Vaikka eri käyttöjärjestelmille koodatut natiivit sovellukset ovat arkipäivää vielä pitkään, yhä useampi palveluntarjoaja luottaa HTML5-tekniikkaan mobiililaitteiden sisältötarjonnassa. Käytännössä kaikilla moderneilla mobiilialustoilla toimiva HTML5 poistaa tarpeen useiden eri sovellusten kehitykselle ja ylläpidolle.
HTML5 on sinänsä sukua nykyisin nettisivuilla käytettävälle HTML-kielelle, ... [ lue koko uutinen ]
Lue uutisartikkeli kokonaisuudessaan ennen kuin kommentoit aihetta.
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ep_: HTML5:llä saa kyllä aikaan näyttäävää jälkeä. Milloinkas sitä HTML5:ttä nähdään täällä Afterdawnissa?
Me edetään tuossa ns. "ei-bisnekselle-niin-kriittiset" saitit ensin. Eli meillähän on itse asiassa yksi HTML5-sivusto jo nyt -- vahvasti beta, josta puuttuu pikkujuttuja, kuten etusivu; norjankielinen THG. Siellä HTML5:sta käytetään vain rakenteen metadataan, eli elementit on nimetty <footer>, jne pelkkien divien sijaan. Mitään hienoja responsive design-kuviota siellä ei ole.
Ensimmäinen suomenkielinen HTML5-sivusto, johon todnäk otetaan myös jotain "responsive designia" käyttöön, tulee olemaan kokonaan uusi versio meidän kysy/vastaa-osiosta. Mitään megahienoa ei ole tarkoitus sielläkään tehdä, lähinnä tuota normaalia juttua, eli sivupalkit katoavat, kun selain on kapeampi, jne. Mainoste suhteen vaatii kuvio vielä hieman pähkäilyä, että mitäs niille tehdään. Tuo uusi k/v-alue tulee langalle todnäk joskus alkukesästä, ainakin julkistettuna betana.
Niin, desktop-puolella ollaan mukavasti päästy siihen tilanteeseen, että lähes kaikki modernit toiminnallisuudet voidaan testata suoraan selaimesta esim. Modernizrin avulla, mutta mobiilipuolella (lähinnä siitä kosketusnäytöstä johtuen) joudutaan vielä harmillisen paljon asioita tekemään päätelaitetunnistuksen avulla. Ja eri päätelaitteilla on vähän turhan paljon eroavaisuuksia (mm. touch/orientation eventien, skrollauksen, absoluuttisen ja fixed positioinnin jne jne kanssa) niin noita if-then-else-or-ifnot rakenteita joutuu tekemään vähän turhan kanssa. Jos siis tämmöisen natiivi-applikaation look&feeliä haluaa rakentaa.