User Käyttäjä Salasana  
   
sunnuntai 26.1.2025 / 22:33
Hae keskustelualueilta:        In English   Suomeksi   På svenska
afterdawn.com > keskustelu > yleistä keskustelua tietokoneista > linux -keskustelu > ongelmia ubuntun verkkoasetusten kanssa
Näytä aiheet
 
Keskustelualueet
Keskustelualueet
Ongelmia Ubuntun verkkoasetusten kanssa
  Siirry:
 
Kirjoittaja Viesti
mvnet
Member

2 tuotearviota
_
26. lokakuuta 2005 @ 13:21 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
No niin. Nyt tuli ensikosketus Linux-maailmaan (eikä kovin hyvin kyllä alkanut). Toki olen Linuxia/Unixia käyttänyt koulussa, mutta tämä oli eka kerta kun asensin sen kotikannettavaani. Asennus sujui ongelmitta (kunhan taisteli aluksi osioiden kanssa) ja nyt tähän kannettavaani on siis asennettuna Windows XP Homen rinnalle Ubuntu (uusin versio).

En kuitenkaan ole saanut verkkoasetuksia kuntoon Ubuntussa vaikka kuinka säädän. Ubuntun asennuksen yhteydessä hyppäsin verkkoasetusten teon yli, koska kone ei ollut silloin kiinni kotiverkossa. Ubuntu kun ei ymmärrä WPA-salauksella suojautun langattoman kotiverkon päälle. Langattoman verkkokorttini se kyllä löysi, mutta yhteyttä ei voi muodostaa.

Jotta saisin tuon WPA-salauksen toimimaan, pitäisi ensin saada langallinen verkkoyhteys toimimaan (eli kannettava on nyt kaapelilla kiinni ADSL/WLAN -boksissa). Kun langallinen netti toimisi, saisi sen kautta asennettua kuulemma helposti jonkun paketin, jonka avulla saisi nuo WPA-asetuksen kuntoon.

Olen laittanut Ubuntusta päälle, että IP-osoitteet haetaan wlan-boksin DHCP-palvelimen avulla. IP-osoitteet ovat mielestäni aivan oikein, mutta siellä on kohta nimeltä "Yleislähetysosoite", jonka arvo on 192.168.1.255. Tätä asetusta ei ole Windowsin puolella.

WLAN-boksini IP on 192.168.1.1 ja kannettava on 192.168.1.6. Mikä on tuo "Yleislähetysosoite"?

Ja kummallisinta tässä on se, että pääsen firefox-selaimellani wlan-boksin www-hallintasivuille. Myös SSH-yhteys kouluni koneille toimii. Pääsin jopa sivulle www.linux.com. Myös kellon synkronointi aikapalvelimen kanssa onnistuu Ubuntun käynnistyksen yhteydessä. Mutta esim. Googleen tai muualle ei pääse.

Siis, mikä mahtanee olla vialla? Vaikuttaisi, että Ubuntulla olisi ongelmia DNS-palvelimen kanssa (arvailua), mutta DNS-asetuksetkin ovat mielestäni oikein (DNS-palvelimeksi on asetettu 192.168.1.1 kuten Windowsin puolellakin). Vika ei siis ole wlan-boksissa, koska Windowsin puolella kaikki toimii niinkuin pitääkin.

EDIT:
Ja sellaista vielä, että ihmettelen kun en saa hiireni (kannettavan touchpad) nopeutta säädettyä ollenkaan. Säätövivut eivät vaikuta mihinkään.

Viestiä on muokattu lähettämisen jälkeen. Viimeisin muokkaus 26. lokakuuta 2005 @ 13:27

juyli
Senior Member
_
26. lokakuuta 2005 @ 15:25 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Quote:
mutta DNS-asetuksetkin ovat mielestäni oikein (DNS-palvelimeksi on asetettu 192.168.1.1 kuten Windowsin puolellakin). Vika ei siis ole wlan-boksissa,
Yleislähetysosoite? Hhhmmm... Broadcast - ja se lienee ihan oikein tuossa sisäverkossasi.
Purkkisi siis toimii reitittimenä ja nimipalvelimena? Yleensä /etc/resolv.conf tiedostoon kirjoitetaan palveluntarjoajan nimipalvelimet. Tuo tapahtuisi automaattisesti, jos käytetään dhcp:tä noutamaan palveluntarjoajalta ip:t sun muut lisukkeet kuten nimipalvelimet.
mvnet
Member

2 tuotearviota
_
27. lokakuuta 2005 @ 05:28 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
No nyt sain verkkoasetukset toimimaan Ubuntussa (tätäkin kirjoittelen parhaillaan Ubuntua käyttäen). Täytyi vain laittaa asetukset staattisiksi DHCP:n sijaan. Ja sitten piti poistaa DNS-serverien luettelosta tukiaseman IP ja laittaa tilalle palveluntarjoajan (Saunalahti) nettisivuilta löytyneet DNS-osoitteet. Ihmettelen kyllä edelleenkin, miten Ubuntu ei osaa itse hakea DNS-osoitteita tukiasemalta. Windowsin puolella tämä ei tuottanut mitän ongelmia.

Mutta en saanut langatonta verkkokorttiani toimimaan WPA-salauksella. Nämä ohjeet vaikuttivat lupaavilta:

http://wiki.ubuntu.com//WPAHowto

Mutta homma tyssäsi kohtaan "Testing wpa_supplicant". Osaisiko joku kertoa, miten saan WPA-salauksen toimimaan Ubuntussa ja miksei edellä mainittu ohje toimi. Langattomana verkkokorttina on D-Link DWL-G650+.

Viestiä on muokattu lähettämisen jälkeen. Viimeisin muokkaus 27. lokakuuta 2005 @ 05:30

juyli
Senior Member
_
27. lokakuuta 2005 @ 06:43 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Quote:
Ihmettelen kyllä edelleenkin, miten Ubuntu ei osaa itse hakea DNS-osoitteita tukiasemalta. Windowsin puolella tämä ei tuottanut mitän ongelmia.
Ei osaa Ubuntu hakea? Hmmmm... Ettei vain olisi niin, ettei tuo reititin osaa palveluntarjoajan nimipalvelimia antaa Ubuntulle?
Kyllä olen aina Windowssiinkin nuo nimipalvelimet joutunut antamaan (tai ainakin aina ne laittanut), kun sisäverkossa jokatapauksessa käytän kiinteitä osoitteita (NAT). PS. Saahan nuo kiinteät osoitteet reitittimeltäkin dhcp:llä, jos niin haluaa. Esim. Määritellään reititin antamaan ko. ip verkkokortin MAC:in perusteella.
Senior Member
_
27. lokakuuta 2005 @ 08:19 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Tämä ei nyt ole ihan suoranaisesti vastaus kysymykseesi mutta olen ennenkin suositellut "unohdettua" Madwifi-ajuria joillekin linux-käyttäjille. Toimii yllättävän hyvin ja tuotteistus paranee koko ajan. Sinunkin korttisi näyttää tuolta löytyvän.

http://madwifi.org/wiki/Compatibility

WPA-salauksen käyttöönotto linux-puolella on vielä alkuvaiheessa eikä sitä välttämättä saa toimimaan kuten esim. WEP-salausta, joka on parempi kuin ei mitään. WPA/WEP-salauksen käyttöönotto neuvotaan usein ajurin mukana tulleella ohjeella. Mahtaako löytyä ko. paketista?
Tuon wpa-supplicantin käyttöönottoon voit saada apua ja vinkkejä näiltäkin sivuilta:

http://www.madwifi.net/
http://www.linux-wireless.org/WPA/

Viestiä on muokattu lähettämisen jälkeen. Viimeisin muokkaus 27. lokakuuta 2005 @ 08:29

Mainos
_
__
 
_
mvnet
Member

2 tuotearviota
_
27. lokakuuta 2005 @ 09:32 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Quote:
Ei osaa Ubuntu hakea? Hmmmm... Ettei vain olisi niin, ettei tuo reititin osaa palveluntarjoajan nimipalvelimia antaa Ubuntulle?
Kyllä olen aina Windowssiinkin nuo nimipalvelimet joutunut antamaan (tai ainakin aina ne laittanut), kun sisäverkossa jokatapauksessa käytän kiinteitä osoitteita (NAT). PS. Saahan nuo kiinteät osoitteet reitittimeltäkin dhcp:llä, jos niin haluaa. Esim. Määritellään reititin antamaan ko. ip verkkokortin MAC:in perusteella.
Windowsissa en antanut koneelle DNS-osoitteeksi kuin tukiaseman IP:n 192.168.1.1 (tai siis oikeastaan en antanut tätäkään, koska tämähän antaa tukiaseman DHCP-palvelin). Ja tukiaseman asetuksissa on asetettu, että siihen liitetyt koneet saavat IP-asetukset DHCP:n kautta. Eli ei tukiasemassa mitään vikaa pitäisi olla. No mutta, sainhan ne Ubuntun asetukset kuntoon käsinkin. Tiedä häntä missä vika oli, ei sillä nyt niin väliä enää ole.

WPA-salauksen kanssa edelleenkin painin. Ei ainakaan helpoksi ole tehty sen käyttöönottoa. Windowsissahan tuo WPA-salus on jo ihan tuettu käyttöjärjestelmässä, ei tartte yleensä mitään erillisiä ajureita asennella.

Viestiä on muokattu lähettämisen jälkeen. Viimeisin muokkaus 27. lokakuuta 2005 @ 09:35

afterdawn.com > keskustelu > yleistä keskustelua tietokoneista > linux -keskustelu > ongelmia ubuntun verkkoasetusten kanssa
 

Apua ongelmiin: AfterDawnin keskustelualueet | AfterDawnin Vastaukset
Uutiset: IT-alan uutiset | Uutisia puhelimista
Musiikkia: MP3Lizard.com
Tuotearviot: Laitevertailu | Vertaa puhelimia | Vertaa kännykkäliittymiä
Pelit: Pelitiedostot, pelidemot ja trailerit
Ohjelmat: download.fi | AfterDawnin ohjelma-alueet
International: AfterDawn in English | Software downloads | Free, legal MP3s | AfterDawn på svenska
RSS -syötteet: AfterDawnin uutiset | Uusimmat ohjelmapäivitykset | Keskustelualueiden viestit
Tietoja: Tietoa AfterDawn Oy:stä | Mainosta sivuillamme | Sivuston käyttöehdot ja tietoja yksityisyydensuojasta
Ota yhteyttä: Lähetä palautetta | Ota yhteyttä mainosmyyntiimme
 
  © 1999-2025 AfterDawn Oy