Moro, ajattelin täällä kysäistä muutaman tekniikkaan liittyvän kysymyksen.
1. Kun tietokone tekee jotain, esim. avaa selainta, kuuluu tietokoneessa "rätinää". (Varsinkin vanhemmissa koneissa.) Mistä tietokoneen osasta se tulee?
2. Onko HDMI:lla ja DVI:lla paljoa kuvanlaadun kanssa eroa? (DVI:n paras liitäntätapa)
3. Meneekö näiden kolmen liitäntätavan paremmuusjärjestysa näin:
Komponentti, S-Video, Komposiitti
4. Kun puhutaan kännyköiden prosessorien kellotaajuuksista, niin varmaankin menee niin, että mitä isompi lukema, sitä tehokkaampi se on? (Esim. 800MHz - 1GHz)
1. Kiintolevyhän se siellä metelöi, ihan normaalia on että se raksuttaa. Vanhemmissa koneissa komponentit ovat yleensä äänekkäämpiä kuin uusissa, koska niiden suunnittelussa ei ole perehdytty melun poistoon kumipuslin ja vaimennusmatoin. Hiljaisin kone saadaan aikaan käyttämällä passiivista jäähdytystä ja komponentteja joissa ei ole liikkuvia osia(esim. Flash-muistitekniikkaan pohjaavat SSD-kiintolevyt).
2. DVIllä ja HDMIllä ei ole kuvanlaadullista eroa, koska molemmat ovat digitaalisia siirtotapoja. Erot johtunevat enemmän käytetyistä laitteista kuin itse kaapelista, tosin kaapelin laadullakin voi olla vaikutusta tähän.
4. Näinhän se menee, mitä isompi lukema, sen tehokkaampi, vähän ninkuin tietokoneissakin. Todellinen tehokkuus riippuu tietysti käyttiksestä, jotkut käyttikset ovat raskaampia kuin toiset.
Prosessoreissa on eri arkkitehtuureja joista voitaisiin mainita nyt kaksi yleisintä; ARM ja x86. ARM prosessoreita käytetään esim. puhelimissa ja x86 prosessoreita yleensä tietokoneissa.
Jos on 1GHz ARM prosessori ja 1GHz x86 prosessori niin x86:ssa on parempi suorituskyky. ARM prosessori syö murto-osan siitä virrasta minkä x86 syö. Tässä on se syy miksi ARM prosessorit löytyvät puhelimista ja x86:t tietokoneista.
Sun ei tarvitse välittää eri arkkitehtuureista. Et vain voi verrata puhelimen ja tietokoneen prossujen tehoa suoraan. Jos vertailet pelkästään puhelimia toisiin puhelimiin tai pelkkiä tietokoneita toisiin tietokoneisiin niin silloin on aina lähes poikkeuksetta niin että mitä suurempi kellotaajuus sen tehokkaampi prosessori.