Onkohan olemassa jotakin edes lähimain yleispätevää ohjetta siihen, milloin kannattaa ladata ja asentaa muita kuin tärkeät tai suositellut Windows-päivitykset? Jos ei ole kohdannut mitään ongelmia, niin kannattaako mitään päivittääkään?
Epätietoisuutta tulee joskus Microsoftin ympäripyöreistä kuvauksista "Tämä päivitys korjaa joitakin Windows-ongelmia". Itse jätän yleensä tuollaiset väliin, mutta joskus tulee epätietoisuutta koneen valmistajankin päivitysten kanssa. Jos jakeluun tulee uusi näytönohjaimen ajuri eikä edellisen kanssa ole kokenut mitään ongelmia, niin päivittääkö vai ei? Sama kysymys voi tulla BIOS-päivityksen kanssa. Silloin on olemassa myös jonkinasteinen epäonnistumisen riski. Kannattaako päivittää, jos mitään ongelmia ei ole ilmennyt?
Olen suhtautunut koneen valmistajan tarjoamiin päivityksiin periaatteella "if it works don't fix it" eli "jos kone ennestään toimii, älä korjaa sitä". Viimeisten Windows-päivitysten (11.3.) jälkeen tarkistin myös uudehkolle ThinkPadille tarjottuja päivityksiä Lenovon päivitysohjelmalla. Tuntui, että "Lenovo Solution Center" -sovelluksen päivitys kannattaisi asentaa vastaisen varalle, vaikka edellisessäkään ei ollut ilmennyt ongelmia.
Tuon jälkeen olen monta kertaa ihmetellyt tavallisella käyttäjätilillä ilmoitusta, että lse_cli.exe sovellus odottaa ja vaatii järjestelmänvalvojan asennuslupaa. Tietenkään en sitä tuntemattomalle sovellukselle antanut. Koitin monesti turhaan googlata, mistä on kysymys, sillä luulin nimen alussa olevan I-kirjaimen. Kun vihdoin tajusin, että I olikin pieni l, selvisi, että kyseessä oli joku Lenovon päivityksessä sattunut virhe, joka odottaa korjausta. https://forums.lenovo.com/t5/ThinkVanta...58/td-p/1462833
Tästä pääsen takaisin alkuperäiseen kysymykseen eli, miten tarjottuihin päivityksiin pitäisi suhtautua, jos ei ole kohdannut ongelmia käyttöjärjestelmän tai kyseisen sovelluksen kanssa?