Maailman myydyimmän tietokoneen, Commodore 64:n, isä Jack Tramiel on kuollut. Hänen elämäntyöllä on ollut lähtemätön vaikutus tietokone- ja pelialaan.
Tramiel syntyi vuonna 1928 Puolassa. Toisen maailmansodan jälkeen selviydyttyään Auschwitzin ja Ahlemin keskitysleireiltä Tramiel muutti Yhdysvaltoihin, missä hän teki töitä taksikuskina ja korjasi kirjoituskoneita. Hän perusti myös oman ... [ lue koko uutinen ]
Lue uutisartikkeli kokonaisuudessaan ennen kuin kommentoit aihetta.
Wanhan parran näkemys on, että Jack Tramielille ja yrityksillä, joissa hän vaikutti, oli paljon, paljon enemmän vaikutusta tietokoneiden vallankumouksen aikakaudella kuin Bill Gatesilla tai Steve Jobsilla. Applet ja PCt eivät olleet sellaisia koneita, joita kellään tavallisella ihmisellä olisi koskaan ollut kotona -- isit ja äidit käyttivät Ibarin PC:tä työpaikoillaan ja Apple oli lähinnä joku juttu, jota Ameriikassa käytetiin - töissä. Jos jollakulla kaverilla oli kasariaikoina PC tai Apple kotona, se tarkoitti joko sitä, että isin/äidin firma oli hommannut työntekijöilleen koneet myös kotiin -- tai että frendin vanhemmilla oli aivan liikaa rahaa.
Ei, kyllä tämä nyt kolmi-nelikymppinen sukupolvi oppi ohjelmoinnin ja tietokoneiden käytön kuuslankkua hakkaamalla 80-luvun alkupuoliskon ja Amigaa ja Atari ST:tä käyttämällä 80-luvun loppupuoliskon / 90-luvun alun. Oikeastaan vasta 386-prosessorin, VGA-näytönohjainten ja "ensimmäisten hyvien PC-pelien" myötä PC alkoi valumaan pikkuhiljaa myös koteihin, about Win3.1:n aikoihin. Windows 95 muuttikin sitten koko tietokonemarkkinan, aikalailla lopullisen oloisesti ja PC-klooneista tuli "ainoita" tietokoneita.
VIC-20, Neba, Amigat (joihin Tramiel ei toki enää mitenkään osallistunut, kun oli vaihtanut firmaa jo Amiga-aikakautta ennen), Atarit.. Noiden koneiden aikakaudelta syntyi demoskene, ensimmäisten suomalaisten pelitalojen osaaminen, tietokonekulttuuri, purkit, piratismikin :-) ja pohjatyö tälle nykyiselle verkottuneelle aikakaudelle.