User Käyttäjä Salasana  
   
sunnuntai 29.9.2024 / 23:33
Hae keskustelualueilta:        In English   Suomeksi   På svenska
afterdawn.com > keskustelu > digitv > digitv - kaikki muut aiheet > topfield tf5100pvr
Näytä aiheet
 
Keskustelualueet
Keskustelualueet
TOPFIELD TF5100PVR
  Siirry:
 
Kirjoittaja Viesti
Sivu:<12
juarola
Newbie
_
9. tammikuuta 2005 @ 07:47 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Ei sattus kenelläkään olemaan tietoa, voiko ko. laitteeseen vaihtaa isompaa kiintolevyä ?
jamppu1
Newbie
_
9. tammikuuta 2005 @ 13:45 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Kovalevyjä ovat maailmalla vaihdelleet tuohon "emomalliin" TF5000PVRt.
Quote:
If anyone intends to exchange the 80Gig drive for something larger, than try using a 200Gig Seagate Barracuda, ($235). Make sure it is a ATA- and not a SATA drive, (parallel and not a serial (connection)) and set the drive too ?Master? (which usually is the factory setting).

After installation the drive is found by the box and ready to format, Click yeas and 3 seconds later the drive is ready for use.

No noise, no pixellations, no dropouts have been experienced after 1 week of hard yakka.

Installation time: 30 Minutes.
Alkuperäinen thread:
http://www.dtvforum.info/lofiversion/index.php/t3966.html

Asiaa käsitellään myös eräässä 5000 version FAQssa:
http://users.bigpond.net.au/deangelj/ToppyFAQ.htm#_Couldn't_I_just

Täytyy vaan muistaa, että takuu katkeaa siinä vaiheessa kun avaat masiinan itse... näinhän se yleensä on kaiken modauksen kanssa.
JJortikka
Member
_
11. tammikuuta 2005 @ 07:27 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Lisää kommentteja laitteesta kaipailen käyttäjiltä. Useamman päivän useampi käyttäjä saanut näperrellä laitetta, vaan missä ne kommentit?

Eli "auttakeepas meitiä tiedonjanoisia arvoisat vempeleen" omistavat.
hansolo
Junior Member

1 tuotearvio
_
11. tammikuuta 2005 @ 08:09 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Kannattaa ehdottamasti lukea kokemuksia myös dvdPlazalta, jos sitä ei vielä hoksannut tehdä.

http://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=31122

Viestiä on muokattu lähettämisen jälkeen. Viimeisin muokkaus 11. tammikuuta 2005 @ 08:10

MarkkuK
Newbie
_
12. tammikuuta 2005 @ 09:51 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
itse sain Topfield 5100 mallin viime viikon keskiviikkona ja kokemukset ovat toistaiseksi erittäin myönteisiä; kuvanlaatu on rgb-scartin kautta selvästi parempi kuin esim. Canalin satelliittikanavilla. Samoin tallennus on toiminut ilman hämminkiä sen jälkeen kun piti ensin liikkeestä selvittää, että laitteen kaksi viritintä piti kytkeä mukana tulleella antennijohdolla toisiinsa.( ilman sitä laite ilmoitti kaikilla kanavilla tallentaessa että "ei signaalia" ja jostain syystä myös tallennettavalla kanavalla, jos kävi välillä toisella kanavalla) No, asia hoitui em. johto kytkemällä. Myöskään tekstitysten kanssa ei tallenteidenkaan osalta ole ollut mitään ongelmia. Laite käynnistyy suht hitaasti, mutta kanavanvaihto tapahtuu nopeasti. Valikot ovat erittäin selkeitä ja käyttölogiikka on luonteva; käyttöohjettakaan ei ole juurikaan tarvinnut. Musiikinystävänä annan erittäin suuren arvon laitteen toslink-valokaapeli-audioliitännälle; tallensin lauantaisen Agentsien Elvis-konsertin sitä kautta ja äänenlaatu oli täysin cd-tasoa. Eli hyvät kokemukset toistaiseksi, suosittelen!
Mainos
_
__
 
_
jamppu1
Newbie
_
13. tammikuuta 2005 @ 08:20 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Sain boksin eilen ja pistin sen iltasella toimintakuntoon. Pikaiset ensivaikutelmat:

Heti kättelyssä tilanne näytti pahalta, koska laite näytti vain mustaa ruudulla. Otin ylimääräiset piuhat irti ja johan alkoi rokkaamaan. Kävi ilmi, että jos VCS Scartissa on videot kiinni, niin tuo scart on kaksisuuntainen, eli kun video oli kiinni piuhassa, niin se toinen TV lähdössä oleva scartti näytti videon kuvaa myös, VAIKKA VIDEO EI OLLUT PÄÄLLÄ -> musta ruutu. Manuskasta kävi ilmi, että asetuksissa on valittavissa valitaanko scart lähde automaattisesti vai manuaalisesti. Jätin videot toistaiseksi irti.

Kun kuvan sai näkyviin, niin asennukset ja muut olivat yksinkertaisia. Kellonaikakin tuli taivaalta, piti vaan laittaa aikavyöhyke oikeaksi, koska kello eli GMT aikaa.

Pienoinen yllätys oli suhteellisen kova hurina, joka johtui tietysti kovalevystä. Minulla ei ole aikaisempaa kokemusta kovalevyllisestä boksista, joten en ollut tähän varautunut. Asiaan sai pientä helpotusta, kun laittoi asetuksista Katseluajan Siirto -> ei käytössä. Tämän asetuksen ollessa päällä laite siirtää ilmeisesti jatkuvasti tvstä tulevaa tavaraa puskuriin levylle. Näin milloin tahansa voi kelata live TVtäkin taaksepäin. Ihan kiva pikku nyanssi, mutta jos tätä ei käytä menee kovalevy jonkinlaisen timeoutin jälkeen lepotilaan, eli hyrinä lakkaa. Ääntä saa varmaan myös pienemmäksi laittamalla jotakin vaimentavaa materiaalia boksin jalkojen alle. Ääni nimittäin selvästi resonoituu lisää TV tasostani.

Jonkin verran oli ongelmia oikean kuvasuhteen näytön kanssa. Sonyn laajakuvatv meni aina kauniista laavakuvatilaan, kun lähetys tuli laajana, mutta palattaessa 4:3 tilaan TVkin meni välillä siihen ärsyttävään 4:3 tilaan, jossa on ne mustat palkit laidoilla. Pienen jumpan jälkeen sain kuin sainkin TVn menemään smart tilaan (zoomaa palkit pois). Todennäköisesti TVn ongelma.

Tallennukset on aika mukavia. Perus EPG tallennus on nannaa ja aikojen venytykset ilman mitään lisäohjelmiakin (TAP) on aika helppoa. Aina nasta piirre oli myös se, että jos pistää tallennuksen päälle suoraan REC napilla niin toistamiseen nappia painamalla pääsee laittamaan tallennukselle keston. Pelkästään RECiä painamalla talletetaan määrityksissä määritetty aika, joka voidaan asettaa myös tallentamaan loputtomasti (tai ainakin levyn loppuun ;)

Laitteessa on myös mahdollista leikellä tallenteita. Ihan hyvä, että saa turhaa kamaa poistettua ja näin vapautettua levytilaa. Homma onnistuu mistä tahansa, eli alusta ja lopusta voi ottaa haluamansa määrän pois ja leikkaus onnistuu jopa keskeltä. Merkityn alueen voi myös tallentaa uudeksi tiedostoksi.

Tuo leikkaus ei ole kovin tarkkaa, eli valitut leikkauskohdat eivät ihan tarkalleen mene siihen kohtaan mihin olisi kuvitellut. Yritin poistaa mainoskatkoa, mutta aina tuntui jäävän jotakin ylimääräistä vielä elokuvaan. Tämä voi tosin johtua MPEG2 pakkauksesta, eli kun kaikki framet eivät ole kokonaisia, niin leikkaus katkaisee lähimpien key-framejen kohdalta. Myös leikkauskohtien asettaminen oli näin ensitestin jälkeen hiukan hankalaa. Tuntui ettei boksi aina ottanut merkkiä talteen. Tämä vika voi tosin olla kaken ja sohvan välissä...

Molemmille virittimillä on tosiaan oma antennitulo, joka tarkoittaa siis käytännössä sitä, että ensimmäisen virittimen loop ulostulosta on vedettävä mukana tulevalle lyhyellä antennipiuhalla signaali myös toiseen virittimeen. Aluksi omituiselta tuntuva ratkaisu on siinä mielessä hyvä, että jos alkuperäinen signaali on niin heikko, ettei siitä riitä enää toiselle virittimelle voi tuo toisen virittimen signaalin ottaa toisesta antennista tai vahvistaa erilliselle aktiivisella antennivahvistimella molemmille virittimille oman tasalaatuisen signaalin.

Kanavien vaihtaminen on kohtalaisen nopeaa (ainakin verrattuna vanhaan Digit-All boksiin) ja virheitä lähetyksessä on todella vähän. Muutenkin äänen ja kuvan laatu tuntuu vanhaan boksiin verrattuna paremmalta.

Laitteen käynnistyminen on yllättävän hidasta. Kun laitteen kytkee päälle hyppää telkkari heti AV kanavalle. Sitten on pimeetä vähän aikaa ja kuva räpsäsee muutaman kerran. Vasta hetken kuluttua (ehkä sekunti) lähtee kovalevy kiihdyttämään minkä jälkeen vasta saadaan kuvaa telkkariin. Käynnistymiseen menee siis muutama sekunti.

Kauko-ohjain on aika peruskamaa, mutta toimii hyvin ja loogisesti. Näyttää aika samankaltaiselta kakelta kuin muissakin tallentavissa bokseissa olen nähnyt. Merkittävää oli myös boksi loistava IR signaalin vastaanottokyky. Vanhan boksini kakessa olisi melkein voinut olla tähtäin, sillä vanha boksi totteli kaukoa vain jos osoitin kakella selkeästi suoraan boksiin. Tilannetta vaikeuttaa minun tapauksessani se, että boksi on ns. videopaikalla TV tasossani, television alapuolella. Eli kaken ja boksin välissä on vielä jykevä puupöytä. Topfieldin boksi ottaa kaken signaalit näköjään ihan mistä vaan. Kaken voi osoittaa kattoon tai vaikka ihan päinvastaiseen suuntaan ja siitä huolimatta se toimii. Tosin matkaa TVn ja sohvan välillä on vain 3-4 metriä.

Siinäpä tuota aivan ensituntumaa. Jos jotakin merkittävää ilmenee, niin kirjoittelen sitten lisää. Onhan tätä tässäkin.
 
Sivu:<12
Aiheeseen liittyviä linkkejä
Lue Topfieldin digiboksien käyttäjäarvostelut AfterDawnin laitevertailusta
 
Aiheeseen liittyviä viestiketjuja Viestejä Viimeisin viesti Keskustelualue
Topfield pätkii 3 5. toukokuuta 2014 Keskustelua antenniverkon digibokseista
Topfield CRC-1400 6 1. maaliskuuta 2014 Keskustelua kaapeliverkon digibokseista
Topfield 5100PVR päivitys? 5 17. helmikuuta 2014 Keskustelua antenniverkon digibokseista
VLC Tekstin poltto + Topfield yhteensopiva ääni? 8 31. lokakuuta 2013 Videon muuntaminen toiseen formaattiin
topfield HD satelliittikaapeli digiboksi 3 30. elokuuta 2013 Keskustelua satelliittivastaanotosta ja satelliittipuolen digibokseista
Topfield crc-1400 ongelmat 6 28. elokuuta 2013 Keskustelua kaapeliverkon digibokseista
Topfield 5100PVRt MyStuff 6.4:n sammutus ongelma 2 23. kesäkuuta 2013 DigiTV - Kaikki muut aiheet
Topfield CRC-1400 tallenteiden käpistely 2 28. toukokuuta 2013 Videon muuntaminen toiseen formaattiin
Topfield CRC-1400 tallenteiden käpistely 1 25. toukokuuta 2013 DigiTV - Kaikki muut aiheet
Topfield varoitus 1 8. toukokuuta 2013 Keskustelua kaapeliverkon digibokseista

 
afterdawn.com > keskustelu > digitv > digitv - kaikki muut aiheet > topfield tf5100pvr
 

Apua ongelmiin: AfterDawnin keskustelualueet | AfterDawnin Vastaukset
Uutiset: IT-alan uutiset | Uutisia puhelimista
Musiikkia: MP3Lizard.com
Tuotearviot: Laitevertailu | Vertaa puhelimia | Vertaa kännykkäliittymiä
Pelit: Pelitiedostot, pelidemot ja trailerit
Ohjelmat: download.fi | AfterDawnin ohjelma-alueet
International: AfterDawn in English | Software downloads | Free, legal MP3s | AfterDawn på svenska
RSS -syötteet: AfterDawnin uutiset | Uusimmat ohjelmapäivitykset | Keskustelualueiden viestit
Tietoja: Tietoa AfterDawn Oy:stä | Mainosta sivuillamme | Sivuston käyttöehdot ja tietoja yksityisyydensuojasta
Ota yhteyttä: Lähetä palautetta | Ota yhteyttä mainosmyyntiimme
 
  © 1999-2024 AfterDawn Oy