User Käyttäjä Salasana  
   
sunnuntai 29.9.2024 / 07:21
Hae keskustelualueilta:        In English   Suomeksi   På svenska
afterdawn.com > keskustelu > digitv > digitv - kaikki muut aiheet > mikä boxi(t) metsämökkiin?
Näytä aiheet
 
Keskustelualueet
Keskustelualueet
Mikä boxi(T) metsämökkiin?
  Siirry:
 
Kirjoittaja Viesti
Masaro
Suspended due to non-functional email address
_
21. kesäkuuta 2004 @ 09:23 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Olen hommaamassa vanhemmilleni digiboksia maanpäälisiä lähetyksiä varten. Vanhempani asuvat pienellä maatilalla Pohjois-Karjalassa syvien vaarojen notkossa. Heillä ei näy kunnolla edes kaikki analogikanavat. Tämän lisäksi vanhempani eivät todellakaan ole mitään tekniikan osaajia. Tarvitsisin heille siis digiboksin joka on:

a) mahdollisimman helppokäyttöinen
b) toimii heikollakin signaalilla

Boxin käyttöönoton ei tarvitse olla mitenkään yksinkertaista (minä osaan kyllä hoitaa asennuksen), mutta peruskäytön pitää
olla helppoa ja ongelmatonta. Mitään tallennusmahdollisuuksia, kortinlukijoita, hienompia ääniulostuloja tai paluukanavia vehkeessä ei tarvitse olla.
Pena33
Suspended due to non-functional email address
_
21. kesäkuuta 2004 @ 14:15 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Ota ensin selvää näkyykö sinä metsämökin aluella digi lähetyksiä yleensä.Joltai naapurilta kellä on digi boxi tai alueella olevalta televisio myyjältä ennen kuin ostat mitään.
Senior Member

1 tuotearvio
_
21. kesäkuuta 2004 @ 17:22 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Mikä vaan digiboksi kelpaa kunhan alueella näkyy vaan digikanavat ---->
http://www.digita.fi/digita_alasivu.asp?path=1840;1929;1881;1897;1904

HUOM: elokuun 2004 loppuun mennessä näkyvyys alue laajenee. --->
http://www.digita.fi/digita_alasivu.asp?path=1840;1929;1881;1897;3765

Viestiä on muokattu lähettämisen jälkeen. Viimeisin muokkaus 21. kesäkuuta 2004 @ 17:25

veijo
Newbie
_
22. kesäkuuta 2004 @ 04:34 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Kannattaa valmistautua mahdollisiin ongelmiin. Minulla on kesämökki sellaisessa paikassa, jossa on korkea mäki vieressä juuri Pihtiputaan lähetysasemalle päin. Lähetysasemalle on matkaa n. 40 km. Olen hankkinut parhaat mahdolliset antennit + vahvistimet, mutta en ole saanut analogisia kanavia näkymään edes välttävästi, vaikka olen yrittänyt siirtää antennejakin eri paikkoihin, mm. muutaman kymmenen metrin päähän itse rakennuksesta.

Odotin että nyt kun pihtiputaan digilähetys alkoi, ongelmat ratkeavat. Mutta ei, taistelu jatkuu; Olen kokeillut kotonani olevaa Medion merkkistä sekä mökille hankkimaani Kaon Combo vastaanotinta. Tulos:
Medionilla näkyy välillä kanavat pikselimössönä, välillä ei mitään. Kaon ei löydä edes ko. kanavia.

Tarkoitus on jatkaa harjoitusta, siirtämällä antennia eripaikkoihin, mutta saa nähdä miten käy...

Tekniikan maailman testissä viime syksynä kehuttiin ainakin Nokian boksin herkkyyttä ja toimintaa huonoissa kentänvoimakkuuksissa. Kannattaisi ehkä kokeilla sitä, mutta...

Ongelma lienee siinä että jos on kovin paljon heijastuksia, niin digiboksi ei ehkä pysty saamaan oikeaa signaalia kiinni heijastusten joukosta...
Masaro
Suspended due to non-functional email address
_
22. kesäkuuta 2004 @ 06:07 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Pitääpä tosiaan ottaa digiboxi joltain kaverilta lainaan testausta varten. Talon antennit on suunnattu Kolille ja Kolilta alkaa digi-tv näkyä elokuussa. Vanhempieni talo on itärajan lähellä juuri Kolin näkyvyysalueen äärireunamilla. Digilähetystä lähetetään sanomalehti Karjalaisen mukaan heinäkuussa lähinnä testimielessä. Parempi aloittaa antennitalkoot vasta elokuussa, jolloin lähetyksessä ei pitäisi enää olla huoltokatkoja tai vastaavia.

Vanhemmillani on antenni talon katolla, päädyssä ja harjan kohdalla. Katto on peltikatto ja minusta antennit ovat turhankin lähellä toisiaan sekä alin antenni aivan liian lähellä peltikattoa. Antennien ominaisuuksista minulla ei valitettavasti ole tietoa. Taidan hommata heille uuden antennin entisten häkkyröiden paikalle. Ilmeisesti hyvälaatuinen yhteisantenni anteennisalon kärjessä pitäisi riittää.

Yksi vaihtoehto olisi hommata satelliittilautanen. Thor-satelliittiin päin saisi kikkailemalla ihan hyvän näkymän vaarojen välistä. Taitaa kuitenkin käydä satelliittivehkeiden hommaaminen turhankin tyyriiksi.
veijo
Newbie
_
23. kesäkuuta 2004 @ 04:31 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Ennenkuin teet mitään muuta, niin kokeile kuitenkin jollain kohtuullisen hyväksi havaitulla boksilla näkyykö digikanavat vai ei. (Viittaan taas siihen TM:n testiin.) Vaikka analogiakanavilla on häiriöitä niin digikanavat saattavat kuitenkin näkyä, koska lähetykset on eri kanavilla ja häiriöt voivat vaikuttaa eri kanavilla eri tavoilla.

Esim. Gigantti lupaa että tuotteen voi palauttaa kuukauden sisällä ostopäivästä. Jos asut Gigantin lähistöllä niin käytä tällaista etua hyväksesi.

Kolin testilähetykset ovat näköjään jo alkaneet (www.digitv.fi sivulla tietoa), joten pääsisit jo nyt kokeilemaan. Kolilla näyttää olevan suht. alhaiset kanavat (25 ja 40) ja tämä voi helpottaa niiden näkymistä kauempana.
Komikus
Member
_
23. kesäkuuta 2004 @ 10:53 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Itse voin suositella Nokian 110T mallia, joka on näkynyt täydellisesti paikassa, jossa sitä ennen on näkynyt vain kaksi kanavaa. Kannattaa tietysti varmistaa myyjältä että laitteessa on palautusoikeus.
Saloraman
Junior Member
_
23. kesäkuuta 2004 @ 16:07 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Jos analogiset kanavat näkyvät kohisten (etenkin kolmonen ja nelonen), on syytä varautua ongelmiin digitaalilähetysten vastaanotossa. Päin vastoin kuin useimmat julistavat (myös "asiantuntijat" ja ammattijulkaisut), tarvitsee digitaalisvastaanotin vahvan antennisignaalin toimiakseen. Itselläni on mökki noin 70 km:n päässä Espoon lähettimestä ja oli hankittava tehokas UHF-alueen antenni vanhan yhdistelmäantennin tilalle, jotta kolmosen ja nelosen kanavaniput näkyisivät.
kve
Suspended due to non-functional email address
_
2. heinäkuuta 2004 @ 06:22 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Käviskö Panasonic TU-CT20E? Eli ihan tämä edullinen Panasonicin perusmalli ilman hienouksia. Sai kuitenkin muistaakseni 4 tähteä testissä. Hommasimme nimittäin juuri kyseisen boksin tarkoituksena viedä se mökillemme, jossa kanavat näkyy huonosti. Maksoi mielestäni hyvin edulliset 79e. Tosin jouduimme hommaamaan vielä adapterin, että saa aurinkopaneelista virtaa, mut sit pitäs pelata. Tässä boksissa on myös mahdolista liittä se vanhempaan töllöön, jossa ei ole scartliitintä.

Jos vaan muistan, niin voin ilmoitella, että miten boksi meillä pelaa, kunhan nyt sen saamme asennettua.
Jorte
Newbie
_
3. heinäkuuta 2004 @ 11:14 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Viimmesessä MikroPC lehdessä (Nro 8) on digiboksit testissä. Siellä on esim. testissäolleiden boksien singaaliherkkyys ja kanavanvaihtoviive taulukko.

Kaverilla on testissä hyvin menestynyt TOPFIELD TF3000COT. Siinä on parempi singaaliherkkyys kun vertaa esim. Humaxiin.
Humax ei saa kunnolla näkyviin kuvaa C- nipusta, kun Topfieldillä samassa paikassa kuva näkyy virheettömänä.

Topfieldissä on takuuta 2 vuotta ja hintaa sillä on 169? http://www.mediaplazashop.com/
Tupolev
Member
_
11. heinäkuuta 2004 @ 16:50 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Ostin mökille Maximum T-800 FTA digiboxin (65 euro). Minulla oli valmiina halpa 15 euro antenni. Tällä antennilla näkyi hyvin kanavapaketti B, mutta ei kanavapaketti A. Signaalitaso kanavapaketissa A vaihteli 10-30% välillä, ja tämä aiheutti kuvan jähmettymistä. Joutsenon antenni on meidän mökistämme 37 km päässä. Meillä on lähin saari 1.5 km päässä esteenä, mutta se ei vaikuta pahasti signaalitasoon. Päätin ostaa UHF-antennin, ettei minun tarvitse katsoa huonoa kuvaa. Päädyin tanskalaiseen Triax 52EL antenniin (49 euro), koska sille luvattiin vahvistusta 15 db ja etu-taka suhteeksi 25 db. Uskoin näiden arvojen riittävän hyvin.

Viritin antennin mökin sisälle katonrajaan. Hain digikanavat uudestaan, ja kaikilla kanavilla signaalitason on lähes 100%. Olen erittäin tyytyväinen kuvanlaatuun; se on virheetön. Meillä tuuli kovasti, ja analogisella puolella kuvaan tuli väliin paljon lumisadetta, mutta digitaalisella puolella kuva pysyi erinomaisena. Otin UHF-antennin ja digiboxin mukaani, ja kävin virittämässä ne naapurin mökkiin. Naapurit olivat aivan myytyjä: he eivät olleet uskoa silmiään. Naapurit haluavat käydä heti ostamassa itselleen digiboxin ja UHF-antennin.
effer
Member
_
11. heinäkuuta 2004 @ 19:03 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Eikö siellä mökillä voi tehdä jotain muuta kuin katsoa
telkaria?
Vitsi vitsinä,vaan kai se tavallinen töllö riittää mökille.
Sittenhän se mälli lentää kun pääsee takaisin sivistyksen pariin...

Eri asia on jos viritää sat.tv:n naapurien ihmetykseksi ja vaari saa sydärin kunnon hc pätkän
päätteeksi/aikana!

Uusin Lg 3D älytelkkari 55"
VU+ Ultimate ym.
JTK
Junior Member

1 tuotearvio
_
16. heinäkuuta 2004 @ 17:53 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Jep, eli ota selville ylettyykö lähetin kohteeseen. Kunnolliseen antenniin sekä tukevaan mastoon ja laadukkaaseen kaapeliin kannattaa panostaa. Antenniksi esim. Triax Unix 100, kaapeliksi Tellu 13"sisäkäyttöön" tai jos maakaapelia tarvitaan niin Tellulta löytyy siihenkin laadukasta kaapelia olikohan se tyypiltään 7:kaa tms., kaapeliliittimet tehdään kerralla kunnolla ja jos vahvistinta tarvitaan valitaan vähäkohinainen stabiili mastovahvistin... Triaxilta löytyy nuokin sekä ruuviliitimin TA-sarjaa että F-liitinversiosarjaa. Näissä töllötinhommeleissa nuo antenniasiat ovat itseasiassa ne tärkeimmät kuvanlaadunkannalta myös näin Digiaikanakin. Pihisteleminen antenniasioissa on surullisen yleistä.

Itsellä on tuo Triax Unix 100 ja on muuten tehokas antenni, ainut mikä arveluttaa on antennirakenteessa käytetyt muoviosat, kuinka kestänevät Suomen rajut talvipakkaset ja myrskytuulet... no aika sen näyttää, ai niin ja se antennin maadoittamin sekin on laitettava kuntoon on multakin jäänyt laittamatta mutta ensiviikolla laitan senkin, kunhan pääsen sinne Kerimäelle Pohjoiskarjalan rajamaille.
Tupolev
Member
_
30. heinäkuuta 2004 @ 17:23 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Mökkinaapurini ostivat Nokia 120T (169 euro) digiboxin kesämökilleen. Kävin katsastamassa laitteen, ja hyvältä vaikuttaa - vaikka olemme suhteellisen kaukana Joutsenon antennista 37 km, niin nokian boxi pystyi antamaan vakaan kuvan boxin mukana tulleella sisäantennilla. En olisi millään oskonut, että mokoma 15x15 cm antenni antaisi niin vakaan kuvan.

Ainoa asia mikä häiritsi nokian digisovittimessa minua, oli se, että aina kun otti 12V virrat pois, niin uudelleen käynistyessä tulee alkuvalikko muutamaksi minuutiksi päälle.
Mainos
_
__
 
_
effer
Member
_
30. heinäkuuta 2004 @ 19:43 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Nokiat on aina hitaan puoleisia.tosin päivitykset ovat saaneet uutta puhtia vanhempiinkin virittimiin.

Se softa joka tulee koneen mukana ei jää välttämättä viimeiseksi,tosin ei kannata ostaa sellaista laiteta joka ei mielytä.

Uusin Lg 3D älytelkkari 55"
VU+ Ultimate ym.
afterdawn.com > keskustelu > digitv > digitv - kaikki muut aiheet > mikä boxi(t) metsämökkiin?
 

Apua ongelmiin: AfterDawnin keskustelualueet | AfterDawnin Vastaukset
Uutiset: IT-alan uutiset | Uutisia puhelimista
Musiikkia: MP3Lizard.com
Tuotearviot: Laitevertailu | Vertaa puhelimia | Vertaa kännykkäliittymiä
Pelit: Pelitiedostot, pelidemot ja trailerit
Ohjelmat: download.fi | AfterDawnin ohjelma-alueet
International: AfterDawn in English | Software downloads | Free, legal MP3s | AfterDawn på svenska
RSS -syötteet: AfterDawnin uutiset | Uusimmat ohjelmapäivitykset | Keskustelualueiden viestit
Tietoja: Tietoa AfterDawn Oy:stä | Mainosta sivuillamme | Sivuston käyttöehdot ja tietoja yksityisyydensuojasta
Ota yhteyttä: Lähetä palautetta | Ota yhteyttä mainosmyyntiimme
 
  © 1999-2024 AfterDawn Oy