User Käyttäjä Salasana  
   
sunnuntai 29.9.2024 / 07:26
Hae keskustelualueilta:        In English   Suomeksi   På svenska
afterdawn.com > keskustelu > digitv > digitv - kaikki muut aiheet > dvb-t linux-puuceehen keskelle metsää
Näytä aiheet
 
Keskustelualueet
Keskustelualueet
dvb-t linux-puuceehen keskelle metsää
  Siirry:
 
Kirjoittaja Viesti
poltsy
Newbie
_
23. heinäkuuta 2004 @ 11:40 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Eli täällä keskellä ei mitään tuollainen 100eur panasonicin laatikko toimii kuitenkin ihan täysin, näyttää signaalin olevan 10/10 eikä yhtään roskaa ole kuvassa näkynyt missään vaiheessa. Chaintechin halpiskortti taas ei suostu näyttämään ehjää kuvaa mitenkään. Ilmeisesti tuon kanssa pitäisi asua lähetintolpan nokassa jos haluaisi siedettävän kuvan. En todellakaan suosittele.

Olisi nyt sitten kiva tietää muiden kokemuksista mikä näistä kaikista toinen toistaan huonommista korteista on se paras/jolla näkyy katsottava kuva.

Kaikki tuntuvat sanovan, että kortit vaativan paremman signaalin kuin boxit, mutta entä sitten usb-liitäntäiset? Nebulan vaatimukset sanovat jotta usb2.0 pitäisi koneesta löytyä. Tarkoittaako se sitten usb 2.0 full speed (eli aiemmin 1.1) vai usb 2.0 high speed? Kone johon nyt joku toimiva ratkaisu pitäisi saada on vähän vanhempi eli pitäisi sitten ostaa 2.0 kortti siihen erikseen jos sitä vaaditaan. Halpojahan ne toki ovat, mutta lisää säätöä aina.
Nebulat/technotrend usb/nova-t kuitenkin maksavat jo yli 160eur eli en niitä nyt mielelläni ihan heti ensimmäisenä olisi ostamassa.

Kolmas, hieman edullisempi, usb-liitäntäinen minkä löysin oli vision plus. Pienen googleamisen jälkeen ymmärtäisin tämän olevan joku twinhan viritys (kuten aiemmin kokeilemani chaintech), eli jonkunlainen tuki ainakin on olemassa. Kokemuksia? Nätin näköinen ainakin (jos ei muuten niin technotrendin usb-malliin verrattuna). :)

Sitten on tietenkin technotrend 1300 budget. Alle satasen lähtisi tämäkin ja linux tuki löytyisi varmasti. Mutta kuinka ranttu signaalin suhteen?

Onko budget ja premium korteilla eroa signaalinvahvuusvaatimusten suhteen vai tuleeko lisähinta pelkästään mpeg2-purkupiiristä ja CI-valmiudesta? Ei kuitenkaan tekisi mieli yli 200 euroa korttiin tuhlata, varsinkaan kun ei ole mitään käyttöä näille ylimääräisille toiminnoille.

Kaikki vihjeet ja ajatukset tervetulleita.
Ei tekisi mieli kokeilla summassa uudestaan kun tuon chaintechin kanssa tuli epäonnistuttua niin täydellisesti.
Staff Member

32 tuotearviota
_
23. heinäkuuta 2004 @ 23:35 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
minkähänlainen antenni on?
ettei olisi vaan vahva signaali kortille...
usb 1.1 oli se vanhempi ja paljon hitaampi, kaikissa paria vuotta uudemmissa koneissa on USB 2.0 väylät(helppo tarkistaa emolevyn kotisivuilta onko koneessa USB 2.0 tuki) ja tosiaan noi erilliset USB 2.0 kortit on edullisia.
poltsy
Newbie
_
24. heinäkuuta 2004 @ 03:05 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Tällä hetkellä katolla on ihkauusi 40-elementtinen UHF-harava. Neljä eri antennia kokeiltu viimeisen kahden viikon aikana (katolla on tullut hypittyä niin tiheään tahtiin että naapuritkin jo varmasti luulevat tulleen hulluksi): kaksi samanlaista VHF3/UHF- (ensimmäinen oli vähän ruosteessa, mutta eipä vaikuttanut vaihtaminen mitään) ja 2 eri mallista UHF-antennia. Kaikilla näistä tuo panasonicin boxi toimii virheettömästi, vaikka analogina kuva oli aika hirvittävä noilla kahdella pienemmällä yhdistelmäviritelmällä. Pitääkö sitä sitten vielä kokeilla survoa mastovahvistinta tuohon perään... tuo sisätiloissa käytetty vahvistin ei tietenkään tee digille yhtään mitään, ja tällä uusimmalla antennilla analogikaan ei enää tunnu muuttuvan sen paremmaksi.

Ymmärsinhän minä heti alkujaan, että kortit voisivat olla hieman ikäviä tuon suhteen, mutta tuntuu aika luonnottomalta, ettei millään onnistu saamaan kortista katsottavaa kuvaa ulos.

Ja mitä koneen usb-porttiin tulee niin emolevy on vuodelta 2000, eli usb1.1 kuten sitä sillon kutsuttiin. Eri asia sitten mitä valmistajat usb2.0:lla tarkoittavat nykyään kun tekivät hommasta kerralla epäselvää ja nimesivät uudelleen standardinsa (rauta)yhteensopivuuden mukaan. Eli entisestä 1.1:stä tuli "2.0 full speed" ja 2.0:sta "2.0 high speed" (eli "täysi nopeus" on hitaampi kuin "korkea", jotain tajunnanlaajentimia tässä on selvästi käytetty). 2.0 laite kun menee aina 1.1 liitäntään, mutta toimii tuskallisen hitaasti. 1.0 standardin mukaiseen liitäntään ei sitten mene kuin 1.0 kamppeet, jotka ovat tietysti melko harvassa. Eli oikeasti kysymys kuuluu vaatiiko usb-liitäntäinen digitv kortti kaistaa enemmän kuin 1.1 tarjoaa? Nebulan sivuilla sanotaan että tuossa laatikossa olisi myös 3 porttinen usb2.0 hubi eli voisin kuvitella sen vaativan sen puolesta jo ihan aidon 2.0 töpselin.

Tuo vision plus taas sanoo heti suoraan 1.1/2.0, mutta tuo yksi saksalainen arvostelu ko. laitteesta valittelee että oli kovin vaikea saada hyvää signaalia jopa niinkin hyvin katetussa kylässä kuin Berliinissä. Liekö nämä kaikki kamppeet sitten suunniteltu toimimaan brittien qam16 paratiisissa jossa signaali menee läpi vaikka peruskalliosta tms.

PCI-kortti olisi tietysti halvempi, mutta usb olisi nätti ja näppärä vaihtaa koneesta toiseen, jos joskus sellainen tarve tulee. Mutta tärkeintä tässä nyt kuitenkin olisi ensin löytää sellainen vekotin josta saa kuvan jotenkin ehjänä ulos.
Pena33
Suspended due to non-functional email address
_
24. heinäkuuta 2004 @ 07:15 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Oletko kokeillut vaihtaa sitä antennin paikkaa siellä katolla, sitä välillä ei tarvitse montaa dm siirtää kunnes kuva paranee sama on korkeudenkanssa ei se korkein kohta aina ole se paras.Kun käytää antenninvahvistajaa niin häiriöitä voi tulla kodinkoneista ym koneista

Humax Vaci 5350
Thor+Sirius+HortBirt+Astra
M2+tit
Staff Member

32 tuotearviota
_
24. heinäkuuta 2004 @ 14:31 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
USB 1.1 kanssa en lähtisi noi digitv laitteita käyttämään(12 megabittiä/sekunti ei oikein tahdo riitää varsinkin jos käytössä on mitään muita USB laitteita), kyllä tuo usb 2.0 suositus pitää paikkaansa.
Yksi vaihtoehto on ottaa kuvaa ihan perus TV kortilla/näytönohjaimen video-in liitännän kautta erillisestä digiboksista, kuvan- ja äänenlaadussa tulee kyllä menetystä.
poltsy
Newbie
_
24. heinäkuuta 2004 @ 16:40 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Tuota antennin siirtoa pitäisi tietysti vielä kokeilla, tässäkin on puita aika ikävästi ympärillä. Mutta ihan mielenkiinnosta raahasin koneen tuohon parin kilometrin päähän toiseen asuntoon. Paikka on suurinpiirtein keskellä peltoa, eli antennin edessä ei ole minkäänlaisia esteitä noin parin kilometrin matkalla. Sielläkin samanlainen panasonicin boxi toimii ilman vikoja, mutta eipä saanut kortilla näkymään sielläkään siedettävästi. Tappioputki jatkuu.

Tuollaisen usb2.0-kortin näköjään saa alle 15eur kappale eli siitä on todellakin turha alkaa säästämään.

Digiboxista kaappaaminen on tietysti yksi vaihtoehto mutta mielellään se aivan viimeinen. Sen verran käyttökelvoton kuitenkin. Ajastustakaan ei voi säätää kätevästi kun tietokoneella ei voi vaihtaa kanavaa ja kuva täytyy vielä pakata koneen omaa prosessoria käyttäen. Kone kuitenkin on "vain" 1GHz celeron eli sillä ei tallennus järkevällä laadulla onnistu samalla kun jotain katsoo.

En edelleenkään jaksa uskoa että kaikki pc:lle tehdyt digitv-ratkaisut olisivat heti käyttökelvottomia jos ei asusta lähettimen juurella.
Mainos
_
__
 
_
poltsy
Newbie
_
15. elokuuta 2004 @ 20:03 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Lisätäänpä nyt sitten vielä vanhaan threadiin tiedoksi vain, että nebulan kortti toimii täydellisesti ilman ongelmia. Jätin tuon usb-boksin ostamatta kun ymmärsin, että ainoa usb2-malli on nebula ja sille ei ole linux-ajuria. Nuo hauppaugen/technotrendin usb boksit ovat siis todellakin usb1.1 laitteita, niistä ei saa speksien mukaan yli 9mbps ulos.

Todella mukava härveli tämä nebulan kortti. Vahvistettu antennitöpseli sisään ja ulos: ei tarvitse laittaa splitteriä väliin rikkomaan kuvaa. Kaukosäädin josta löytyy nappuloita enemmän kuin kukaan voi koskaan tarvita. Hintaa on melkein tuplasti mutta ainakin toimii just eikä melkein.

Hupaisaa kyllä että tässä on tasan samat piirit (bt878, nxt6000) kuin tuossa chaintechissa.

afterdawn.com > keskustelu > digitv > digitv - kaikki muut aiheet > dvb-t linux-puuceehen keskelle metsää
 

Apua ongelmiin: AfterDawnin keskustelualueet | AfterDawnin Vastaukset
Uutiset: IT-alan uutiset | Uutisia puhelimista
Musiikkia: MP3Lizard.com
Tuotearviot: Laitevertailu | Vertaa puhelimia | Vertaa kännykkäliittymiä
Pelit: Pelitiedostot, pelidemot ja trailerit
Ohjelmat: download.fi | AfterDawnin ohjelma-alueet
International: AfterDawn in English | Software downloads | Free, legal MP3s | AfterDawn på svenska
RSS -syötteet: AfterDawnin uutiset | Uusimmat ohjelmapäivitykset | Keskustelualueiden viestit
Tietoja: Tietoa AfterDawn Oy:stä | Mainosta sivuillamme | Sivuston käyttöehdot ja tietoja yksityisyydensuojasta
Ota yhteyttä: Lähetä palautetta | Ota yhteyttä mainosmyyntiimme
 
  © 1999-2024 AfterDawn Oy