User Käyttäjä Salasana  
   
tiistai 1.10.2024 / 12:18
Hae keskustelualueilta:        In English   Suomeksi   På svenska
afterdawn.com > keskustelu > digitv > digitv - kaikki muut aiheet > lcd vaiko perinteinen kuvaputki töllö?
Näytä aiheet
 
Keskustelualueet
Keskustelualueet
LCD vaiko Perinteinen Kuvaputki töllö?
  Siirry:
 
Kirjoittaja Viesti
Sivu:<12
juhtu
Junior Member

1 tuotearvio
_
8. maaliskuuta 2007 @ 21:33 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Kyllä kannattaa myyjältä kysyä ja tutkia ajan kanssa erilaisia malleja. Joku oli tehnyt tavallisesta piirtoheittimestäkin projektorin, toteutus oli aika yksinkertainen. Halpa ratkaisu ja hyvä lopputulos. Periaatteena oli heijastaa kuvapinnan (LCD:n) kuva heittimellä seinälle.

Oli linkkikin, mutta ei nyt tule mieleen. goolella löytynee, sivusto englanninkielinen. No tulikin katseltua, monenlaisia ideoita on näköjään toteutettu maailmalla.

Tässä yksi, http://www.engadget.com/2006/10/17/how-t...jector-part-1/, piirtoheitintoteutuksessa on se etu, että lamput ovat halpoja. Käytetyn piirtoheittimen voi saada jostakin kunnan, koulun varastosta ilmaiseksi. Voisi itsekin väsäillä, jos innostuisi.

googleen "overhead projector as wide screen made by yourself"
wipe2000
AfterDawn Addict

15 tuotearviota
_
9. maaliskuuta 2007 @ 04:45 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Ketjun aloittaja mietti eroja LCD- ja kuvaputkitelkkarin väliltä, ei (enää?) muita vaihtoehtoja, joten tämä menee taas kerran vähän OT:ksi.

Lainaus:
Kävin tänään katselemassa projektoreita, niissäkin on varteenotettava tekniikka olemassa. Seinänleveydeltä hd-kuvaa, todella hyvälaatuista. projektoritkin ovat kehittyneet viime aikoina niin paljon, että ovat jo kuluttajan saatavissa. Ongelmana on lamppujen kesto ja hinta.

"Telkka vastaan tykki" -keskusteluja on käyty paljon kaikilla tämäntyyppisillä foorumeilla, myös täällä aD:ssä. Kannattaa vilkaista vanhoja juttuja läpi, jos se asia kiinnostaa.

Omasta mielestäni, tykkien ongelmana on ennemminkin niiden asettamat vaatimukset katseluhuoneelle, eli hämäryys ja mielellään tummahkot seinät, sekä ainakin omassa huoneessani myös projektorin melu, kun se pitäisi sijoittaa aivan katsojan pään päälle.

Lamppuongelma on toisaalta "vain rahaa", eli jos se lamppu tosiaan pitää vaihtaa parin vuoden päästä (>4h katselua joka päivä), sitten pitää vaan ostaa uusi lamppu tai uusi tykki. Tietysti, jos kustannuksia vertailee, tämä pitää huomioida laskelmissa.

Lainaus:
Siihenkin on ratkaisu jo olemassa led-valolla toteutetut projektorit. Valinnavaraa on tuotemerkeissä ja toteutustavoisssa.

LED-projektoreilla, no ainakaan sillä mikä itselläni oli kokeilussa, ei kyllä tee mitään, ellei huone ole pilkkopimeä, tai kuvan koko korkeintaan n. 20-30".
Toki LEDienkin valovoima kasvaa jatkuvasti ja parhaiden hyötysuhde on jo parempi kuin esim. loisteputkilla tai HID-lampuilla, mutta pistemäisen, riittävän kirkkaan valon tuottaminen niillä ei vieläkään onnistu.

Lainaus:
"Silmälasinäyttö" Myvu-videokakkulat, jolla näkee 27" aistihavaintona 3-ulotteisen kuvan.

Ei toimi ainakaan perheellisellä kovin hyvin, kun samaan aikaan ei voi tehdä mitään muuta, eikä oikein tiedosta ympäristöään.

Lainaus:
Taustavalottomat sedit ovat kuulemma tulossa Canonilta tämän vuoden aikana.

Taisi olla 2005, kun näistä alkoi kuulua. Myyntiin piti tulla viime vuoden lopussa, sitten tämän vuoden alussa, nyt tämän vuoden aikana...
Entä mikä on ensimmäisten hinta?

Njoo, Canon/Toshiba esittelivät toimivia 32":n SED-näyttöjään Vegasin CES-messuilla tammikuussa ja lupailevat tosiaan 55":n näyttöjen tulevan myyntiin tänä vuonna. Kuvanlaatu ilmeisesti on todella hyvä.

Toisaalta, alle 40" telkaa hakeville tuolla tekniikalla tuskin on mitään merkitystä vielä muutamaan vuoteen.
abyss91
Member
_
9. maaliskuuta 2007 @ 06:39 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Olisin noista kahdesta vaihtoehdosta kolmannen, projektorin, kannalla. Kuvaputkitv-tekniikka alkaa olla vanhaa ja tilaavievää. Monen projektorin kuva on itseasiassa parempi kuin LCD-telkun. Suuri koko vie toki tarkkuutta jonkin verran, ja projektori kannattaakin olla teräväpiirtovalmis. Silti, suuresta koosta huolimatta projektorin kuvaa on usein paljon miellyttävämpi katsoa, kuva kun on usein laadukkaampi. Projektorin osto on toisaalta aina myös tila-kysymys... LCD:stä ja kuvaputkesta ottaisin silti LCD:n.
EDIT: Silti vain oma mielipide ;)
EDIT: Enkä muuten itse asiassa ole ikinä nähnyt ainuttakaan hyvälaatuista LCD-TV:n kuvaa. Yhtä tarkkoja kuin samankokoisen projektorin kuva mutta paljon rätisevämpi!

Viestiä on muokattu lähettämisen jälkeen. Viimeisin muokkaus 16. maaliskuuta 2007 @ 09:53

 
Sivu:<12
afterdawn.com > keskustelu > digitv > digitv - kaikki muut aiheet > lcd vaiko perinteinen kuvaputki töllö?
 

Apua ongelmiin: AfterDawnin keskustelualueet | AfterDawnin Vastaukset
Uutiset: IT-alan uutiset | Uutisia puhelimista
Musiikkia: MP3Lizard.com
Tuotearviot: Laitevertailu | Vertaa puhelimia | Vertaa kännykkäliittymiä
Pelit: Pelitiedostot, pelidemot ja trailerit
Ohjelmat: download.fi | AfterDawnin ohjelma-alueet
International: AfterDawn in English | Software downloads | Free, legal MP3s | AfterDawn på svenska
RSS -syötteet: AfterDawnin uutiset | Uusimmat ohjelmapäivitykset | Keskustelualueiden viestit
Tietoja: Tietoa AfterDawn Oy:stä | Mainosta sivuillamme | Sivuston käyttöehdot ja tietoja yksityisyydensuojasta
Ota yhteyttä: Lähetä palautetta | Ota yhteyttä mainosmyyntiimme
 
  © 1999-2024 AfterDawn Oy