User Käyttäjä Salasana  
   
sunnuntai 2.6.2024 / 11:55
Hae keskustelualueilta:        In English   Suomeksi   På svenska
afterdawn.com > keskustelu > pc-rauta > tietokoneen näytöt > 32'' tv näyttönä - kyllä vai ei?
Näytä aiheet
 
Keskustelualueet
Keskustelualueet
32'' TV näyttönä - kyllä vai ei?
  Siirry:
 
Kirjoittaja Viesti
Kilu1971
Newbie
_
18. lokakuuta 2013 @ 23:34 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Moikka.

Muutaman vuoden ikäisessä koneessani on Radeonin 4870-näyttis ja Asusin 16/10 1680x1050-maksimiresoinen 22 tuuman näyttö. Käytän sitä pääasiassa leffojen ja tv-sarjojen katseluun, nettiselailuun ja muuhun normikäyttöön. Pelaaminen on aika satunnaista ja vieläkin satunnaisemmin pelaan mitään äkkireaktioita vaativia shootereita, enkä ole kovin kranttu pelien kuvanlaadun suhteen. Ja nykyinen kone/näyttis ei jaksaisi muutenkaan pyörittää huippukorkeita resoja uudehkoissa peleissä.

Olen harkinnut viime päivinä keskikokoisen (29-32 tuumaa) taulutelkkarin hankkimista uudeksi näytöksi, kun tietokone joka tapauksessa toimii enimmäkseen tv:n korvikkeena. Sen kuitenkin pitäisi olla Full HD paristakin syystä - Full HD-videot näkyisivät alkuperäisellä laadullaan ja 1366x768 noin isossa näytössä näyttäisi varmaan aika rujolta työpöydällä, nettiselaimessa tai softissa. Laskeskelin, että 32 tuuman fullhd-tv:ssä yksittäisen pikselin leveys on maksimiresoillakin lähes 1,3-kertainen verrattuna tämän 22'' näytön pikseliin maksimiresoluutiolla.

Elikkäs: FULLHD-tv, koko välillä 29''-32'', hinta ei mielellään kovin paljon päälle 300 euroa -ei harmittaisi vaikka olisi alle. Plussaa olisi (pöytätilankäytön ja johtovyyhtihelvetin vähentämiseksi), jos telkkuun pystyisi vetämään äänikortilta äänet nyt käytössä olevien pöytäkaiuttimien sijaan. Näyttiksessä vain 1xVGA ja 1xDVI-lähdöt, eli HDMI:n kautta ääniä ei saa vietyä.

Tässä kaksi vaihtoehtoa alle kolmellasadalla Pixmaniasta (toinen tosin loppu varastosta), kannattaisiko tuommoisia ostaa, löytyykö parempia vaihtoehtoja samassa hintaluokassa? Ihan oikea näyttökin samasta hintaluokasta voisi olla vaihtoehto, jos se on vähintään 27-tuumainen. Tykkään että jos näytön tahtoo vaihtaa suurempaan, niin parin tuuman takia ei kantsi vaivautua.

Ja sitten vielä muutama kysymys tv:n käytöstä monitorina. Onko odotettavissa mahdollisia ongelmatilanteita, esim. jos peli tai muu sovellus vaatii tiettyjä resoja kuten 800x600 tai 1024x768, niin tukeeko tv:t semmoisia? Ja mitä tarkoittaa tuotekuvauksissa "parannettu taajuus 100Hz"? Eihän kai tuommoisten virkistystaajuus voi oikeasti olla 100:a hertsiä maksimiresoilla?
Senior Member

11 tuotearviota
_
19. lokakuuta 2013 @ 00:35 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Muistaakseni 4870 sarjassa on mahdollisuus saada äänet HDMI:n kautta kun käyttää mukana tullutta DVI-HDMI adapteria. Useimmilla DVI-HDMI kaapeleilla tuo ei toimi. AMD:n omalla ja muutamalla tarvikemallilla tietävästi toimii.

Mitä telkkariin tulee niin varmaan hirveän monella ei varmaan ole käytännön kokemusta siitä että kuinka hyvä mikäkin telkkari on (harva pääsee testaamaan niin monia). Suosittelen katsomaan youtubesta itseäsi miellyttävien telkkarien arvosteluja.

Esimerrkinä itse ostin spekseiltä hyvän LG:n telkkarin muutama vuosi sitten ja jälkeenpäin selvisi että kun tietokone on liitettynä kiinni HDMI:llä ei skaalaus toiminut kunnolla (epäselvä kuva FullHD resolla). Ja DVI:llä ei pystynyt säätämään television asetuksia ollenkaan. Erityisesti häiritsi se että taustavaloa ei pystynyt säätämään kirkkaamalle ja valkoinen näytti hieman kellertävältä. Nykyajan telkkareissa ei varmaan ole näitä vikoja mutta uudet tekniikat saattavat tuoda uusia puutteita.

Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.
Kilu1971
Newbie
_
19. lokakuuta 2013 @ 11:26 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo:
Muistaakseni 4870 sarjassa on mahdollisuus saada äänet HDMI:n kautta kun käyttää mukana tullutta DVI-HDMI adapteria. Useimmilla DVI-HDMI kaapeleilla tuo ei toimi. AMD:n omalla ja muutamalla tarvikemallilla tietävästi toimii.
Taitaa tuo tosiaankin olla mahdollista. Hämäsi, kun tietokone eri semmoisesta mitään tiennyt. Etsin oikeat ajurit ja Realtekin Audio manageriin ilmestyi vaihtoehto HDMI out.

Tilasin halvimman (279 ?) 32'' FullHD-television, mitä löysin (TOSHIBA - 32L2333G). Ottiatuota. Kiitoksia neuvoista kuiteskin.
afterdawn.com > keskustelu > pc-rauta > tietokoneen näytöt > 32'' tv näyttönä - kyllä vai ei?
 

Apua ongelmiin: AfterDawnin keskustelualueet | AfterDawnin Vastaukset
Uutiset: IT-alan uutiset | Uutisia puhelimista
Musiikkia: MP3Lizard.com
Tuotearviot: Laitevertailu | Vertaa puhelimia | Vertaa kännykkäliittymiä
Pelit: Pelitiedostot, pelidemot ja trailerit
Ohjelmat: download.fi | AfterDawnin ohjelma-alueet
International: AfterDawn in English | Software downloads | Free, legal MP3s | AfterDawn på svenska
RSS -syötteet: AfterDawnin uutiset | Uusimmat ohjelmapäivitykset | Keskustelualueiden viestit
Tietoja: Tietoa AfterDawn Oy:stä | Mainosta sivuillamme | Sivuston käyttöehdot ja tietoja yksityisyydensuojasta
Ota yhteyttä: Lähetä palautetta | Ota yhteyttä mainosmyyntiimme
 
  © 1999-2024 AfterDawn Oy