User Käyttäjä Salasana  
   
maanantai 30.9.2024 / 23:29
Hae keskustelualueilta:        In English   Suomeksi   På svenska
afterdawn.com > keskustelu > digitv > digitv - kaikki muut aiheet > topfield / handan, kerta vielä
Näytä aiheet
 
Keskustelualueet
Keskustelualueet
Topfield / Handan, kerta vielä
  Siirry:
 
Kirjoittaja Viesti
mac73
Newbie
_
20. helmikuuta 2006 @ 08:51 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
No niin, olen selaillut palstoja läpi ja hankinnassa olisi Topfield 5100 tai handan 6000 antenniverkkoon.

Kaikista keskusteluista päätellen on molemmissa härpäkkeissä vikoja jotka joko saa poistettua päivityksellä tai sitten ei, eli maanantai kappaleita. Joten täysin toimivaa boksia on turha odotella kummaltakaan?

Yleisesti ottaen on ongelmia tainnut olla eniten EPG:n kautta tehdyissä nauhotuksissa/ajastuksissa. Onko vieläkään toimivaa ohjelmistoa kummallakaan valmistajalla?

Äkkivilkaisulla Topfieldissä viehättäisi RGB-ulos/sisääntulo ja sitä kautta mahd. myöhemmin hankittava polttava DVD-soitin. Onko RGB-kuvalla havaittava ero normaaliin? Kannattaako ominaisuudesta maksaa n. 200 euroa lisää?

Entäpä miten on YLEn tekstityksen laita nykyisin? Vieläkö se takkuilee jommalla kummalla boksilla? Käsittääkseni Handanilla on ollut taipumuksia "unohdella" tekstejä/tekstitys viipyy híeman

Toivomuksena olisi boksi josta esim. EPG:n kautta saisi LUETETTAVASTI nauhoteltua ohjelmia tekstityksien kanssa.

Eli Handan 6000 vai Topfield 5100?
Member

11 tuotearviota
_
21. helmikuuta 2006 @ 09:43 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Mulla ei ole ollut ongelmia EPG nauhoituksissa eikä ylen tekstityksissä. Piste Toppylle (tosin ei kokemuksia Handanista). Nyt ihan lähiaikoina alkoi näkymään täydelliset EPG:t myös maksullisille kanaville.
fevrier
Junior Member

2 tuotearviota
_
21. helmikuuta 2006 @ 18:01 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Miksi aina kysytään ja puhutaan samoista merkeistä. On tullut uusia tuotemerkkejä, joissa samoja ongelmia ei ole ja kaikki tietänevät, että ns. vanhimmat 3 kpl ja 1 myydyimmistä merkeistä lopetivat. Mielestäni kilpailu on vain tullut niin kovaksi, että yksityisen kuluttajan tulee alkaa katsoa markkinoita ennakkoluulottomasti. Uusia tuotemerkkejä, joissa on hyvät ominaisuudet ja kohtuullinen hinta, on tullut markkinoille (Suomeen) kai jo useita. En jaksaisi enää tuijottaa 5 vuotta vanhoja ns. "testivoittajia", koska ne ovat tänä päivänä jo yhtä vanoja keksintöjä kuin tuli tai pyörä. "Uutta verta remmeihin".
Valintahan on onneksi vapaa, mutta kukaan ei kiellä järjen käyttöä ja uskoa hieman uudempaan tekniikkaan, jota on tarjolla jo monesta suunnasta.
hebe72
Member

3 tuotearviota
_
21. helmikuuta 2006 @ 18:45 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Hyöty "vanhoissa" malleissa piilee siinä että niihin on jo tehty useat päivitykset ja lastentaudit on suurimmaksi osaksi saatu jo pois toisin kuin uusissa malleissa.
fevrier
Junior Member

2 tuotearviota
_
21. helmikuuta 2006 @ 20:01 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Vähän sanoisin toisenlaisen mielipiteen. Lienee päinvastoin, eli että uudet tuotemerkit pystyvät hyödyntämään vanhojen "pyörien" sekä softa-, että rautapuolen aiempia virheitä. Näinollen lienee luonnollista, että ne tutkivat kaikien vanhojen "boxien" ominaisuudet ja keräävät ne yhteen. Ei liene insinööreille ylivoimaista edes edellämainitun toteutus. Uskoisin aika satasella, että tämän päivän uudet boxit pyörivät huomattavasti paremmin kuin vanhat, joihin on tehty kentien 1 -2 softapäivitystä. Edelleen sitä mieltä, että uusi teknologia voittaa aina vanhat "tuotemerkit", joilla on kenties vielä hetki elinaikaa vanhojen ja merkkiuskollisten ihmisten parissa. Nykyaikainen kuluttaja valitsee kuitenkin haluamassaan kategoriasa teknisesti parhaan tuotteen, eikä nimimerkkiä. Eikä tämä ole edes surullista, vaan selvä toteamus siitä, että esim. nimi Nokia ei tarkoita aina parasta. Nokiahan järkevänä ja monikansallisena yhtiönä ei ole valmistanut boxeja enää vuosiin ja kielsi nyt nimensäkin käytön niihin (aiemminhan Nokian tuotemerkillä teki "boxeja" melkein kaikki muut, paitsi Nokia itse). Taas loistava osoitus Nokian operatiivisen johdon nopeudesta vastata markkinoihin alalla kuin alalla. Kunnioitan Nokian johtoa nopeissa päätöksissään, mutta uskon vuoren varmasti, että "digiboxeissa" tulemme näkemään uusia ja teknisesti korkealaatuisia tuotemerkejä.
mac73
Newbie
_
22. helmikuuta 2006 @ 03:07 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Okei, nyt otetaan vastaan ehdotuksia tallentavasta 2-virittimisista digibokseista (muistakin kuin Handan 6000 T:stä tai Topfield 5100:sta). Mitkä muut valmistajat ovat tuoneet lähiaikoina markkinoille vastaavia bokseja. Tällä hetkellä ostoa jarruttaa 400-600 euron hintaluokka, mutta ei se lopullisena esteenä ole.

Vai kannattaako vielä odotella jotta valikoima laajentuisi? Ehkä kaikkein mieluisin vaihtoehto olisi tallentava DVD-soitin digivirittimellä, mutta niiden tulosta on ollut joka vuosi "tulee syksyllä" kommentteja, joten se siitä.

Oma mielipiteeni on ollut ja kauan (ehkä virheellinenkin) ettei pidä ostaa ensimmäisestä "pakasta" koska tänä päivänä tuntuu olevan yleinen käytäntö että valmistajat hoitavat testauksen kuluttajilla, liekö markkinoiden kova paine ajanut siihen että myyntiin pitää työntää raakile, jota sitten korjataan kuluttajien valistusten perusteella toimivammaksi. Ainakin autopuolella tämä on ollut jo todistetusti nykyaikaa.

Lisäksi olen huomannut ettei softapäivityksetkään toimi ihan odotetusti. Olen lueskellut täälläkin foorumilla viestejä joissa uusimmat päivitykset eivät tunnu toimivan kaikilla, vaan on palattu vanhempaan softaan, kun taas toisilla ne oikeasti parantavat laitten toimivuutta.

Mutta alkukysymykseen, löytyykö markkinoilta tällä hetkellä boksia joka olisi toimiva ihan tavalliseen kuluttajakäyttöön, mitään TAPien kautta virittelyä en jaksaisi harrastaa, vaan boksin olisi suotavaa toimia perussoftien avulla niin ettei olisi aihetta epäillä esim. ajastuksen toimivuutta?
arskaxx
Senior Member
_
22. helmikuuta 2006 @ 04:27 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Jos luotettavaa tallentajaa tarvit, niin pakko tyrkyttää tuota Medion 4200/Finlux 620/Salora 620 boxia. Vajaan kahden vuoden käytöllä kaikki ajastukset on tallentuneet aikanaan, tosin kaksi tallennusta on ollut viallisia (mustaa ruutua), silti tämä on luotettavampi kuin vanha videnauhuri oli. Hyvä plussa on automaattinen ajan lisäys (säädettävissä) tallennusten loppuun.

Miinuksena voisi mainita Ylen tekstien pienet ajoitusongelmat ja muutamien tekstirivien puuttuminen silloin tällöin, lisäksi jotkut valittavat pikakelauksen jumittavan boxin, itsellä ei tuota jumitusongelmaa ole syksyisen päivityksen jälkeen ollut. Ai niin, Medionissa ei ole USB-liitintä eikä kahden kanavan samanaikaista tallennusmahdollisuutta, jos niitä tarvitset.

Sitten on pari uudempaa boxia Medion 4040 ja Finnsat FST 7200, joista ei ole oikeastaan mitään käyttökokemuksia netin keskustelupalstoilla näkynyt.

Itsekin olen vuoden verran pähkäillyt ostaisiko Topfieldin, mutta vähän liikaa on noita tallennusten epäonnistumis-viestejä vielä liikkeellä, ettei viitsi ainakaan vielä rahaa pistää tuohon kiinni.
fevrier
Junior Member

2 tuotearviota
_
22. helmikuuta 2006 @ 04:33 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
No hei taas. Parasta mac73:n kirjoituksessa oli, että ehkä ne ennakkoluulot uusia tuotemerkkejä kohtaan hälvenevät useiltakin käyttäjiltä. Voisin toki suositella pariakin tuotemerkkiä, mutta on myös pari syytä miksi en haluaisi niin tehdä. Ensiksikin saisi helposti leiman otsaansa jonkun yhden tuotemerkin kannattajana ja toisaalta sinä kun et hae mitään ns. "perusboxia", niin suosittelisin kyllä netin käyttöä (mikä sinulta varmaan onnistuu) löytääksesi omiin käyttötarkoituksiisi sopivan ja hinta / laatusuhteeltaan käyttökelpoisen laitteen. Varmaa toki on, että toivomiasi ominaisuuksia ei vielä hetkeen löydy läheskään kaikilta valmistajilta. Kuten kuitenkin tuossa jo aiemmin viittasin, nin uudetkaan merkit eivät ole mielestäni poissuljettuja. Jos haluat nämä ominaisuudet(joista mainitsit) jo seuraavaan boxiisi, niin kyllä varmaan ne vanhat kunnon "tuotemerkit" ovat päteviä vehkeitä. Muistathan kuitenkin, että kaikki asiaan vakavasti suhtautuvat valmistajat kehittelevät koko ajan uusia ja parempia ja jopa edullisempia vaihtoehtoja myös ns. parempin boxeihin. Oma kokemukseni nimittäin rajoittuu enemmänkin ns. perussovittimiin ja olenkin tarkoituksella hankkinut 3 kpl niin, että kaikki ovat suhteellisen uusia merkkejä ja kaikki omani ovat vertailun takia myös eri merkkisiä. En ole pettynyt pahemmin yhdenkään kohdalla (1 kieltämättä oikuttelee joskus). Vielä siitä, että tehtaat tuottaisivat laitteitansa kuluttajien testattavaksi ja jättävät niiden tuotekehittelyn kenties vaikka kesken, jos palaute on huonoa. Se on toki mahdollista, mutta oman kokemukseni mukaa uudetkin merkit ovat olleet valmiita ja toimivia ja niiden softapäivityksetkin ovat toimineet joskus jopa paremmin kuin vanhoilla tuotemerkeillä. Uskoakseni se johtuu siitä, että markkinat Suomessa ovat vielä väkilukuun suhteutettuna (2/3 talouksista ilman yhtään boxia) vasta alussa, eikä Suomalainen kuluttaja niele mitä tahansa. Nämä markkinat (vaikka kyseessä onkin melko pieni maa) ovat kuitenkin niin suuret, ettei yksikään tosissaan alalle yrittävä yritys voi tuoda ihan raakileita markkinoille. Poikkeuksena kenties yksi saksalainen tuotemerkki (ja ketju, joka niitä myy) on todellakin lyönyt kirveensä kiveen. Johtunee hieman erilaisesta tekniikasta. Itse ainakin olen nämä kokeiluversioni hankkinut pohjoismaalaisilta tehtailta, koska miksi ostaisin Koreassa suunnitellun ja Korean markkinoille tarkoitetun laitteen, kun voin saada laitteen myös valmistajalta, joka tuntee myös paikalliset olosuhteet ja tekniikan. Nyt taisi tula jo niin paljon tätä tekstiä, että mahtaakohan After Down edes antaa laittaa tätä näkyviin. Toivotan sinulle kuitenkin mitä parhainta onnea (äläkä oikesti luota pelkkään onneen) itsellesi sopivan laitteen hankinnassa.
Member

11 tuotearviota
_
22. helmikuuta 2006 @ 05:27 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Samat merkit esiintyy vielä vuosienkin jälkeen, koska muita ei yksinkertaisesti ole noilla spekseilla. Jo mainittuihin voisi lisätä Procaster (muistaakseni) mutta laite on käytännössä Topfield eri kuosissa. Ja vielä noista tallennuksista. Useimmat ovat olleet käyttäjien omia mokia esim. virittimien välille ei ole laitettu kaapelia. Itselläni on ainoastaan kahdessa tapauksessa tallennukset "epäonnistuneet":

1. yritin käyttää TimeExtend TAP ohjelmaa, vituralleen meni
2. ohjelma nimeltä carnival, ohjelman nimessä esiintyi kirjain, jota Topfield ei ymmärtänyt. Tässäkin tapauksessa ohjelma tallentui mutta sen nimi ei tullut näkyviin tallennettuihin kanaviin. Kun nimen muutti Altair softalla kaikki oli ok.

Joten aivan turha puhua tallennusongelmista. Mulla laite on ollut maaliskuusta 2005 lähtien.
hetekka
Member
_
22. helmikuuta 2006 @ 05:47 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Tällai lyhyesti kehaisisin tuota Topfieldiä.
Toiminut virheettä viimeisimmän päivityksen jälkeen ja onhan siinä USB 2.0, jolla voit siirtää tallennukset koneelle ja polttaa sitäkautta dvdlle. Et siis tarvitsisi kallista polttavaa dvd-soitinta. Koneeseen polttavan kun saa puoli-ilmaiseksi.
Onhan tuossa handan vehkeessäkin tuo USB, mutta se on 1.1 jolla siirto kestää valovuoden.

MSI K9A2 CF-F
Mainos
_
__
 
_
AfterDawn Addict

2 tuotearviota
_
22. helmikuuta 2006 @ 06:43 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Quote:
onhan siinä USB 2.0, jolla voit siirtää tallennukset koneelle ja polttaa sitäkautta dvdlle
Alkaa kyllästyttää tuo mantra. Johan tuossa kysyjä jo ilmoitti että "mitään TAPien kautta virittelyä en jaksaisi harrastaa" ja tämä USB:llä siirto koneelle voidaan hyvin laskea samaan kategoriaan.

Sekä televisio että kuvanauhuri tai -tallennin pitää olla kodinkone jossa toiminnot on yksiselitteisesti ohjelmoitu ja dokumentoitu laitteen käyttö-ohjeessa. Tuon USB-siirron osalta näin ei ole vaan toimiakseen se vaatii paremminkin hakkerin taitoja tai ainakin syvällistä paneutumista usean eri tietokoneohjelman käyttöön joista laitteen valmistaja ei ota mitään vastuuta koska mahdollisia ohjelmia ja versioita voi olla vielä erilaisia käyttäjän taidosta ja mieltymyksestä riippuen.

Jos kodinkonekaupan myyjä myy Toppyä tuolla verukkeella keskivertokäyttäjälle niin moni ostaja joko kiroilee ja ähkyy illat pitkät näperrellessä tuon siirron kanssa tai sitten yksinkertaisesti kyllästyy koko asiaan ja hankkii tallentavan DVD-soittimen rinnalle ja ottaa tallennukset tarvittaessa ulos scartista...

Eli en sano ettei USB-siirto/poltto koneella toimi vaan ettei se ole sellainen toiminto jota voidaan odottaa nykyaikaiselta digiajan kodinkoneelta vaan kyseessä on paremminkin esimerkki sellaisesta "epätekniiikasta" josta pitäisi pikimmiten päästä eroon.
Joku ero pitää sentään olla tietokoneella ja kodinkoneella.;)
Aiheeseen liittyviä linkkejä
Lue Topfieldin digiboksien käyttäjäarvostelut AfterDawnin laitevertailusta
 
Aiheeseen liittyviä viestiketjuja Viestejä Viimeisin viesti Keskustelualue
Topfield pätkii 3 5. toukokuuta 2014 Keskustelua antenniverkon digibokseista
Topfield CRC-1400 6 1. maaliskuuta 2014 Keskustelua kaapeliverkon digibokseista
Topfield 5100PVR päivitys? 5 17. helmikuuta 2014 Keskustelua antenniverkon digibokseista
VLC Tekstin poltto + Topfield yhteensopiva ääni? 8 31. lokakuuta 2013 Videon muuntaminen toiseen formaattiin
topfield HD satelliittikaapeli digiboksi 3 30. elokuuta 2013 Keskustelua satelliittivastaanotosta ja satelliittipuolen digibokseista
Topfield crc-1400 ongelmat 6 28. elokuuta 2013 Keskustelua kaapeliverkon digibokseista
Topfield 5100PVRt MyStuff 6.4:n sammutus ongelma 2 23. kesäkuuta 2013 DigiTV - Kaikki muut aiheet
Topfield CRC-1400 tallenteiden käpistely 2 28. toukokuuta 2013 Videon muuntaminen toiseen formaattiin
Topfield CRC-1400 tallenteiden käpistely 1 25. toukokuuta 2013 DigiTV - Kaikki muut aiheet
Topfield varoitus 1 8. toukokuuta 2013 Keskustelua kaapeliverkon digibokseista

 
afterdawn.com > keskustelu > digitv > digitv - kaikki muut aiheet > topfield / handan, kerta vielä
 

Apua ongelmiin: AfterDawnin keskustelualueet | AfterDawnin Vastaukset
Uutiset: IT-alan uutiset | Uutisia puhelimista
Musiikkia: MP3Lizard.com
Tuotearviot: Laitevertailu | Vertaa puhelimia | Vertaa kännykkäliittymiä
Pelit: Pelitiedostot, pelidemot ja trailerit
Ohjelmat: download.fi | AfterDawnin ohjelma-alueet
International: AfterDawn in English | Software downloads | Free, legal MP3s | AfterDawn på svenska
RSS -syötteet: AfterDawnin uutiset | Uusimmat ohjelmapäivitykset | Keskustelualueiden viestit
Tietoja: Tietoa AfterDawn Oy:stä | Mainosta sivuillamme | Sivuston käyttöehdot ja tietoja yksityisyydensuojasta
Ota yhteyttä: Lähetä palautetta | Ota yhteyttä mainosmyyntiimme
 
  © 1999-2024 AfterDawn Oy