Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti BforeDusk:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti PeteTK: Mitä väliä mihin suuntaan se virtalähde on, takaseinässä tuuletin puhaltaa ulos ja pohjassa/katossa se imee sisälle, vai eikö yleensä noin sanota?
Esim. kotelotuuletin siirtää ilmaa kotelon sisälle= imee ilmaa sisälle, kotelotuuletin siirtää ilmaa kotelosta pois= puhaltaa ilmaa ulos?
Nyt puhutaan samoin imee (ilma siirtyy sisään), puhaltaa (ilma siirtyy ulos)
Ei ole yleisestä sanomisesta kiinni. Eikä yleisestä suunnittelusta.
ATX standardi vuodelta 1995 muutti powerin flektin virtaussuunnan puhaltavasta imeväksi. (Cosmo78:n viesti)
Powerin suunnittelu ratkaisee.
Poweri "väärinpäin" verrattuna muihin. Flekti ylös, koska lämmin ilma nousee. Pienillä kierroksilla, hiljaisella äänellä se poistaa powerin sisältä lämmön. Viileä raitis ilma tulee kotelon takaosaan aukeavista reistä powerin sisälle. Kotelossa jos on vielä poistoreikä katossa (vaikka itse sahattu), powerin ilma ei sekoitu prossu/näyttis/kovojen jäähdytys ilmaan. Powerin lämpöanturit säätää kierrokset vain powerin tuottaman lämmön mukaan.
P182 kotelossa näyttäis olevan ilmakanava, jolloin tuommoisen powerin voi laittaa kopassa alaskin. Joku flektihän siinä näyttää olevan keskellä lattiassa. Kumpaan suuntaan virtaus? Eteen vai taakse?
ennenkuin se menne tuohon alaosan etupuolen kuutioon. Kovoja vartenko se alaosakin on? Keskellä näkyy kovo kelkkoja.
Funtsii ne ilmankierrot yhteispelinä kaikkien flektien kesken.
Repetitio est mater studiorum: Poweri toimii mitenpäin vaan.
Flektin virtaussuunta ja se powerin paikka kotelossa, sen mukaan mitenpäin se kannattaa asentaa.
Lämpimän ilman kohoaminen ylös => piirilevy alas ja fysiikan omien lakien mukainen lämmön poistuminen komponenteista on parempi.
Näytönohjaimet ja muut kortit! Tässä suhteessa ne on kaikki väärinpäin suunniteltu. Komponentit jää alapuolelle tornikoteloon sijoitettuna (kun se on normaalisti pystyssä)
;) Kannattaako tämän takia ostaa vanhemman mallin kotelo, jossa poweri ylhäällä ja sijoittaa se ylösalaisin (optiset asemat ainakin toisinpäin paikkoihinsa myös).
P182 kopassa se alhaalla keskellä oleva flekti puhaltaa poweriin päin ja imee kovoilta päin.
Lainaus:Jos tarkemmin edelliseni luet, niin voit päätellä, että ajatusketjuni lähtee ajalta, jolloin powerin flekti oli ainoa koneessa. Penojen myötä se prossu rupes vaatiin aktiivi jäähyä.
Tällä ei nyt ole mitään tekemistä nykyisten tietokoneiden kanssa.
Lainaus:Tuli vähän päivityksiä koneeseen ja tarviin tehoisamman virtalähteen ennen kuin uskallan revitellä enemmän tehoja koneesta.
Minkälainen kokoonpano sinulla muuten on päivitysten jälkeen.
Tuo 430 wattinen neo he on kuitenkin niin tehokas poweri että se on aika hankala kyykytettävä.
Ajattelin kysyä ettet turhaan osta uutta poweria...
En jaksa tarkemmin mennä yksityiskohtiin, mutta koneessa on
Intel E8500 (jonka ajattelin kellottaa kunhan uuden virtalähteen hommaan)
Asus P5Qemolevy (jossa virranhallintaohjelma, joka pitää virrankulutuksen kyllä kurissa tarvittaessa, mutta suorituskyvyn kustannuksella. Työpöytäkäytössä ei luonnollisesti ole pelkoa virranriittävyydestä.)
Perus Sapphire 4870 tuhoutui, kun pistin resoluutiot maksimiin Oblivionissa ja huolto kesti viisi viikkoa minkä en halua toistuvan, koska kone on työ- ja opiskelukäyttöön tarkoitettu ensisijaisesti ja pelikäytössä viikonloppuisin.
Lisäksi saatan hommata vielä Blu rayn ja tv-kortin, koska telkku on menossa rikki enkä halua ostaa uutta ennen kuin halvalla saa oikesti taulun paksuisia (Näyttö on 24" 1920x1080). Kone saattaa vielä päivittyä tulevaisuudessakin, joten pitää hommata isompi virtalähde ennemmin tai myöhemmin. Atin sivujen mukaan suositellaan >=500 w virtalähdettä, NeoHeissäkin.
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti PeteTK: Koneesi vie <250W, NeoHe riittää helposti eikä näytönohjaimesi hajonnut virranpuutteen takia.
Valmistajan suositukset ovat yliampuvia.