User Käyttäjä Salasana  
   
maanantai 7.10.2024 / 15:34
Hae keskustelualueilta:        In English   Suomeksi   På svenska
afterdawn.com > keskustelu > kotiteatteri > dvd-soittimet > kuinka siirto umpilevyltä dvd-levylle tapahtuu?
Näytä aiheet
 
Keskustelualueet
Keskustelualueet
Kuinka siirto umpilevyltä DVD-levylle tapahtuu?
  Siirry:
 
Kirjoittaja Viesti
Timontti
Junior Member
_
21. tammikuuta 2006 @ 18:22 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Hei/moi!

Olen aiemmin käyttänyt tallentavaa DVD-asemaa, jossa ei ollut umpilevyä. Nyt aion ostaa sellaisen, jossa on myös umpilevy. Tarkoitukseni on tallentaa esim. tv-ohjelmia ensin umpilevylle ja siirtää myöhemmin osa niistä DVD-levyille. Tässä muutamia kysymyksiä aiheesta:

1) Onko eri merkkisissä laitteissa eroa sen suhteen, kuinka vanhan tallennuksen kopiointi umpilevyltä DVD-levylle käytännössä tapahtuu? Jonkun laitteen teknisissä tiedoissa sanotaan esim. "helppo ja nopea kopiointi kovalevyltä DVD:lle", mutta toisissa ei sanota siitä asiasta mitään.

2) Onko umpilevyllä samanlainen kansio- ja tiedostorakenne kuin DVD-levyllä, jolla samassa VOB-tiedostossa voi olla esim. yhden tv-ohjelman loppuosa ja toisen alkuosa? Voiko peräkkäisistä tv-ohjelmista siirtää silloin DVD-levylle vain jonkun tietyn ohjelman ja poistaa sen umpilevyltä, vaikka samoissa VOB-tiedostoissa on ehkä osia muista tv-ohjelmista, joiden pitäisi jäädä umpilevylle?

3) Voiko kopioinnin umpilevyltä DVD-levylle tehdä suuremmalla nopeudella kuin katselunopeudella?

Muutkin hyvät neuvot ovat tervetulleita - varsinkin jos ne auttavat laitteen valinnassa. Kiitoksia etukäteen, jos joku umpilevykokemusta jo hankkinut vaivautuu selittämään tai neuvoo lähteen, mistä voisi lukea jotakin valmiiksi kirjoitettua tästä aiheesta.
AfterDawn Addict

23 tuotearviota
_
21. tammikuuta 2006 @ 21:04 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Terve,

1) Kyllä. Kaikissa laitteissa tämä ei välttämättä onnistu ollenkaan. Voi nauhoittaa kovalevylle ja dvd:lle, mutta ei kovalevyltä dvd:lle. Kaikissa uusimmissa tämä toiminto varmaan onkin jo.

2) Nauhoitetut ohjelmat tallentuvat aina yhteen tiedoston (saattaa olla kuitenkin monessa osassa levyllä, mutta se näkyy yhtenä tiedostona, ja tallentuu sellaisenaan dvd:lle). Jos nauhoitat paljon ohjelmia yhteen tiedostoon, niin sen voi polttaa vain kerrallaan, ja jos poistat sen, niin siinä menee kaikki muutkin tiedostossa olevat ohjelmat. Soittimissa ei välttämättä ole editointitoimintoja, mutta en voi kaikista aivan varmaksi sanoa.

3) Laitekohtaista, mutta uskoisin että se on huomattavasti nopeampaa kuin katselunopeus. Ohjelmat kuitenkin poltetaan digitaalisessa muodossa levylle.
AfterDawn Addict

2 tuotearviota
_
23. tammikuuta 2006 @ 08:43 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Niin, tämäkin kuuluu kyllä tänne:
http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/291878
Mainos
_
__
 
_
Timontti
Junior Member
_
23. tammikuuta 2006 @ 11:54 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Kiitos molemmille vastaajille!

Luettuani em. viesteihin linkatut Pioneerin ja Panasonicin käytöstä kirjoitetut kuvaukset ja Sonyn käyttöohjeen sekä vielä Philipsin käyttöohjeen
http://www.p4c.philips.com/files/d/dvdr3330h_02/dvdr3330h_02_dfu_...
ja testilausuntoja saksankieliseltä sivustolta
http://www.testberichte.de
olen päätymässä tilaamaan Sony RDR-HX710:n.

Jos jotakuta kiinnostaa argumentointini, niin se menee suunnilleen näin:

- Pioneer vaikuttaa kuvausten perusteella helppokäyttöisimmältä ja loistaa saksalaisten testeissä, mutta on niin vahvasti "miinus"-levystandardissa kiinni, ettei edes toista "plus"-levyjä. Kaikki vanhat tallenteeni ovat "plus"-levyillä.

- Panasoniciin näyttää pätevän suunnilleen sama, mutta lievennettynä. Se kyllä toistaa "plus"-levyjäkin ja tallentaakin DVD+R -levyille, mutta ei tallenna DVD+RW -levyille. Minulla on ennestään kymmenittäin yhden kerran tallennettuja DVD+RW -levyjä ja tarkoitus oli käyttää niitä joskus uudelleenkin.

- Philipsin suurimpana puutteena pidän sitä, että "tallennustilaa" (eli tallennusmuotoa, siis HQ, SP, LP tms) ei voi enää vaihtaa siinä vaiheessa, kun kopioi ohjelmaa umpilevyltä DVD-levylle. Ajattelin nimittäin tallentaa umpilevylle yleensä SP:llä ja ehkä joskus HQ:llakin, mutta sitten kopiointivaiheessa heikentää laatua tarpeen mukaan sen verran, että kukin ohjelma (esim. elokuva) mahtuu yhdelle DVD-levylle.

- Sony näyttää olevan kaikkiruokainen eri levytyyppien suhteen ja tallennusmuodon voi tarvittaessa vaihtaa kopiointivaiheessa. Sonyn eri malleista valitsen HX710:n, koska halvemmassa HX510:ssä ei näytä olevan DV-kameraliitäntää. Harmittamaan jää DivX-tuen ja ehkä myöhemmin myös HDMI-liittimen puuttuminen. Kenties DivX-tuki on joskus saatavissa firmware-päivityksenä?
afterdawn.com > keskustelu > kotiteatteri > dvd-soittimet > kuinka siirto umpilevyltä dvd-levylle tapahtuu?
 

Apua ongelmiin: AfterDawnin keskustelualueet | AfterDawnin Vastaukset
Uutiset: IT-alan uutiset | Uutisia puhelimista
Musiikkia: MP3Lizard.com
Tuotearviot: Laitevertailu | Vertaa puhelimia | Vertaa kännykkäliittymiä
Pelit: Pelitiedostot, pelidemot ja trailerit
Ohjelmat: download.fi | AfterDawnin ohjelma-alueet
International: AfterDawn in English | Software downloads | Free, legal MP3s | AfterDawn på svenska
RSS -syötteet: AfterDawnin uutiset | Uusimmat ohjelmapäivitykset | Keskustelualueiden viestit
Tietoja: Tietoa AfterDawn Oy:stä | Mainosta sivuillamme | Sivuston käyttöehdot ja tietoja yksityisyydensuojasta
Ota yhteyttä: Lähetä palautetta | Ota yhteyttä mainosmyyntiimme
 
  © 1999-2024 AfterDawn Oy