User Käyttäjä Salasana  
   
keskiviikko 2.10.2024 / 05:30
Hae keskustelualueilta:        In English   Suomeksi   På svenska
afterdawn.com > keskustelu > digitv > digitv - kaikki muut aiheet > kaapelista tuleva tv signaali langattomasti telkkariin
Näytä aiheet
 
Keskustelualueet
Keskustelualueet
Kaapelista tuleva tv signaali langattomasti telkkariin
  Siirry:
 
Kirjoittaja Viesti
Ukk0
Junior Member

3 tuotearviota
_
11. kesäkuuta 2009 @ 15:15 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Olen muuttamassa pikapuoliin ja tulevassa asunnossa kaapeli, jonka kautta televisiosignaali tulee on juurikin toisella puolella asuntoa kuin television tuleva paikka. Samaan kaapeliin on tarkoitus lyödä kiinni myös Welhon kaapelimodeemi ja sen WLAN boksi.

Aikaisempi asukas oli kylmästi vetänyt kaapelia pitkin kämppää, mutta onhan nykyaikana jonkinlainen langaton ratkaisu mahdollinen? Onhan?

Eli seinäpistokkeeseen tarvitaan jonkinlainen langaton lähetin, joka siirtää signaalin olohuoneen digiboksiin ja siitä sitten scartilla televisioon.

Minkälainen laite on hyvä ja mistä sen saa? Lisäksi pitääkö ottaa jotain spesiaalia huomioon siinä että asunnossa pörrää myös langaton WLAN verkko tietokoneille ja Xboxille.

Nettiyhteys sekä maksukanavat tulevat Welholta ja paikka on kerrostaloasunto Helsingissä jos sillä mitään merkitystä on.

Suurkiitos tietäjille.
wipe2000
AfterDawn Addict

15 tuotearviota
_
14. kesäkuuta 2009 @ 03:23 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Digiboksisihan haluaa sisäänsä TV-antennisignaalia, jossa hieman eri taajuuksilla lähetetään useita TV-kanavia. Jos haluat lähettää koko seinästä tulevan antennisignaalin ilmateitse, jolloin boksisi sen osaisi poimia, tarvitset käsittääkseni esim. joissain kerrostaloissa käytettävän kaltaisen TV-lähettimen, jonka käyttö ilmalähetyksiin on Suomessa tietääkseni luvanvaraista. Lisäksi sekä lähetys- että vastaanottoantenni on noilla taajuuksilla melko suurikokoinen - tai no, ehkei noin lyhyellä matkalla tarvitsisi olla, kun huonokin antenni riittäisi. Ihan triviaalia homma ei kuitenkaan ole.

Periaatteessa joku halvin HongKongin antennivahvistin + lähetysantenni, ja digiboksin päähän vastaanottoantenni voisi toimia, mutta virityksen laillisuus pitäisi varmistaa.
Ja vahvistaako vahvistin sitten myös kaapelitelevision taajuudella tulevaa signaalia, ja saako sille taajuudelle sopivan antennin, vai pitääkö se tehdä itse?

Sen sijaan digiboksin jo purkaman yhden kanavan signaalin lähetys telkkarille (eli SCART-johdon korvaaminen ilmalinkillä) onnistuisi muutaman kympin laitteella (esim. http://www.clasohlson.fi/Product/Product.aspx?id=59033113 ), tosin sekin kuvanlaadun kustannuksella.
WLANin taajuus on aika sama kuin tuollaisen linkin, joten häiriöitäkin voi esiintyä. Riippuu varmaan vähän laitteen laadusta ja toteutuksesta.
afterdawn.com > keskustelu > digitv > digitv - kaikki muut aiheet > kaapelista tuleva tv signaali langattomasti telkkariin
 

Apua ongelmiin: AfterDawnin keskustelualueet | AfterDawnin Vastaukset
Uutiset: IT-alan uutiset | Uutisia puhelimista
Musiikkia: MP3Lizard.com
Tuotearviot: Laitevertailu | Vertaa puhelimia | Vertaa kännykkäliittymiä
Pelit: Pelitiedostot, pelidemot ja trailerit
Ohjelmat: download.fi | AfterDawnin ohjelma-alueet
International: AfterDawn in English | Software downloads | Free, legal MP3s | AfterDawn på svenska
RSS -syötteet: AfterDawnin uutiset | Uusimmat ohjelmapäivitykset | Keskustelualueiden viestit
Tietoja: Tietoa AfterDawn Oy:stä | Mainosta sivuillamme | Sivuston käyttöehdot ja tietoja yksityisyydensuojasta
Ota yhteyttä: Lähetä palautetta | Ota yhteyttä mainosmyyntiimme
 
  © 1999-2024 AfterDawn Oy