User Käyttäjä Salasana  
   
sunnuntai 19.5.2024 / 05:50
Hae keskustelualueilta:        In English   Suomeksi   På svenska
afterdawn.com > keskustelu > kotiteatteri > dvd-soittimet > kotiteatteri hajosi, ehjät kajarit jäivät. mikä neuvoksi?
Näytä aiheet
 
Keskustelualueet
Keskustelualueet
Kotiteatteri hajosi, ehjät kajarit jäivät. Mikä neuvoksi?
  Siirry:
 
Kirjoittaja Viesti
m1ksu
Newbie
_
21. joulukuuta 2010 @ 23:26 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Ihan ensiksi haluan pahoitella, mikäli tämä aihe on turha tai tällainen aihe on jo olemassa. En ainakaan nopealla vilkaisulla löytäyt vastausta mistään ongelmaani.

Ongelmani on siis seuraavanlainen:

Omistin Philipsin MX5100VR kotiteatterisarjan, kunnes soitin päätti hajota ja käteen jäi vain ehjät kajarit kyseisestä soittimesta. Ajattelin että ostaisin uuden DVD-soittimen ja kytkisin vanhat kajarit tähän uuteen soittimeen. Ongelma on, että en ymmärrä näitten teknisten vempaimien päälle tuontaivaallista. Koska haluan kytkeä omat kajarini uuteen DVD-soittimeeni, tulisi uudessa soittimessani olla siis oikeanlaiset liitännät. Philipsin MX100VR- soittimessa kaiuttimet kytkettiin soittimeen tällaisella liitännällä --> http://www.tme.eu/fi/katalog/kaiutinliittimet_100376/#id_category%3D100376%26 (sivun ensimmäinen tuote), eli tulevassa DVD-soittimessa pitäisi laitteen takaosasta löytyä moiset "herkut" jotta kajareiden kytkeminen olisi mahdollista. Onko tälle kyseiselle liitäntätavalle mitään virallista nimeä? Jos yrität kahtella netistä DVD-soitinta, mainitaanko soittimen teknisissä tiedoissa näitä liitäntäjuttuja? Millä termillä ne mainitaan, jos mainitaan? Katselin tuossa DVD-laitteiden teknisiä tietoja, mutta en ymmärtänyt niistä paljoakaan.

Lyhyesti sanottuna voidaan todeta, että haluan ostaa uutena kotiteatterisarjan ilman kajareita. =) Ihan jokaiseen DVD-soittimesta ei taida löytyä tällaisia kajareiden liitäntäominaisuuksia.

Tässä hieman suomenkielistä tietoa laitteesta, josta nämä kajarini ovat peräisin http://www.p4c.philips.com/files/m/mx5100vr_00/mx5100vr_00_pss_fin.pdf. Kuvassa näkyvät kajarit pitäisi siis pystyä kytkemään tulevaan DVD-soittimeeni. Toivoisin että viitsisitte ja osaisitte auttaa. =) Kiitos etukäteen!

Viestiä on muokattu lähettämisen jälkeen. Viimeisin muokkaus 21. joulukuuta 2010 @ 23:37

AfterDawn Addict

6 tuotearviota
_
22. joulukuuta 2010 @ 07:24 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Tuo kaiutinliitäntä ei suuri ongelma,taitaa vaan dvd soitin vahvistimella olla aika harvassa ?
Eipä ole tullut ajateltuakaan, mutta tuossa linkissä.
https://www.konebox.fi/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=106162
Varmaan laite joka kävisi, josko hinta sopiva.

Sitä saa mitä tilaa, joskus enemmänkin.

Admin

17 tuotearviota
_
22. joulukuuta 2010 @ 08:45 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Kyseessä on siis kaiutinliitäntä.

Itse en suosittaisi lähteä hankkimaan mitään vahvistinta noihin purkkeihin. Kuitenkin kyseessä on aika huonot kaiuttimet. Oma ehdotukseni on että kannattaisi kysyä korjaamolta mitä tuon kotiteatterin korjaus maksaisi. Mikäli kyseessä on alle 3v vanha paketti suosittaisin ottamaan yhteyttä valmistajaan ja kysellä korjauksen perään. Kuitenkin kuluttajasuojalain mukaan hinnakkaampi(300? tms.) elektroniikka tulisi kestää yli +2 vuotta.

Toinen vaihtoehto on että ostat käytettynä vastaavaavan sarjan tms. ja hukkaat nuo vanhat pois. Muista myös että joulun jälkeen on taas aika kovat alennukset että sieltäkin korvaava setti voisi löytyä kohtuu hintaan.

Muista myös että jos haluat nyt alkaa hankkimaaan tuohon korvaavaa vahvistinta/soitinta tulee sinun varmistaa että kaiuttimesi sopivat yksiin vahvistimen kanssa. Lopputulos pahimmassa tapauksessa saattaa olla se että rikot jotain.

Tämä on juuri se syy miksi en suosita näitä valmispaketteja kellekkään. Jää älytön määrä roskaa kun yksi osta tuosta sarjasta hajoaa.

Viestiä on muokattu lähettämisen jälkeen. Viimeisin muokkaus 22. joulukuuta 2010 @ 09:07

m1ksu
Newbie
_
22. joulukuuta 2010 @ 12:39 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Kiitos vain vinkeistä. Kyseistä laitetta on yritetty korjauttaa jo jollakin korjaamolla, mutta laite oli niin toivoton tapaus, että siitä ei enään peliä saatu. Ärsyttävintä tässä kaikessa on se, että laite alkoi asteettain hajota juuri sen jälkeen kun takuuaika oli jo ummessa. Asteettain hajoamisella tarkoitan sitä, että aluksi laite alkoi rutata kelatessa VHS-kasetteja pilalle, sitten hajosi VHS puoli kokonaan. Lopulta hajosi myösi DVD puoli ja laite ohjasi ääniä aivan miten sattuu. Kun takuuaika oli kerran ummessa, niin annoimme vaan asian olla.
Uutta kotiteatterisarjaa ei välttämättä tarvitse olohuoneeseen saada, kunhan sinne saisi edes sen uuden DVD-soittimen. Mutta koska tuollaiset kajarit ovat ylimääräisenä, niin elättelen toiveita että ne pystyisi kytkemään tulevaan DVD-soittimeen tai että nille löytyisi muuta järkevää käyttöä. Vaikeaa se ilmeisesti on, mutta minkäs teet. Vinkkejä saa edelleen pistää tulemaan. Kiitos kuitenkin näistä!

Viestiä on muokattu lähettämisen jälkeen. Viimeisin muokkaus 22. joulukuuta 2010 @ 12:42

AfterDawn Addict

8 tuotearviota
_
24. joulukuuta 2010 @ 17:06 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pihlis12:
Itse en suosittaisi lähteä hankkimaan mitään vahvistinta noihin purkkeihin. Kuitenkin kyseessä on aika huonot kaiuttimet.
Helpoimmalla ainakin pääsisi kun pelkän vahvistimen hankkisi. Kaiuttimet voivat olla huonot, mutta silti toimivat ja uudet kajarit voivat olla hinnakkaita eikä halvalla saa hyviä -> rahaa palaisi aika paljon. Tämän lisäksi tietty erillinen DVD-soitin, tai miksei suoraan ihan Blu-Ray -soitin.
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pihlis12:
Muista myös että jos haluat nyt alkaa hankkimaaan tuohon korvaavaa vahvistinta/soitinta tulee sinun varmistaa että kaiuttimesi sopivat yksiin vahvistimen kanssa. Lopputulos pahimmassa tapauksessa saattaa olla se että rikot jotain.
Aika utopistinen skenaario. Kajarit ainakin ohjekirjan mukaan näyttävät olevan ihan normaaleja kajareita jotka käyvät kaikkiin vahvistimiin.

EDIT: Suoraan sanottuna ainoa asia mikä tuossa voi mitenkään hajota, on ne kajarit jos hankkii todella huonon vahvistimen.

Viestiä on muokattu lähettämisen jälkeen. Viimeisin muokkaus 24. joulukuuta 2010 @ 17:10

Senior Member
_
24. joulukuuta 2010 @ 18:29 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
tai sitten jos hankkii vahvarin missä liikaa potkua ja laittaa volaa liikaa, eli eiköhän ihan mikä vain vahvari mihin kaiuttimet käy liitännältään ole sopiva tarkoitukseen.
ja eiköhän tämä VOI hajota ole turhaa jos:sittelua.

pihlis varmaan tarkoitti ohmeja tuolla yhteensopivuus jutulla?
eipä ne kajarit siihen hajoa jos tehot on ilmoitettu ero ohmeissa.

i7-4770k@4,4GHZ/R9 290 OC+accelero xtreme III/8gb ddr3 1600mhz/Gigabyte z87x-d3h/Phanteks PH-TC14PE/5x fractal 140mm low speed/Fractal R4/Seasonic platinum 760w/samsung 830 256gb ssd/500gb hdd/Roccat kone xtd ja roccat isku.

Viestiä on muokattu lähettämisen jälkeen. Viimeisin muokkaus 24. joulukuuta 2010 @ 18:31

Admin

17 tuotearviota
_
24. joulukuuta 2010 @ 20:32 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Siis joo ihan perustin tuon varoituksen ihan luettuun tekstiin, en siis kokemukseen/satavarmaan tietoon. Mieluummin ohjeistan varoen kuin takki auki puhumalla asioista tietona niinkuin joskus foorumeilla tuppaa tapahtumaan. Ja koska itse olen aikoinaan myynyt kodin elektroniikkaa voin kokemuksesta sanoa että kaikki eivät todellakaan tiedä mitä tarvitsevat tai ovat hankkimassa.

xbkrypt0n nuo kaiuttimet ovat kyllä aika onnettomat ja siksi en todellakaan suosita mitään investointeja erillisiin vahvistimiin johon nuo sitten kytkisi.
AfterDawn Addict

8 tuotearviota
_
24. joulukuuta 2010 @ 20:42 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pihlis12:
nuo kaiuttimet ovat kyllä aika onnettomat ja siksi en todellakaan suosita mitään investointeja erillisiin vahvistimiin johon nuo sitten kytkisi.
Vaihtoehdoksi jäisi toisen setin ostaminen jossa olisi lähes samanlaiset onnettomat kaiuttimet. Itse suosisin tässä tapauksessa sitä vahvistinta ja erillistä DVD/tms. soitinta, jotka kun on ostanut, niin voi sitten tarvittaessa korvata noita vanhoja kajareita paremmilla.

En oikein näe logiikkaa siinä, että ostaa jonkun toisen pilipalisetin vanhan tilalle ja on sitten parin vuoden päästä tasan samassa tilanteessa todennäköisesti vielä tällä samalla foorumilla kysymässä samaa asiaa, mutta eri tuotekoodilla :)
jjabi
Senior Member

1 tuotearvio
_
15. maaliskuuta 2011 @ 16:05 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Noh miksei voisi ostaa erillistä viritinvahvaria, ja sitten kun aika kajareista jättää niin hommaa vaan ne uusiksi, jos sinulla ei erillistä DVD soitintakaan ole (eivät kyllä paljoa nykyään maksa) niin suhteellisen halpa viritinvahvari ja siihen päälle joku DVD soitin, miksei? Jos joskus kajarit haluat vaihtoon niin sitten vain uudet kajarit ja vahvistin onkin jo valmiina.

Huutonetistä selaillessani löysin tuollaisen Sony AVD-S10 kotiteatterivahvistimen, jossa oli sisäänrakennettuna DVD soitin, taisi olla suljettu kohde mutta varmasti löytäisit samanveroisia muualtakin, hintakin taisi olla vain 20-30e.

|AMD PHENOM II X4 B55 AM3 (3,7Ghz||4GB DDR3 1333 mhz||WD 500GB SATAII 32MB||ATI Radeon HD 6850 1GB|| ASUS M4A77D || NZXT:n Guardian 921 RB |

Razer DeathAdder ReSpawn 3500dpi feat. Razer Goliathus

Lisävermeet: Dali Zensor 1 x2, Q-Acoustics 2070, LG 32 Full HD LCD töllö ja Denon AVR-1911.
Senior Member

17 tuotearviota
_
15. maaliskuuta 2011 @ 16:28 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Lainaus:
Huutonetistä selaillessani löysin tuollaisen Sony AVD-S10 kotiteatterivahvistimen, jossa oli sisäänrakennettuna DVD soitin, taisi olla suljettu kohde mutta varmasti löytäisit samanveroisia muualtakin, hintakin taisi olla vain 20-30e.


En tohtisi lähettää tuota settiä edes kehitysmaa keräykseen.
jjabi
Senior Member

1 tuotearvio
_
15. maaliskuuta 2011 @ 16:37 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Nojoo huono esimerkki... Kuitenkin pääpointti tuli varmaan selväksi.

|AMD PHENOM II X4 B55 AM3 (3,7Ghz||4GB DDR3 1333 mhz||WD 500GB SATAII 32MB||ATI Radeon HD 6850 1GB|| ASUS M4A77D || NZXT:n Guardian 921 RB |

Razer DeathAdder ReSpawn 3500dpi feat. Razer Goliathus

Lisävermeet: Dali Zensor 1 x2, Q-Acoustics 2070, LG 32 Full HD LCD töllö ja Denon AVR-1911.
Mainos
_
__
 
_
AfterDawn Addict

6 tuotearviota
_
15. maaliskuuta 2011 @ 20:01 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Noh tulipa muistutusta tästäkin keskustelusta, elikkä noihin impedanssehin "ohmeihin" muutama lainaus tuolta perustasta.

Lainaus:
Mikä on sopiva kaiuttimen impedanssi vahvistimelleni ?
Kaiuttimen impedanssin on oltava vähintään se mikä vahvistimessa on ilmoitettu alimmaksi sallituksi. Kaiuttimen impedanssi voi olla suurempi kuin mitä vahvistimessa on ilmoitettu suositelluksi kaiuttimen impedanssiksi. Suurempi kaiuttimen impednassi ei aiheuta ongelmia vavistimen toiminnalle, vahvistin pystyy vaan antamaan tällaiseen suurempi-impedanssiseen kaiuttimeen vähemmän tehoa.
Lainaus:
Näistä kaiuttimien impdansseista ja niiden sopivuuksista tunnutaan pitävän aivan liikaa meteliä. Normaaliolosuhteissa kaikki yli neljä ohmiset normaalit dynaamiset kaiuttimet toimivat läheskaikkien vahvistimien kanssa (varmasti jos vahvistin lupaa toimia 4 ohmin kuormaan saakka) ellei niitä luukuteta pitempia aikoja ihan särörajalle. Jos särörajalle joutuu luukuttamaan, on tullut hankittua liian pieni vahvistin. Halvoissa vahvistimissa, joiden voisi helposti kuvitella hajoavan helpoiten, on yleensä käytetty mikropiireillä toteutettuja pääteasteita joissa on aina sisaanrakennetut ylikuormitussuojat, jotka suojaavat vahvistinta yleensä hyvinkin rankkoja ylikuormituksia vastaan tehokkaasti.
Lainaus:
Mitä haittaa jos kaiuttimen impedanssi on pienempi kun vahvistimelle suositeltu minimi-impedanssi ?
Jos vahvistin on asiallisesti suunniteltu, ei pienemmästä impedanssista yleensä ole haittaa ellei hyvin kovalla huudata. Kun vahvistimeen kytketään pienempi-impedanssinen kaiutin kun mille se on suunniteltu, niin vahvistin yrittää tunkea sinne enemmän virtaa kun mihin se on normaalisti suunniteltu (yrittää antaa enemmän tehoa kun on suunniteltu). Tämä lisävirta aiheuttaa, että vahvistin alkaa kuumenemaan enemmän kuin mihin se on suunniteltu ja ulostulon särön määrä yleensä lisääntyy. Pienillä tehoilla lisälämpiäminen ei ole ongelma, mutta jos väännät vahvistinta kovemmalle, ovat ulostulotransistorit ja virtalähde vaarassa ylikuormittua, mikä aiheuttaa laitteen vikaantumisen.

Jossain hyvissä vahvistimissa on hyvät suojauspiirit, jotka kytkevät vahvistimen ulostulon pois ylikuormitustapauksessa, joten kun kiinni on liian pieni-impedanssiset kaiuttimet niin vääntämällä saattaa vahvistin äkisti mykistyä. Tilanne korjaantuu tällöin kun vahvistimesta sammuttaa virran ja laittaa virrat uudelleen päälle. Jos vahvistimessa ei ole kunnollisia suojapiirejä, niin ylikuormitusta ei havaita ajoissa, joten tuloksena vähän pidemmästä luukutuksesta voi olla kärähtänyt vahvistin ja mahdollisesti vielä vaurioituneet kaiuttimetkin.

Jos yhdistän kaiuttimet joiden vastus on 4 ohm vahvistimeen jonka pienin sallittu kaiutinkuorma on 8 ohmia, niin minkälaisia haittavaikutuksia tulee?
Todennäköisesti ei mitään, jos maltat olla "luukuttamatta". Pienempi kuorma (siis 4 ohmin impedanssi) soi "kovempaa", mutta kuormittaa vahvistimen pääteastetta ja virtalähdettä enemmän, kuin jos käyttäisit oikealla impedanssilla olevia kaiuttimia. Eli vahvistimen hajoaminen on todennäköistä, jos nupit on kaakossa. Jos liikutat paljon, niin saat luultavasti vähän aikaa kuunnella musiikkia oikein kunnon volyymilla, jonka jälkeen musiikki vaimenee vahvistimesta nousevan savun myötä. Joissain hyvin suojatuissa vahvistimissa suojapiirit onnistuvat mykistämään vahvistimen ennen kuin vaurioita syntyy, mutta tähän ei kannata sokeasti luottaa.

Kiitokset: Tomi Engdahl

Jos kiinnostusta lueskella, lisää löytyy tuolta perusasioihin.
http://www.epanorama.net/faq/sfnet.harrastus.audio+video/kaiuttimet.html
http://www.epanorama.net/faq/sfnet.harrastus.audio+video/vahvistin.html
http://www.epanorama.net/faq/sfnet.harrastus.audio+video/index.html

Ja ettei mene liian vakavaksi viellä yksi lainaus ja pilkettä silmäkulmaan.
Lainaus:
Mistä lähtien äänentoistolaitteet ovat olleet pääosin koteloltaan mustia ?
Hifilaitteet ovat olleet mustia yleisesti 80-luvun puolesta välistä saakka. Tämä johtui USA:ssa MIT:n MediaLab'issa tehdystä kuuntelutestistä, joka EI ollut sokkotesti, mutta muuten tieteellisesti hyvin tehty.

Yhteenveto: laitteiden värillä ja koolla on väliä. Kaikkein parhaiten soivat mustat laitteet, seuraavana metallinvärinen elektroniikka, ja puunväriset kaiuttimet. Selvästi värilliset (siniset, valkoiset jne.) vehkeet soivat huonosti, ja tässä ryhmässä punaiset soivat erityisen huonosti.

Sanomattakin on selvää, mutta tulipahan tutkittua: isoissa kaiuttimissa on tukevampi basso ja ne soivat muutenkin lujempaa ja puhtaammin, varsinkin isot ja mustat.

Tietenkään kokeessa ei muuttunut muu kuin soivaa laitetta indikoiva valo ja valon vaihtuessa kuultu napsahdus joka uskotteli, että ääntäkin todella kytkettiin.

Koe toistettiin Tanskassa hiukan eri järjestelyillä, ja ammattilaisista koostuvalla raadilla. Tuloksena mm. että sokkotestissä kuultuun ääneen vaikuttaa mm. eteisessä olleet merkkilaitteiden pakkauslaatikot. Psykoakustiikka on kiehtovaa.



Sitä saa mitä tilaa, joskus enemmänkin.

afterdawn.com > keskustelu > kotiteatteri > dvd-soittimet > kotiteatteri hajosi, ehjät kajarit jäivät. mikä neuvoksi?
 

Apua ongelmiin: AfterDawnin keskustelualueet | AfterDawnin Vastaukset
Uutiset: IT-alan uutiset | Uutisia puhelimista
Musiikkia: MP3Lizard.com
Tuotearviot: Laitevertailu | Vertaa puhelimia | Vertaa kännykkäliittymiä
Pelit: Pelitiedostot, pelidemot ja trailerit
Ohjelmat: download.fi | AfterDawnin ohjelma-alueet
International: AfterDawn in English | Software downloads | Free, legal MP3s | AfterDawn på svenska
RSS -syötteet: AfterDawnin uutiset | Uusimmat ohjelmapäivitykset | Keskustelualueiden viestit
Tietoja: Tietoa AfterDawn Oy:stä | Mainosta sivuillamme | Sivuston käyttöehdot ja tietoja yksityisyydensuojasta
Ota yhteyttä: Lähetä palautetta | Ota yhteyttä mainosmyyntiimme
 
  © 1999-2024 AfterDawn Oy