User Käyttäjä Salasana  
   
tiistai 1.10.2024 / 01:26
Hae keskustelualueilta:        In English   Suomeksi   På svenska
afterdawn.com > keskustelu > digitv > digitv - kaikki muut aiheet > canal digital(sateliitti) ja kuvanlaatu
Näytä aiheet
 
Keskustelualueet
Keskustelualueet
Canal Digital(sateliitti) ja kuvanlaatu
  Siirry:
 
Kirjoittaja Viesti
zenn
Junior Member
_
3. maaliskuuta 2006 @ 12:19 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Kuinka paljon teillä on vaihtelua eri kanavien kuvanlaadussa?
Itsellä on melkoinen esim canal+:ssat näkyvät hyvin ilman häiriöitä, kun taas uusi kanava fight+ on melkoista mosaiikkia varsinkin kun on vähän enemmän liikettä monissa muissakin kanavissa on vastaavia ongelmia.

En tarkoita että kuva pätkii vaan se on puuromaista. Ikäänkuin sitä lähetettäisiin alhaisella bitratella. Jos mikään ei kuvassa liiku niin sitten se on tarkka.

Eli voiko sateliitin suuntauksessa tai johdotuksissa olla jotain vikaa? (Singnaali tasot ok ja osakanavista näkyy hyvin)


Yrittäkää jotain tolkkua saada
Senior Member
_
3. maaliskuuta 2006 @ 12:57 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
En ainakaan itse huomaa suurtakaan eroa.

Bitrates...

Fight+ 4116 kb/s
Canal+ n. 1900-2500 kb/s
Showtime 3920 kb/s
Hdtv 17390 kb/s
zenn
Junior Member
_
3. maaliskuuta 2006 @ 13:07 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Milläs noi bitratet voi katsoa?
jotkut sanoo että tallentavalla dvd soittimella katsoo minkäkokoinen file tulee. Olen koittanut mutta se riippuu tallentaako millä laadulla
esim XP,SP,LP. Ja jos tallennan XP:llä niin joka kanava antaa sen 60mb/min
Senior Member
_
3. maaliskuuta 2006 @ 13:21 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Itse käytän Dreamboxia tämän combon sijaan (monestakin hyvästä syystä) ja yksi tähän boxiin asennettavista lisäohjelmista kertoo näiden kanavien bitratet.

EDIT:
Signaalin vahvuus on 86% (mikropää tosin on vaihdettu -0,6:sta -0,2:een).

Viestiä on muokattu lähettämisen jälkeen. Viimeisin muokkaus 3. maaliskuuta 2006 @ 13:31

zenn
Junior Member
_
3. maaliskuuta 2006 @ 13:56 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Viittisitkö vielä katsoa onko singnaalin voimakkuudella mitään merkitystä bitrateen?.

Käsittääkseni sillä ei pitäisi olla, koska canal+ ja showtime näkyy paremmin kun fight+ ainakin mulla. Ja niissä on vähän huonompi singnaalikin. Tosin toi puuroutuminen vaikuttaisi taas alhaiseen bitrateen:) Kyllä aika ajoin fight+:ssa on hyvä kuva kun on joku haastattelu ettei kuva liiku tai vastaava. Mutta kun matsi on niin kuva puuroutuu. Saa nähdä näkyykä LIVE tapahtumat paremmin.
Senior Member
_
3. maaliskuuta 2006 @ 14:24 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
En itse usko, että vahvuudella on mitään vaikutusta bitraten määrään. En ole niin perehtynyt asiaan, joten en pysty sanomaan onko sitten näin.

Jostain syystä Canal+ kanavan bitrate (keskiarvo) heittelehtii 1900-2500 väliä, kun taas Canal+ Film pysyttelee n. 1960:ssä. Toki kaikilla kanavilla on hetkittäinen heitto on ylös ja alaspäin (esim. Film:llä piikki kävi 4450:ssä, mutta pääosin pöyrii tuossa 1960 ympärillä).

Signaalin laatu vaikuttaa kuvan laatuun, mutta koska kyse on digitv:stä niin vasta riittävän huono laatu näkyisi lähinnä pätkimisenä ja pikselöitymisenä.
ricardo
Suspended due to non-functional email address
_
3. maaliskuuta 2006 @ 18:42 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Tallentava dvd ei kerro ohjelman bitratesta yhtään mitään,koska se tallentaa aikaan perustuvalla laadulla,jolla ei ole mitään tekemistä lähdemateriaalin laadun kanssa.Eli leffan pituudesta riippuen se pakkaa materiaalia uudestaan joko vähän tai sitten vähän enemmän.Sen sijaan kovalevyllä varustettu digiboxi,joka tallentaa lähetykset sillä laadulla millä ne lähetetään,kertoo lähetyksen bitraten.Toki silloinkin keskimääräisen bitraten joutuu laskemaan tallenteen pituuden ja tiedostokoon mukaan,tai sitten katsomaan erillisellä ohjelmalla.
zenn
Junior Member
_
3. maaliskuuta 2006 @ 19:17 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Joo mulla on kovalevyllä varustettu tallentava dvd soitin. Onnistuuko bitraten katsominen silläkin vaiko pelkästään kovalevy digiboksilla?

Ongelma on siinä koska siinä on eri rec modeja XP, SP, LP jotain sinne päin. Niin niistä tulee erikokoisia tiedostoja. Tallentaako se parhaalla eli XP:llä sitten niin paljon kun lähde antaa perikiksi? Eli sen voi laskea sen mukaan?
ricardo
Suspended due to non-functional email address
_
4. maaliskuuta 2006 @ 02:53 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Kyse on siitä,että kovalevyllinen digiboxi tallentaa sillä bitratella,millä ohjelma lähetetään,sanotaan vaikka 3000 kb/s.Jos leffan pituus on vaikka 2 tuntia,niin tuolla bitratella tulee tiedoston kooksi(audion laadusta riippuen) noin 2.9 gigaa.Nyt kun tallennat tämän leffan tallentavalla dvd soittimella SP laadulla,joka ainakin meikäläisen tallentavassa on 2 tuntia 8 minuuttia,niin se täyttää levyn ja bitrateksi tulee n. 4500 kb/s.Lopputuloksena on siis saatu aikaan leffa,jonka videon laatu on näennäisesti n.50% parempi kuin alkuperäisessä,vaikka totuus on ihan jotain muuta.Eli tallentava dvd on uudelleen pakannut alkuperäisen materiaalin,jolloinka sen laatu on hieman heikentynyt.

Digikanavat lähettävät ohjelmiaan aika alhaisilla bittivirroilla(pääsääntöisesti),joten ne kannattaa tallentaa parhaimmalla laadulla,millä ne levylle mahtuu,koska tallentava tekee joka tapauksessa lennossa sen uudelleen pakkauksen,niin näin laadun heikennys on vähäisin.Paras vaihtoehto tallentimeksi on sellainen,jossa on ns. FR(flexible record) tallennus,joka perustuu tallenteen aikaan.Siinä saadaan aina levy täyteen korkeimmalla mahdollisella bitratella.Esim. Panasonicin Dmr-es10 on tällainen.

Mitä taas tulee tallenteiden bitraten selvittämiseen,niin Bitrate Viewer niminen ilmaisohjelma on siihen hommaan hyvä.Sillä voit avata mpeg tiedoston taikka dvd-levyltä vob-tiedoston,ja se näyttää bitrate arvot numeroina ja grafiikkana.Toivottavasti sait selvää.
Senior Member
_
4. maaliskuuta 2006 @ 04:07 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
@Zenn

Sullahan ilmeisesti ei ole kytketty boxia tallentavaan DVD-laitteeseen
millään USB, Firewire tai ethernet liitännällä vaan ihan pelkästään scartilla?
zenn
Junior Member
_
4. maaliskuuta 2006 @ 08:28 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Joo ihan vaan scartilla kiinni soittimessa. Ja virittemänä on CD combo ja samsung DSR9500 VIA CL kumpaakin on mahdollista käyttää.

Soittimena on Panasonic dmr-e500h. Pitäisikö noilla systeemeillä onnistua bitraten katsominen? ja onkohan parempaa kytkentätapaa noilla kun scart?
Senior Member

4 tuotearviota
_
4. maaliskuuta 2006 @ 09:43 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Quote:
Tallentava dvd ei kerro ohjelman bitratesta yhtään mitään,koska se tallentaa aikaan perustuvalla laadulla,jolla ei ole mitään tekemistä lähdemateriaalin laadun kanssa.
Jossain soittimissa on VBR tila joka tallentaa tarkalleen samalla laadulla kuin mitä boksi suoltaa tulemaan.
Senior Member
_
4. maaliskuuta 2006 @ 09:55 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Silloin kun kuva tulee scarttia pitkin, niin eihän se siinä siinä vaiheessa enään digitaalisena siirry eli käytännössä ei pysty bitratea laskemaan. Jos combossa olisi kovalevy ja tallentaisi lähetyksen sellaisenaan suoraan kovalevylle niin laskenta olisi mahdollista.

DB:ssä tallennus onnistuu omalle tai suoraan samassa verkossa (ethernet) olevalle PC:n kovalevylle ja siirtokin DVD:lle ilman, että laatu kärsisi onnistuu yhdellä simppelillä ohjelmalla.
zenn
Junior Member
_
4. maaliskuuta 2006 @ 17:20 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Vielä sellaista, että jos vika olisi lautasen suuntauksessa,
johdotukissa tai rasioissa niin eikö niistä syntyvä häiriö sitten pitäisi näkyä joka kanavalla samanlaisena?

Ja vielä useasti hyvin ja huonosti näkyvä kanava on samassa TP:ssä eli singnaali taso sama.

Voikohan lautasen suuntaus vaikuttaa bitrateen?

kenties näin ollen se pudottaa bitratea joten heikolla bitratella tulevat kanavat alkavat kärsiä. Ja hyvät kanavat näkyvät hyvin, koska bitratet riittävät vielä virheettömään kuvaan laskusta huolimatta.
Tosin Kurtzan ilmoittamissa bitratesta itsellä näkyy fight+ heikoiten vaikka siinä on suurin bitrate ja singnaalit on noin 80% CD combolla.

Mikäs Dreamboxin viritin sulla kurtza on?
jolla nauhotus onnistuu PC:n kovalevylle ja pystyy bitraten katsoa. Siinä ei tarvitse olla kovalevyä
Senior Member
_
4. maaliskuuta 2006 @ 19:17 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Quote:
singnaalit on noin 80% CD combolla.
Yritin kokeilla CD:n korttia combossa jotta näkisin onko eroa paljon virittimien välillä kuvanlaadussa, mutta combo herjasi jo, että 'Ei oikeuksia'. Sopimus kun päättyi viime kuun lopulla.
Quote:
Mikäs Dreamboxin viritin sulla kurtza on
Itselläni on 7020-versio. Uusin vastaava malli on 7025 kahdella virittimellä, mutta ohjelmisto tälle mallille on hetken vielä puutteellista.
Quote:
Siinä ei tarvitse olla kovalevyä
Ei, mutta helpompaa se on, kun kovalevy on myös itse koneessa ja PC:tä ei tarvitse pitää päällä ajastuksien ajan. Lisäksi tila alkaa loppumaan PC:ltä (itselläni tallennuksia on kertynyt jo reilut 300 gb).

Dreamboxi ei ole varsinaisesti 'kytke kiinni ja käytä'-tyyppiä vaan vaatii syvemmin tutustumista ja virittelyä kuten PC:t. Itseltä vei tovin, kunnes pääsin sinuiksi ja vieläkin on paljon opiskeltavaa. Sikäli ei hyvä ratkaisu, jos haluaa heti helppokäyttöistä laitetta.

Viestiä on muokattu lähettämisen jälkeen. Viimeisin muokkaus 4. maaliskuuta 2006 @ 19:17

Mainos
_
__
 
_
zenn
Junior Member
_
7. maaliskuuta 2006 @ 08:18 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Eilen kuvanlaatu parani jonkin verran fight+ kanavalla.

Se johtui todennäköisesti siitä kun Fight+ oli ensimmäisen viikonlopun ilmainen kaikille(tutustumis jakso). Niin se kuvanlaatu oli huono sen ajan. Vielä asiaan viittaa se, että kun eilen 18-19 oli freeview eli taas kanava oli salaamaton kun ne mainosti kanavaa. Niin kuva heti huononi ennalleen.
Voiko tossa olla mitään perää?

Laskeeko bitrate/lähetysteho freeviewin ajan?

Vai pitäisikö CD:n nostaa bitratea/lähetystehoa, jotta jokaiselle saadaan hyvä kuva?(freeview)

Vai pysyyköhän bitrate/lähetysteho ennallaan mutta kuva vain jostain syystä huononee kun on salaamaton?

Itse kerkesin tilata jo vahvistimen:)

onneksi en katolle vielä kerennyt peiliä mennä säätämään ei näkyisi varmasti enään mitään:)
afterdawn.com > keskustelu > digitv > digitv - kaikki muut aiheet > canal digital(sateliitti) ja kuvanlaatu
 

Apua ongelmiin: AfterDawnin keskustelualueet | AfterDawnin Vastaukset
Uutiset: IT-alan uutiset | Uutisia puhelimista
Musiikkia: MP3Lizard.com
Tuotearviot: Laitevertailu | Vertaa puhelimia | Vertaa kännykkäliittymiä
Pelit: Pelitiedostot, pelidemot ja trailerit
Ohjelmat: download.fi | AfterDawnin ohjelma-alueet
International: AfterDawn in English | Software downloads | Free, legal MP3s | AfterDawn på svenska
RSS -syötteet: AfterDawnin uutiset | Uusimmat ohjelmapäivitykset | Keskustelualueiden viestit
Tietoja: Tietoa AfterDawn Oy:stä | Mainosta sivuillamme | Sivuston käyttöehdot ja tietoja yksityisyydensuojasta
Ota yhteyttä: Lähetä palautetta | Ota yhteyttä mainosmyyntiimme
 
  © 1999-2024 AfterDawn Oy