Koululaitoksen opetuksen järkeistäminen ala-asteella.
Olen isoisänä seurannut tyttäreni, tyttären, koulunkäyntiä ensimmäisen ja toisen ala-asteen luokan ajan ja tullut siihen tulokseen että ala-asteiden jatkuva kehittämiskierre vaikuttaa tarkoituksettomalta... Kaikkia, mm. edellisten ikäluokkien hyvin toimivaa oppimateriaalia jostain syystä muokataan suuntaan jos toiseen. Joka aiheuttaa mielestäni oppilaille turhaa pohdintaa, ohi oleellisen ja näin sekoittaa tämän oleellisen, sekä epäoleellisen toisiinsa, jonka vuoksi pienen koululaisen on vaikea keskittyä ja ymmärtää olennainen .
Matematiikan nykyiset ala-asteen oppikirjat sisältävät jopa yhtälöiden ratkaisua, jota jopa aikuiset koulutetut henkilöt joutuvat tosissaan miettimään. Kysyttäessä miksi kirjat sisältävät tällaista materiaalia, on vastaus, 'Oppilaat jotka haluavat haasteita voivat kokokeilla kykyjensä rajoja' Outoa, ollanhan opiskelemassa ensinnäkin sitä mitä koulu yleensäkin on puhumattakaan numeroista ja niiden ynnäämisestä tai miinustamisesta, lukuvuoden ensimmäisillä kuukausilla. Tämä sekamelska aiheuttaa eriarvoisuuden syntymistä oppilaiden kesken. Vaikkakin toisin väitetään opettajien taholta.
Niin kutsuttu 'kaunokirjoitus, On uudistettu tarkoituksen mukaisettomaksi 'venkuroineen, ohituksineen, taivutuksineen ,yms...Lääkkeeni tähän, kuten edelliseenkin on lopettaa nykyiset turhankkeet eli kehitysryhmät, jotka eivät ilmeisesti voi toimia ja ansaita 'palkkaansa' ilman jatkuvaa tyhjänpäiväistä kehittämistä. Sanoisin että vanhassa vara parempi. Ennenkin on koululaitos kasvattanut suuria vaikuttajia yhteiskuntaamme. Nykyään koululaitos koetaan ahdistavana eriarvoisuutta luovana laitoksena ,joka synnyttää kaikenlaisia ongenelmia sekasotkullaan. Sen on osoittanut, varsinkin koulujen alueilla monet ikävät tapahtumat. terv. Epä-toivosyöveri
Viestiä on muokattu lähettämisen jälkeen. Viimeisin muokkaus 26. marraskuuta 2009 @ 15:47
|