User Käyttäjä Salasana  
   
tiistai 1.10.2024 / 10:27
Hae keskustelualueilta:        In English   Suomeksi   På svenska
afterdawn.com > keskustelu > digitv > digitv - kaikki muut aiheet > uutta televisiota ostamassa
Näytä aiheet
 
Keskustelualueet
Keskustelualueet
uutta televisiota ostamassa
  Siirry:
 
Kirjoittaja Viesti
OQO
Junior Member
_
20. tammikuuta 2007 @ 11:31 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Elikkä ollaan tässä suunniteltu uutta taulutelevisiota 10-15vuotta vanhan 28" putken tilalle. Suurempaa pitäis olla eli jotain ehkä 32" vois katella. Digiviritin pitäis olla sitte sisäänrakennettuna. Elikkä mitä pitäs ottaa huomioon television ominaisuuksissa kaupassa kun en ole vielä perehtynyt näihin kovin hyvin? Kumpi parempi LCD vai plasma, eli kumpaa suosittelette? Ja minkä merkkistä kannattais lähtee katteleen? Televisio tulee normaaliin katseluun ja tietysti joku pieni kotiteatterisarja olis ihan kiva, koska dvd soitinta ei vanhassa televisiossa ollut ja joskus olis kiva katella jotain leffoja televiostaki dvd:ltä. Hintarajaksi sanon sellaisen "sopivan hintasen" eli hinta-laatu -suhde pitäs olla kunnossa!
Kaikki apu/neuvot/vinkit on tervetulleita!

Viestiä on muokattu lähettämisen jälkeen. Viimeisin muokkaus 29. tammikuuta 2007 @ 16:50

AfterDawn Addict

23 tuotearviota
_
20. tammikuuta 2007 @ 19:03 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Tässä lista niistä, mitä kannattaa tarkkailla:

Valovoimaisuus:
Eli tarkoittaa juuri sananmukaisesti television valovoimaa. Yleisin lienee siinä 500-550cd/m^2 (ainakin lcd-telkuissa), joka näkyy hyvin päivänvalossakin.

Kontrastisuhde:
Kuvan suurimman ja pienimmän kirkkauden välinen suhde, eli mitä suurempi suhde, niin sitä paremmin musta, valkoinen ja muut värisävyt erottuvat toisistaan. Omassa telkkarissani on 600:1 johon olen tyytyväinen, mutta about 1000:1 tienoilla alkaa olemaan ihan hyvä. Plasmoissa päästään parhaisiin kontrastisuhteisiin, voi olla jopa 10000:1.

Natiiviresoluutio:
Ehdottomasti pitää olla vähintään 720p (1280x720). Tuo on kyllä tällä hetkellä aika harvinainen reso, yleisin on 1366x768.

Katselukulma:
Jos katsotaan porukalla telkkaria, niin on hyvä että kaikki näkisivät kuvan yhtä hyvin. Nykyään nuo katselukulmat on aika isoja, 170 astetta on mielestäni ihan hyvä. Useissa telkkareissa se on jopa isompi.

Vasteaika:
Vasteaikaa on vähän hankala mitata, siksi valmistaja usein ilmoittaakin sen väärin. Siitä huolimatta sitä kannattaa pitää silmällä. Minulla 12ms telkkari leffa- ja pelikäytössä, ei ongelmia. Mutta nopeampi aina parempi.

Liitännät:
Ehdottomasti vähintään yksi HDMI-liittin, niin ei vanhene telkkari heti kättelyssä kun tulevat uudet teräväpiirtosoittimet ja vastaanottimet. Komponentti ja vga/dvi on myös hyvä olla olemassa, jos haluaa analogisesti teräväpiirtomateriaalia, tai tietokoneen kiinni telkkariin.

Digiviritin:
Edelleen hyvin harvinainen sisäänrakennettuna lcd-telkkareihin, useimmiten se on myös DVB-T viritin, eli kaapeliverkkoon on turha yrittää kytkeytyä. Minun mielestäni aina kannattaa ostaa ulkoinen digiviritin. Nuo sisäänrakennetut on yleensä melko huonoja, ja markkinoilta löytyy useita hyviä kovalevyllisiäkin digibokseja. Muutaman saa kiinni jopa HDMI:llä, ja hieman useamman komponentilla, niin kuvanlaatukin on hyvä.


Ja sitten suosituksiin. Itse suosin mielummin LCD:tä, koska ne ovat terävempi ja kirkkaampia, eikä kuva pala niin helposti kiinni kuin plasmoihin. Niin ja LCD:t tuossa 37" kokoluokassa on tällä hetkellä käsittääkseni halvempia kuin plasmat. Kun et sanonut muuta kuin "sopivan hintainen", niin suosittelen tätä:

Toshiba REGZA 37WL66Z 37"
http://www.pixmania.com/fi/fi/261319/art...16-9-37-94.html

Löytyy pari HDMI-liitintä, komponentti- ja vga-liitäntä. Lisäksi telkkarissa on vielä faroudjan DCDi videoskaalain, joka on yksi markkinoiden parhaimmista:
http://www.av-outlet.com/en-us/dept_335.html

Kotiteattereita saa halvalle gigantista, ohlsonilta tms. elektroniikkaliikkeestä halvalla. Tuollaisia dvd-soittimella varustettuja 5.1 kaiutinsettejä saa johonkin reilun satasen hintaan.





OQO
Junior Member
_
20. tammikuuta 2007 @ 19:13 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
joo kiitos! justiinsa tällasta apua tarkotin! kiitos paljon!
afterdawn.com > keskustelu > digitv > digitv - kaikki muut aiheet > uutta televisiota ostamassa
 

Apua ongelmiin: AfterDawnin keskustelualueet | AfterDawnin Vastaukset
Uutiset: IT-alan uutiset | Uutisia puhelimista
Musiikkia: MP3Lizard.com
Tuotearviot: Laitevertailu | Vertaa puhelimia | Vertaa kännykkäliittymiä
Pelit: Pelitiedostot, pelidemot ja trailerit
Ohjelmat: download.fi | AfterDawnin ohjelma-alueet
International: AfterDawn in English | Software downloads | Free, legal MP3s | AfterDawn på svenska
RSS -syötteet: AfterDawnin uutiset | Uusimmat ohjelmapäivitykset | Keskustelualueiden viestit
Tietoja: Tietoa AfterDawn Oy:stä | Mainosta sivuillamme | Sivuston käyttöehdot ja tietoja yksityisyydensuojasta
Ota yhteyttä: Lähetä palautetta | Ota yhteyttä mainosmyyntiimme
 
  © 1999-2024 AfterDawn Oy