" Joulukuun 1. päivänä Ruotsin puolustusvoimien tiedustelupalvelu FRA kytkee valokaapelinsa kaikkiin Ruotsin kansainvälisen dataliikenteen solmupisteisiin ja kopioi sieltä jatkossa omaan käyttöönsä joka ainoan kaapeleissa kulkevan bitin. Tämä tarkoittaa käytännössä lähes kaikkea Suomesta ulkomaille suuntautuvaa pikaviestinliikennettä, vertaisverkkokäyttöä, surfaamista, sähköpostiliikennettä, puheluliikennettä ja fax-liikennettä.
Ruotsin eduskunta on valtuuttanut FRA:n paitsi kopioimaan kaiken Ruotsin rajat ylittävän tietoliikenteen myös kaivamaan siitä tietokantoihinsa tietoja viestinnän osapuolien etnisestä taustasta, seksuaalisesta suuntautumisesta, terveydentilasta, poliittisista ja uskonnollisista mielipiteistä sekä ammattiyhdistysaktiviteeteista. Sen me myös tiedämme, että FRA:lla on käytännössä rajoittamattomat valtuudet vaihtaa keräämiään tietoja ulkomaisten tiedustelupalvelujen kanssa tiedusteluyhteistyön nimissä, jopa diktatuurivaltioiden kanssa.
Joulukuun alusta on siksi viisainta olettaa, että Ruotsin hallituksella ja puolustusvoimilla on täydellinen näkyvyys kaikkeen kansainväliseen viestintääsi."
yleistä keskustelua p2p-ohjelmista ei ole oikea alue, siirretty.
Ja pidetään mielessä keskustellessa ettei aihe lipsu liikaa politiikkaan vaan pysyisi teknologia-aiheessa:
Lainaus:13. Muuhun kuin teknologiaan (joko suoranaisesti tai välillisesti) liittyvistä poliittisista aiheista keskustelu on kiellettyä. Eli jauhantaa maataloustukien tarpeellisuudesta, demareiden tarpeellisuudesta, Yhdysvaltain ulkopolitiikan suunnasta tai sen puutteesta, jne ei sallita keskustelualueillamme. Internet on täynnä poliittiseen keskusteluun keskittyneitä sivustoja.
Oma lähtökohtani on aina ollut, että vahvat tiedustelupalvelut (ainakin USA ja Venäjä) "kuulevat" kaiken minkä nettiin laittaa tai sieltä hakee. Eipä tuo Ruotsin oikeus siis kamalasti tilannetta muuta.
Pahintahan tuossa on se mahdollinen arkistointi ikuisiksi ajoiksi - koska tahansa myöhemmin voidaan hakea jonkun henkilön nettitekemiset esiin. Pahimmillaan jollain nuoruuden hölmöilyillä voitaisiin esim. painostaa myöhemmin huippupolitiikoksi ryhtyneitä.
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wipe2000: Oma lähtökohtani on aina ollut, että vahvat tiedustelupalvelut (ainakin USA ja Venäjä) "kuulevat" kaiken minkä nettiin laittaa tai sieltä hakee. Eipä tuo Ruotsin oikeus siis kamalasti tilannetta muuta.
Pahintahan tuossa on se mahdollinen arkistointi ikuisiksi ajoiksi - koska tahansa myöhemmin voidaan hakea jonkun henkilön nettitekemiset esiin. Pahimmillaan jollain nuoruuden hölmöilyillä voitaisiin esim. painostaa myöhemmin huippupolitiikoksi ryhtyneitä.
Eli noi sais mahd. kiristää poliitiikkoja käyttämättä perinteistä "annoin sulle rahaa, nyt tee niin kuin haluan" -taktiikkaa? Tulee kohta kiireistä politiikoilla kun kaikki haluaa kiristää niitä.
2 vastausta ja kummatkin liittyvät politiikkaan, mutta ei teknologiaan. Eikä edes teknologiaan viittaavaa politiikkaa, vaan puhdasta tiedostelu/puolustus/lahjonta yms. politikointia.
Eiköhän tämä ole tässä, emme halua poliittista keskustelua afterdawniin.