikoista 3-8 vedetään johdot myös kytkimeen jolloin kytkin hoitaa tarvittavat jutut ja kaikkia paikkoja vastaavat huoneiden röörit saadaan aktiiviseksi. Kun pohjustus on hiukka epäselvä ja jos oma tietämys asiasta ei ole kovin hyvä, niin selityksieni perusteella ei kannata alkaa muuttelemaan sen kaapin johdotuksia.