User Käyttäjä Salasana  
   
keskiviikko 25.12.2024 / 17:21
Hae keskustelualueilta:        In English   Suomeksi   På svenska
afterdawn.com > keskustelu > digitaalinen audio > keskustelua musiikkiohjelmista > nero???
Näytä aiheet
 
Keskustelualueet
Keskustelualueet
Nero???
  Siirry:
 
Kirjoittaja Viesti
sirkk
Junior Member
_
18. toukokuuta 2005 @ 10:31 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Moi,
mistä mahtaa johtua tämä: Poltan cd:n (MP3) Nerolla, kun laitan cd:n kannettavaan soittimeen se ei kuulu ollenkaan.
Kun taas laitan tietokoneeseen näkyy ihan selvästi, että siellä on ne tiedostot (musiikit) jotka poltinkin sinne ja toimii tietokoneessa.
Missä olen tehnyt väärin?? Vai olenko jättänyt jonkun tärkeän tiedoston pois?? Soittimeni pitäisi toistaa MP3 musiikkia.
Staff Member

32 tuotearviota
_
18. toukokuuta 2005 @ 11:05 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Poltit levyn mahdollisimman hitaalla nopeudella?
sirkk
Junior Member
_
18. toukokuuta 2005 @ 11:09 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Ja en muuten polttanut,taisi olla nopein valittavissa joku 40 tai 48.
Onko asialla suurempikin vaikutus?? Jos tiedät niin selvitä vähän mulle noiden nopeuksien valinnasta, miksi valita mikäkin nopeus.
Senior Member

1 tuotearvio
_
18. toukokuuta 2005 @ 11:22 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Taas jälleen kerran otsikko joka ei kerro mistään mitään. Sirkk voisi ensi kerralla kehittää hieman ongelmaa paremmin kuvaavan otsikon.
Quote:
Soittimeni pitäisi toistaa MP3 musiikkia.
Jotku tietyt cd-aihiot saattavat myös aiheuttaa ongelmia. Kaikki levyt eivät välttämättä toimi kaikissa soittimissa, joten kannattaa testa myös eri merkkisiä levyjä - tuon polttonopeuden pudottamisen lisäksi.
Quote:
Jos tiedät niin selvitä vähän mulle noiden nopeuksien valinnasta, miksi valita mikäkin nopeus.
Itse olen soveltanut tuohon sellaista nyrkkisääntöä, että hitaampi on aina parempi. Yleensä poltan cd-levyt 4x tai 8x -nopeudella. Jos joskus syystä tai toisesta on oikein kiire saada levy poltettua, olen käyttänyt 16x -nopeutta jolla saa levyn jo muutamassa minuutissa "uunista" ulos. Ikinä ei niin kiire ole ollut että olisi ajansäästön takia pitänyt käyttää jotain 40x-52-nopeuksia, vähemmälläkin on ehtinyt.





PJKuona
mediatekniikan insinööri
http://koti.mbnet.fi/pjkuona/
Dvd-mies
Member
_
19. toukokuuta 2005 @ 07:10 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
No enpä kyllä koskaan ole huomannu vaikutusta tuolla polttonopeudella. Eikä ole kukaan tuttukaan, eli ei se muutu paremmaksi vaikka polttaa hitaalla. Teoriassa näin pitäisi olla, mutta käytännössä ei taida näin olla. Dvd-puolella on jo havaittu että nopeanpi on monesti parempi, voi johtua että nykyiset asemat optimoidaan nopeampaan polttoon. Jolloin jälki hitaalla heikkenee....ehkä näin.

Aini poltatko multisession päällä...(ei ehkä ihan noin kirjoiteta..typoja) Jotkut soittimet ei diggii siitä....

Quot homines, tot sententiae.
penawarez
Suspended due to non-functional email address
_
19. toukokuuta 2005 @ 07:26 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
niin tai sit sun soitin ei vaan osaa mp3 toistoa
wildass
Member
_
19. toukokuuta 2005 @ 07:33 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Aivan. Kokeile myös muita soittimia.

...jos tietää, se ei tarkoita että osaa...
Senior Member

1 tuotearvio
_
19. toukokuuta 2005 @ 08:16 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Quote:
No enpä kyllä koskaan ole huomannu vaikutusta tuolla polttonopeudella. Eikä ole kukaan tuttukaan, eli ei se muutu paremmaksi vaikka polttaa hitaalla.
Tuo kommentti vain osoittaa sen ettet tunne asiaa riittävän hyvin. Minulla on aivan omakohtaisia kokemuksia polttonopeuden vaikutuksista polton laatuun.

Niin sanotussa "autossani" (Datsun, sitä ei oikein voi autoksi sanoa) on medionin mp3-soitin. Olen polttanut musiikkia cd-rw -levylle jota olen sitten soittanut autossa. Rw-levylle sen vuoksi, että kun kappaleet alkavat kyllästyttää, voi levyn tyhjentää ja polttaa uusiksi.

Kun olen joskus kiiressä kokeillut polttaa rw-levyä 10xnopeudella ei levy ole toiminut soittimessa kunnolla, vaan jossain kohti levyä on kappale jumiutunut ja jäänyt toistamaan samaa kohtaa. Soitin ei myöskään aina ole löytänyt kaikkia kappaleita levyltä. Nämä ongelmat ovat aina korjaantuneet sillä, että olen polttanut levyn uudestaan 4x polttonopeudella. Joten minä kyllä väittäisin, että tuolla polttonopeudella on vaikutusta polttojälkeen.




PJKuona
mediatekniikan insinööri
http://koti.mbnet.fi/pjkuona/
Dvd-mies
Member
_
19. toukokuuta 2005 @ 09:22 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Puhut asiaa, mutta pysyn silti kannassani. Rw-levyt ovat eri asia polton kannalta kuin r-levyn minkä varmaan olet huomannut. Rw levyn pilaaminen onnistuu mainitsemallasi tavalla, eli polttaa nopeasti. Mun moka etten tarkentanut että tarkoitin r-levyjä. Siis itselleni ei ole käynyt niin että r-levyjen kanssa olisi tullut ongelmia polttonopeuden kanssa. Ja olen polttanut kyllä niitä rekkakuorman verran. Dvd-puolella tuo pitää paikkansa että asemia optimoidaan nopeaan polttoon. Tosin tähän auttaa aseman päivittäminen, jolloin hitaat polttonopeudet paranevat....

pikkasen ehkä ohi aiheen, mut kuitenkin..

Pahoittelen typoja..

Quot homines, tot sententiae.
Senior Member

1 tuotearvio
_
19. toukokuuta 2005 @ 19:15 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Quote:
Siis itselleni ei ole käynyt niin että r-levyjen kanssa olisi tullut ongelmia polttonopeuden kanssa.
Tästä aiheesta on keskustultu joskus aiemminkin - muistaakseni. Joka tapauksessa nopeassa poltossa tilanne on se, että laserilla on vähemmän polttoaikaa bittiä kohden kuin hitaassa poltossa. Tätä voidaan kompensoida esimerkiksi nostamalla laserin tehoa nopeamassa poltossa, mutta se ei silti poista sitä tosiasiaa, että laserilla on vähemmän aikaa polttaa yhtä bittiä. Jos joku on enemmän perehtynyt tuohon cd-levyn polttotekniikkaan, niin voisi nyt avautua täällä ja valaista asiaa tarkemmin.



PJKuona
mediatekniikan insinööri
http://koti.mbnet.fi/pjkuona/
Dvd-mies
Member
_
19. toukokuuta 2005 @ 20:47 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Siis tuo polttonopeus on ongelmallinen sillä, audio ja data-levyt eivät ole samalla viivalla. Näin siis teorian tasolla. Data-levyn kohdalla ei polttonopeudella pitäisi olla vaikutusta, sillä tällöin dataa ei muunneta niin monesti kuin audio-levyn kohdalla. Audion tekee herkemmäksi virheille sen erilainen tekniikka, koska cd-soittimet eivät kykene niin tarkkaan virhekorjaukseen, johtuen juuri tuosta muuntamista digitaalinen--->analoginen--->digitaalinen---> jne..

Polttonopeus ei kasvata virheiden määrää datalevyllä, mutta audio levyllä ongelmaksi tulevat "kuopat" joita levyyn poltetaan (eivät oikeasti kuoppia) näiden erottaminen muuttuu erittäin vaikeaksi nopealla poltolla. Ja juuri sen takia että cd-soittimissa on alhainen virheensietokyky.

Datan kohjalla polttonopeus ei vaikuta, teoriassa. Mutta ongelma on että että polttolaatu olisi hyvä, vaaditaan asemalta erittäin tarkkaa ohjausjärjestelmää, ei niinkää laseriin tehoja. Ja levyn tulee olla optimoitu nopeaan polttoon. Myös levyn kemiallinen koostumus vaikuttaa lopputulokseen. Eli tässäkin kaiken a ja o hyvä asema ja hyvät levyt.

Aini, levy mitä voi polttaa nopeudella esim 52x, ei ole tarkotettu hitaaseen polttamiseen, niin hullulta ku se voi kuulostaa. Hitaaseen polttoon on olemassa omat levyt. Audio-r..

Mut totta, joku polttotekniikasta väitelly diplomi-inssi pitäs saada keskusteluun mukaan...


Edit: pientä säätöö..





Quot homines, tot sententiae.

Viestiä on muokattu lähettämisen jälkeen. Viimeisin muokkaus 19. toukokuuta 2005 @ 20:51

Moderator
_
19. toukokuuta 2005 @ 21:13 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Menee kaverit nyt vähän offtopic..alottakaa väittelystä uus ketju :)

Poltitko sen data-cd:nä, mp3-toiminnolla (nero express kautta), vai kuinka? Entä tiedätkö, että voiko kappaleet polttaa noin suoraan vai tarviiko niiden olla omassa kansiossa? ...arvailua, mutta katotaan, jos jotain saadaan irti.

Forumin säännöt, lue ennen kuin postaat:
http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/2717

Afterdawnin oppaat:
http://fin.afterdawn.com/artikkelit/
Senior Member

1 tuotearvio
_
19. toukokuuta 2005 @ 21:26 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Quote:
Data-levyn kohdalla ei polttonopeudella pitäisi olla vaikutusta, sillä tällöin dataa ei muunneta niin monesti kuin audio-levyn kohdalla. Audion tekee herkemmäksi virheille sen erilainen tekniikka, koska cd-soittimet eivät kykene niin tarkkaan virhekorjaukseen, johtuen juuri tuosta muuntamista digitaalinen--->analoginen--->digitaalinen---> jne..
Ensinnäkin tuohon sen verran tarkennusta, että tässä oli kysymys nyt mp3-levyistä, ei audiolevyistä tai mistää analogi-digitaali -muunnoksista. Mp3-levy ei ole audiolevy, eikä sen poltossa tehdä mitään muutoksia, vaan se poltetaan tavallisen datalevyn tapaan.
Quote:
Mutta ongelma on että että polttolaatu olisi hyvä, vaaditaan asemalta erittäin tarkkaa ohjausjärjestelmää, ei niinkää laseriin tehoja.
En nyt tarkkaan muista, mutta viisaammat ja tietävämmät korjatkoon jos kovin paljon nyt juttelen tässä höpöjä. Muistelen jostakin lukeneeni, että suurilla kirjoitusnopeuksilla laserin tehoa nostetaan juuri siitä syystä, että nuo "kuopat" saataisiin palamaan paremmin siihen cd-levyn pintaan. Tämä liittyy juuri tuohon aiemmin mainitsemaani laserin polttoaika/bitti asiaan.
Quote:
Hitaaseen polttoon on olemassa omat levyt. Audio-r
Hidaspoltto ja audio-r-levyt eivät välttämättä liity millään tavalla toisiinsa. Samalla tavalla niitä on olemassa hitaasti poltettavia data-levyjäkin. Monesti levyissä on ilmoitettu tuo polttonopeus esimerkikisi 4x-52x, joka tarkoittaa sitä että levyn voi polttaa millä tahansa nopeudella tuolla välillä.
Quote:
Audion tekee herkemmäksi virheille sen erilainen tekniikka, koska cd-soittimet eivät kykene niin tarkkaan virhekorjaukseen, johtuen juuri tuosta muuntamista digitaalinen--->analoginen--->digitaalinen--->
Voisitko hieman selveltää tuota, Dvd-mies? Minä en nyt aivan käsittänyt miten cd-soittimien virheenkorjaus liittyy analoginen->digitaalinen muunnokseen? Ja eikös se asia ole vieläpä niin, etteivät nuo audio-levyt ole niin tarkkoja virheille kuin datalevyt. Tarkoitan siis sitä, että audiolevyissa saa olla virheitä ja ne silti soivat cd-soittimissa. Tähän virheenkorjaukseenhan perustuvat levy-yhtiöiden kopiosuojaukset, audiolevyille laitetaan mukaan keinotekoisia virheitä. Näistä virheistä huolimatta levyt toimivat normaaleissa cd-soittimissa, johtuen niiden (siis soittimien) huonosta virheenkorjauskyvystä.

Toivottavasti ei tullut kovin paljon ajatusvirheitä, alkaa väsy jo painaa silmiä.



PJKuona
mediatekniikan insinööri
http://koti.mbnet.fi/pjkuona/

Viestiä on muokattu lähettämisen jälkeen. Viimeisin muokkaus 19. toukokuuta 2005 @ 21:32

Senior Member

1 tuotearvio
_
19. toukokuuta 2005 @ 21:35 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Quote:
Menee kaverit nyt vähän offtopic..
Jeps taisi hieman livahtaa ohi aiheen, muttei täysin. Ja mikäs siinä kun on mielenkiintoinen aihe ja asialinjalla ollaan.



PJKuona
mediatekniikan insinööri
http://koti.mbnet.fi/pjkuona/
sirkk
Junior Member
_
20. toukokuuta 2005 @ 08:32 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Moi,
en polttanut data levyä, vaan mp3. ja tiedostot olivat jo mp3-muodossa ennen polttamistakin. Tuo polttonopeuden pudotus ei vaikuttanut asiaan. Levy toimii kotistereoissa ja muissa soittimissa mitä minulla on. Mutta kun katsoin ton mun soittimen tiedot niissä sanotaan, että toistaa mp3 tiedostot, mutta ei vaan toista. Täytyy koittaa vielä toisella levyllä, jos ei vieläkään toimi, niin sittenhän tuo on valetta, että pitäisi toistaa mp3:set.
Senior Member

1 tuotearvio
_
20. toukokuuta 2005 @ 08:39 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Quote:
en polttanut data levyä, vaan mp3.

Minua rupesi nyt kiinnostamaan. Jos kerran poltit mp3 -levyn joka ei ollut datalevy, niin mikä se sitten oli?




PJKuona
mediatekniikan insinööri
http://koti.mbnet.fi/pjkuona/
nrautava
Suspended permanently
_
20. toukokuuta 2005 @ 08:58 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Siis poltikko mp3 filet vain datana CD:lle?

Dvd-mies
Member
_
20. toukokuuta 2005 @ 13:57 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Aluksi, mp3 on datalevy.

Elikkas, olen itse ymmärtänyt niin että audio levyt ovat alttimpia kirjoitusvirheille, koska cd-soittimissa käytetään epätarkempaa lukupäätä. Eli jos levyllä on heikko polttojälki niin cd-soitin ei saa selvää onko kysymyksessä 1 vai 0. Jolloin levy jumii. Toi muuntaminen digitaalinen---> analoginen on oman käsitylseni mukaan äänen laatuun vaikuttava tekijä. Eli se ei oikeestaan liity tähän aiheeseen. Sori, olin huolimaton.

Mutta se on totta että kopiointisuojaus tehdään noilla virhe biteillä, joita soittimet sietävät. Tai ei kyllä kaikki. Ja kopiosuojattu cd-levy ei kai oo enää etes cd-levy?? Olenko tässä oikeilla jäljillä?
Käsittääkseni se ei täytä enää alkuperäistä standardia..

Mutta artikkeleista olen lukenut, valmistajien artikkeleistä siis että nopeuden kasvattaminen vaatii juuri noilta ohjausjärjestelmiltä koko ajan enemmän. Toki laseriin tehojakin tarvitaan, mutta kuvittelisin itsekin että laserin ohjaus on tärkein yksittäinen ongelma.

Mutta aihe on kiinnostava myönnettäköön.

Odotan palautetta, nyt on vaan pakko mennä..




Quot homines, tot sententiae.
pkaksp
Moderator
_
20. toukokuuta 2005 @ 14:07 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Quote:
Minua rupesi nyt kiinnostamaan. Jos kerran poltit mp3 -levyn joka ei ollut datalevy, niin mikä se sitten oli?
sirkk on varmaankin polttanut levyn nerolla: Music -> MP3 disc. Eli ihan sama polttaako näin vai tekeekö Data -> Data disc, kuitenkin lopputulos on sama.

sirkk
Junior Member
_
23. toukokuuta 2005 @ 03:58 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Moi taas,
pkaksp on oikeassa, juuri noin tein. Nyt kysymys kuuluu, eikö ollutkaan paras vaihtoehto??
t.sirkk
Senior Member

1 tuotearvio
_
23. toukokuuta 2005 @ 05:37 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Quote:
Nyt kysymys kuuluu, eikö ollutkaan paras vaihtoehto??
Samapa se taitaa olla kummalla tavalla sen polttaa, aivan kuten pkaksp tuossa jo totesikin. Lopputulos on kuitenkin aivan sama, eli ns. datalevy.




PJKuona
mediatekniikan insinööri
http://koti.mbnet.fi/pjkuona/
Mainos
_
__
 
_
jarzaa
Member
_
23. toukokuuta 2005 @ 09:20 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
laitoitko mp3:set kansioihin? jos et niin kokeile laittaa ne kansioihin ja sit polttaa datana levylle

afterdawn.com > keskustelu > digitaalinen audio > keskustelua musiikkiohjelmista > nero???
 

Apua ongelmiin: AfterDawnin keskustelualueet | AfterDawnin Vastaukset
Uutiset: IT-alan uutiset | Uutisia puhelimista
Musiikkia: MP3Lizard.com
Tuotearviot: Laitevertailu | Vertaa puhelimia | Vertaa kännykkäliittymiä
Pelit: Pelitiedostot, pelidemot ja trailerit
Ohjelmat: download.fi | AfterDawnin ohjelma-alueet
International: AfterDawn in English | Software downloads | Free, legal MP3s | AfterDawn på svenska
RSS -syötteet: AfterDawnin uutiset | Uusimmat ohjelmapäivitykset | Keskustelualueiden viestit
Tietoja: Tietoa AfterDawn Oy:stä | Mainosta sivuillamme | Sivuston käyttöehdot ja tietoja yksityisyydensuojasta
Ota yhteyttä: Lähetä palautetta | Ota yhteyttä mainosmyyntiimme
 
  © 1999-2024 AfterDawn Oy