User Käyttäjä Salasana  
   
lauantai 18.5.2024 / 22:45
Hae keskustelualueilta:        In English   Suomeksi   På svenska
afterdawn.com > keskustelu > yleinen keskustelu > kaikki muut keskusteluaiheet > uusi käyttäjätasojärjestelmä
Näytä aiheet
 
Keskustelualueet
Keskustelualueet
Uusi käyttäjätasojärjestelmä
  Siirry:
 
Kirjoittaja Viesti
Sivu:<123456>
Moderator

7 tuotearviota
_
29. tammikuuta 2006 @ 09:05 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
se tarkoittaa että jos on member niin ei ole enää sen jälkeen mitään titleä, member häviää ja tilalle ei tule mitään titleä.. muut arvostelee taas sun viestejä ja sen mukaan saat sit noita auringonlasku-kuvia tms.

Senior Member

1 tuotearvio
_
29. tammikuuta 2006 @ 09:14 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
tuossa kyllä voi olla huonojakin puolia, kuten jos tulee joku trolli, mutta pitää ensin katsoa ja sitten tuomita.
Ehdotukseksi voisin sanoa että kun joku äänestää niin sitten tulisi kysymys esim. Haluatko antaa käyttäjälle xxx x pistettä? sillä joskus oletettavasti tulee sivuja selatessa vahingossa painettua jotain nappuloita.
mutta kahdelllaan milloin tulee miltä vaikuttaa.
I hate titles

35 tuotearviota
_
29. tammikuuta 2006 @ 09:51 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Quote:
Entä jos on ennestään esim. Member, niin alkaako sillon taas nollasta?
Kyllä, eli tarkoituksena on muodostaa viestien laadusta syntyvä pisteytys, joka elää jokaisen äänen tullessa eli taso voi myös tippua, jos muut käyttäjät arvostelevat uusia viestejä huonommiksi kuin aiempi keskiarvo on.

Mutta tuo on todellakin vasta suunnitelmissa, tuohon sisältyy teknisesti hieman mietittävää (yhtenä esimerkkinä se, että haluaisimme tallettaa kaikki äänet sen vuoksi että dupeääniä per viesti ei voi antaa. Tästä vain seuraa se, että kun systeemissä on noin 500,000 käyttäjää ja noin 1,500,000 viestiä, teoreettinen äänten maksimimäärä on noin 750,000,000,000 eli 750 miljardia...). Toinen asia on tietysti se, että aikataulu ei mahdollista tuon projektin aloittamista kuin aikaisintaan loppukeväästä.

Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
https://AfterDawn.com/
pähkinä
Member

3 tuotearviota
_
31. tammikuuta 2006 @ 20:32 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Eli pitääkö tässä nyt sitten ruveta arvostelemaan muiden viestejä? Minkä perusteella pisteitä annetaan? Entäs jos viestissä on paljon typoja, mutta sisältö on täyttä rautaa? Veikkaan ettei niitä ääniä kovinkaan aktiivisesti jaksa antaa, tai sitten niitä annetaan miten sattuu. Ei välttämättä kovinkaan hyvä systeemi, tai mistäs minä sen tiedän.

edit: Ja miksi edes pitää olla mitään titteleitä? Kyllähän asiallisen keskustelijan ilmankin huomaa, ja varmasti aktiivisimmat sekä asiallisimmat jäävät mieleen ilman titteleitäkin.

Viestiä on muokattu lähettämisen jälkeen. Viimeisin muokkaus 31. tammikuuta 2006 @ 20:34

jule100
Suspended permanently
_
1. helmikuuta 2006 @ 03:33 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Quote:
Veikkaan ettei niitä ääniä kovinkaan aktiivisesti jaksa antaa, tai sitten niitä annetaan miten sattuu.
Ihan saamaa mieltä. Pelkään vähän toimivuutta. Todennäköisesti se kenelle apu tulee tarpeeseen antaa 5:sen , mutta tarvitaan vain 5 muuta henkilöä alentamaan vastauksen arvoa. Meikäläinenkin olisi tällä periaatteella aina pahasti pakkasen puolella.
AfterDawn Addict

3 tuotearviota
_
1. helmikuuta 2006 @ 04:36 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Itse kannatan tuota uutta järjestelmää. Itsekin joskus postannut joitakin turhia viestejä, mutta yleensä yritän panostaa laatuun. Ei pelkkää vuoropuhelua vaan viesteihin vähän yritystä. Googletan apua tarvitsevalle tietoa vaikka itseä ei aihe liikaa kiinnostaisi...Haluan auttaa. Googletuskin on taito jossa voi kehittyä.

Voi tosiaan tuosta äänestys järjestelmästä jäädä paljon ääniä antamatta ihmisiltä, kun ei ole pakko. Tosin veikkaan, että parempi vain niin. Miksi luulette, että Seta Ämmä valittiin presidentiksi? Koska kaikki saavat äänestää ja monet jolla ei ole mitään hajua asioista äänesti mitä sattuu, koska sai äänestää. Eli laatu niissä äänissäkin ratkaisee. Mielummin otan pari asiallista/harkittua ääntä, kuin hitosti jotain hiiren naksaisuja äänestys nappeihin.

Give a man a fish and you feed him for a day.
Teach a man to fish and you feed him for a lifetime.
Senior Member

1 tuotearvio
_
1. helmikuuta 2006 @ 08:36 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
sitten on sellainen ongelma mikä mieleen tuli on että joku peelo katsoo että tämän miehen kanssa oli erimielisyyksiä toisessa ketjussa ja alkaa äänestämään tälle huonoa arvosanaa
pähkinä
Member

3 tuotearviota
_
1. helmikuuta 2006 @ 09:18 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Quote:
sitten on sellainen ongelma mikä mieleen tuli on että joku peelo katsoo että tämän miehen kanssa oli erimielisyyksiä toisessa ketjussa ja alkaa äänestämään tälle huonoa arvosanaa
Ja hyvässä tapauksessa ei edes koskaan jää siitä kiinni.
Tonski
Senior Member
_
1. helmikuuta 2006 @ 11:56 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Tätä tulevaa järjestelmää pitää mielestäni muunnella jonkin verran että siitä saadaan toimiva. Ja viestien arvostelu pitäisi olla helppoa. Sitäpaitsi alaspäinkin voi mennä arvoissa. Epäilen aika paljon tuon toimivuutta...

mihku
Member
_
1. helmikuuta 2006 @ 13:37 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Sivusin asiaa jo yhdessä viestissä pkaksp:lle, mutta taidan laittaa tähänkin, eli: millä tavoin muutoksen jälkeen on suunniteltu "raportoi modelle" -hommelin toimivan? Tällä hetkellä näin junnuna raportti-näppäin ei pelitä, eli jos huomaa jotain niin pitää joko laittaa yksityisviesti tai sitten jättää raportointi muiden tehtäväksi.

Ja vielä: itse en titteleistä piittaa, taso edelleen newbien (se kun on matalin...), joten ei siitä korkealta putoa - mutta mielestäni jule100:n ehdotus tuolla toisessa ketjussa oli hyvä, eli näille todellisille viruseksperteille olisi hyvä saada oma titteli, ettei ihan oikopäätä tulisi fiksailtua satunnaisen neuvojan ohjeiden mukaan katastrofaalisin seurauksin (olkoonkin että mika on laittanut luotettavista tarkistajista listan - kaikkihan lukee aina foorumin säännötkin mitä suurimmalla huolella...) ;D
pkaksp
Moderator
_
1. helmikuuta 2006 @ 15:10 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Uusia titlejä ei ole tulossa kenellekkään, ei edes fixaajille. Samalla perusteella pitäisi sitten jakaa joka ohjelman expertille oma title, kuten Nero Expert, Windows Expert jne jne jne., lista olisi loputon.

Tuo raporttinappulan toiminta tulee jatkossakin perustumaan käyttäjän kirjoittamien viestien määrään. Eli kun on kirjoittanut +25 viestiä, niin saa tuon raportointinappulan, jolla voi ilmoitella meille sääntöjen vastaisista viesteistä jne.
Senior Member

4 tuotearviota
_
17. helmikuuta 2006 @ 16:40 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Jaa-ah,täytyy kai jokapäivä kirjottaa 10 viestiä/postia tänne,niin ei mee vuottakaan,niin on se 2500 viestiä/postia täynnä.

Fyra i rad,templum lehnum
pkaksp
Moderator
_
17. helmikuuta 2006 @ 16:42 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Kannattaa ensin käydä lukemassa säännöt ennen yhtäkään postausta.

"10. Viestien kirjoittaminen vain viestien kokonaislukumäärän kasvattamisen vuoksi on kielletty. Lisäksi mikäli olet kirjoittanut viestiketjuun sen viimeisen viestin ja haluat täsmentää sanomaasi, muokkaa viestiä. Älä kirjoita uutta viestiä oman viestisi perään."
Yuza81
Account closed as per user's own request
_
23. helmikuuta 2006 @ 11:37 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
@tyson
juu niin "kannattaa" tehdä, jos haluut bannit! :)

Edit:lisäsin noi säännöt allekirjotukseen ;)

hp pavilion t549.fi
AMD athlon xp 3000+1024 ram
nvidia geforce fx 5500

Viestiä on muokattu lähettämisen jälkeen. Viimeisin muokkaus 23. helmikuuta 2006 @ 11:40

AfterDawn Addict

2 tuotearviota
_
2. maaliskuuta 2006 @ 20:36 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Mielenkiintoinen uudistus, mutta ei varmasti helppo. Vaikeata on määrittää, mikä on hyvä viesti, postaus, kysymys, keskustelu. Eivät ne ole mitenkään matemaattisesti mitattavia arvoja. Jos olisivat, niin kovin helpottuisi medioiden kehitystyö ja voitaisiin siirtyä ideapalavereista laskukoneen - anteeksi - tietokoneen ääreen.

Minusta tässä keskustelijat lähtevät siitä, että joku esittää kysymyksen ja joku antaa siihen lyhyen ja hyvän vastauksen. Entä millainen on hyvä kysymys? Entä millainen on hyvä keskustelu, onko se juuri sellainen, jossa esitetään kysymys ja siihen vastaus. Väitän, että näin ei ole jos "hyvällä" tarkoitetaan mielenkiintoista, sellaista, jota jäsenet lukee ja jota voi seurata vaikka ei itse osallistuisikaan siihen. Foorumin eli aD:n "hyvyys" ei liioin ole yksiselitteinen asia. Kyllä täällä tarvitaan, sanoisiko inhimillistä eloa kaikenlaisine puolineen. Vasta siitä syntyy todellinen ranking, joka osoittaa saitin mielenkiintoarvon.

Entä sitten aivan nuorimmat jäsenet? En tarkoita newbieitä vaan iältään nuoria. Miltähän tuntuu tulla vertailluksi johonkin konkariin. Aika masentavalta. Vanhat vaan taitavat hänen mielestään tässäkin osoittaa paikan nuorille. Eikö kaikin tavoin pitäisi edesauttaa nuorten pääsemistä kiinni nykyajan kunnollisiin harrastuksiin, josta monelle voi sitten kasvaa elämäntyökin?

Ei ehdotus - tai sehän on tosiasia piankin - silti huono ole. Kyse on myös siitä, missä mielessä ja miten vakavasti se lanseerataan. Onko se välke silmäkuölmassa tehty lisäominaisuus, vai todellinen äärivakavasti tehty eriarvoisuusasetelma.

Oma ehdotukseni on, vaikka sillä nyt ei taida mitään merkitystä ollakaan, että annettaisiin vain ja yksinomaan +pinnoja. Eikä kaikista postauksista, vain kysymyksista tai vastauksista, jotka katsoo sen arvoiseksi. Näitä +pinnoja kun kertyy jokin määrä, niin saa auringonlaskun tai muun merkinnän. Niistä ei kuitenkaan muodostettaisi pysyvää arvojärjestystä keskustelupalstoille. Esim. arvojärjestyksen voi tehdä jollekin aivan eriliselle "ansioituneiden jäseten" listaukselle, esimerkiksi. +pisteitä voidaan lisäksi jakaa muillakin tavoilla ja muista ansioista.

Moderator

7 tuotearviota
_
3. maaliskuuta 2006 @ 02:57 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
eihän niitä kaikkia posteja tietenkään tarvitse arvostella, ja ei vielä tiedetä millainen toi sit loppujen lopuks on, siihenhän voi tulla vaikka mitä rajoja, esim. vois olla että vaikka sulle mä en voi antaa kun yhen plussan / päivä tms.. joten odotamme innolla miltä toi näyttää. :P

Senior Member
_
3. maaliskuuta 2006 @ 04:10 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Eräällä toisella foorumilla testattiin taannoin samanlaista systeemiä, ongelmaksi siellä muodostui (ilmeisesti varsin nuoren keski-iän takia) juuri tuollainen "virtuaalipeniskateus". Siellä kun muutamat käyttäjät alkoivat järjestään antamaan miinuksia toisille, etenkin korkeamman tason käyttäjille. Siellä sitten palattiinkin nopeasti takaisin vanhaan systeemiin, kun ei ratkaisua oikein keksitty tai pystytty toteuttamaan.

Edellisestä viisastuneena ehdottaisinkin, että jos ja kun tämä uusi systeemi otetaan käyttöön, niin siihen lisätään tasapainottavaksi tekijäksi niin, että yksittäisen henkilön antamat pisteet eivät vaikuta juuri ollenkaan, vaan esimerkiksi korkeimmat ja alimmat pistemäärät tiputetaan automaattisesti pois laskuista. (Vaikka kuten mäkihypyn pisteet...) Ja tosiaan joku raja siihen, miten monta miinusta voi yksi käyttäjä antaa toiselle päivän/viikon/kuukauden aikana. (Plussia lienee turhaa rajottaa, koska kukapa niitä piruillakseen antaisi?)

Viestiä on muokattu lähettämisen jälkeen. Viimeisin muokkaus 3. maaliskuuta 2006 @ 04:11

AfterDawn Addict

2 tuotearviota
_
3. maaliskuuta 2006 @ 08:55 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Saan kai selventää vielä omaa ehdotustani. Annetaan vain +pisteitä.
Niitä voi antaa kukin vain yhden yhdelle kohteelle. Perusteena ERITYISEN ansiokas kysymys, vastaus tai kommentti. Tarkoituksena ei ole siten pisteyttää esim. kysymyksiä, joissa pyydetään selventämään, antamaan lisätieto jne. eli ei pisteytetä tavallista työskentelyä.

Luulisi tällaisen yksinkertaistetun järjestelmän olevan sekä helpompi teknisesti toteuttaa että siitä ei synny liian suuria paineita arvojärjestelmässä nousemiseksi. Yksinkertaisempi kuin keskiarvojen, tai paras ja huonoin pois ym hienouksien käyttö. Tätä painetta voidaan lisäksi helpottaa muillakin tavoilla, esim. juuri sillä, että auringonlaskuin aateloidut jäsenet listataan jonnekin kunniatauluun eikä keskustelun yhteydessä.

Ehdotus ei tässä näin heitettynä ole tietenkään valmis ja siinä on erilaisia aukkoja. Yksi hankaluus - niin tässä kuin muissakin pisteytyksissä - on, että käyttäjät omaksuvat erilaisia keskustelualueita, joiden postausmäärät poikkeavat huomattavasti toisistaan. Siten voi sanoa, että se ei ole tasapuolinen kapean alueen päteville asiantuntijoille. Kaikki sisältö ei siis ole lukemisen ja huomaamisen kannalta tasavertaisessa asemassa. Jyvitysjärjestelmä? silloin mennään jo laskentatoimen puolelle.

Toinen seikka jossa olisi hyvä antaa tunnustuksia ovat hyvät keskustelun aloitukset. Kysymystä, miksi jokin ei toimi, on vaikeata pisteyttää, mutta "hyvin" käynnistetty yleistä mielenkiintoa herättävä keskustelu voisi sellaisen ansaita?

Oleeellinen ero omassa ehdotuksessa ja aD:n kaavaillussa pisteytyksessä on, että omassani ei anneta mitään NEGATIIVISESTI vaikuttavia pinnoja. Tämän tarkoitus on poistaa juuri edelläkin mainittuja haittoja eli poistaa kikkailun mahdollisuuksia.

Senior Member
_
3. maaliskuuta 2006 @ 09:09 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Mutta jos annetaan vain plussapisteitä, miten saadaan tämä haettu "elävä" tasosysteemi aikaiseksi? Elävällä tarkoitan sitä, että taso voi myös tippua jos postausten taso alkaa heiketä. Itse ainakin ihan mielelläni näen sen tason siinä keskusteluviestin reunassa, saa vähän kuvaa siitä että kenen ehdotuksia tai veikkailuja ensimmäisenä kannattaa alkaa uskomaan / kokeilemaan.

Tietysti pisteiden määrä suhteessa postattuihin viesteihin voisi olla mahdollinen. Toisaalta niitä asiaa selventäviä "työskentelyviestejä" voi joutua joissakin tapauksessa postaamaan montakin ennenkuin saadaan tarpeeksi selvä kuva ongelmasta, jolloin taso tippuisi vaikka kuinka autetaan.

Olen kyllä sitä mieltä, että negatiivisetkin pisteet pitäisi olla mahdollisia. Ehkä negatiivisen palautteen antamisen voisi rajoittaa vain tarpeeksi korkean tason käyttäjille, koska pahimmat trollit yms. karsiutuvat jo nykyisessä "newbie"-vaiheessa?
J77
Member
_
3. maaliskuuta 2006 @ 17:18 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Newbie:
vasta sivustolle liittynyt käyttäjä

munstako täälä puhutaan ;)
Member
_
3. maaliskuuta 2006 @ 18:02 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Quote:
jokaisella käyttäjällä on aivan aluksi,
kun hommaan lähdetään, 1.00 pistettä. jokaisen viestin
yläreunaan joka forassa on, tulee pieni slidebar, jossa voi
antaa ko. viestille pisteet 1-5. näistä muodostuu siiten ko.
viestin kirjoittajan pistemäärä, hänen saamiensa votejen
mukaan, keskiarvona siis tietysti, eli käyttäjän
viestikeskiarvo voi olla välillä 1-5. lisäksi tuo äänestäminen
tehdään painotetuksi, eli jos käyttäjä, jonka oma pistearvo on
5.0 äänestää, kyseinen ääni vastaa painoarvoltaan viittä 1.0
-pisteillä olevan käyttäjän ääntä.
En todellakaan pidä tuosta uudesta käyttäjätasojärjestelmästä. Ihan turhaan tulee taas kilpailua foorumin postaajien kesken! Yksi ajattelematon postaus, niin voit olla varma että kaikki kyseisen henkilön aikasemmatkin kommentit äänestetään penkin alle. Toisia käyttäjiä vaan kyttäillään+esimerkiksi välillä vähän viihteellisempi keskustelu varmasti heti tuomitaan huonoilla voteilla. Esimerkiksi Hyvää Joulua toivotukset mielletään foorumin genren vastaisiksi turhaksi jauhamiseksi!! :D Vaikka tällä foorumilla onkin nykyään paljon keskustelijoita, niin kimppapelaaminen mahdollistuu voidaan kyhätä kaveririnkejä tietyn tuloksen aikaan saamiseksi! Jotkut henkilöt vaan kiusallaan pistää homman läskiksi ja äänestää kaikille 1 tai sit 5 pistettä. Ketä tuollainen järjestelmä palvelee!! :P Nykyinen ollut ihan hyvä! Olen ainakin itse voinut luottaa ja pitää arvossa seniorien/addictien kommentteja :) Miten jatkossa...harkitkaa vielä hyvät AD:n ylläpito. ;)
pkaksp
Moderator
_
3. maaliskuuta 2006 @ 18:29 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Quote:
Yksi ajattelematon postaus, niin voit olla varma että kaikki kyseisen henkilön aikasemmatkin kommentit äänestetään penkin alle.
Ehkä tämä pistäisi käyttäjät ajattelemaan mitä postaa?

No mutta enivei, turha tätä on sen enempää kritisoida tai kommentoida kun ei ole koko systeemi vielä edes käytössä. Katotaan sitten mitä tuleman pitää ja minkälaisen systeemin ylläpito on saanut kasattua.
Senior Member

1 tuotearvio
_
3. maaliskuuta 2006 @ 19:40 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
samaa mieltä pkaksp:n kanssa, odotellaan ja katsellaan. Vaikka tuo vielä vaatii hiomista ylläpidon puolesta, mutta odotellaan ja dRD:hän sanoi että aikaisintaan projekti aloitetaan loppukeväästä.
Senior Member

4 tuotearviota
_
6. maaliskuuta 2006 @ 11:13 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
ei,en ole kirjoittamassa päivän aikana kymmentä viestiä. mielenkiinto suuntautuu enemmän ulkoiluun,kun lämmin kevätaurinko hellii käveliää,jne. totesin vain,että noinkin pystyy tekemään,mikäli haluaa. (siis kirjoittamaan 10 viestiä per päivä).

Fyra i rad,templum lehnum
Mainos
_
__
 
_
pelttu
Senior Member
_
6. maaliskuuta 2006 @ 20:19 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Itselleni noilla statuksilla ei merkitystä ole. Ne voitaisiin kaikki poistaa. Niitä on nyt kuitenkin päätetty käyttää...

Olisi parempi nostaa SM- ja AA-kerhon rajat heti kunnolla korkealle. Sen luulisi hillitsevän innokkuutta statuksen hakuun määrän perusteella.

Modet (tai ketkä ne päätöksentekijät ovatkaan) voisivat harkinnanvaraisesti nostaa statuksia tarkastellen nimenomaan laatuseikkoja, "ansaitsemista": jos joku viesteillään auttaa muita jäseniä, antaa hyviä vinkkejä tai tekee ohjeita jne, ansaitsee hän paremman statuksen. Näitä muita auttavia ei näillä suomenkielisillä sivuilla nyt niin kauhean paljon ole: ne erottuvat helposti massasta.

Jotkut kokevat Newbien statuksen "alentavaksi" -> sen voisi poistaa kokonaan. Heti kun on rekisteröitynyt niin olisi Junior member.
 
Sivu:<123456>
afterdawn.com > keskustelu > yleinen keskustelu > kaikki muut keskusteluaiheet > uusi käyttäjätasojärjestelmä
 

Apua ongelmiin: AfterDawnin keskustelualueet | AfterDawnin Vastaukset
Uutiset: IT-alan uutiset | Uutisia puhelimista
Musiikkia: MP3Lizard.com
Tuotearviot: Laitevertailu | Vertaa puhelimia | Vertaa kännykkäliittymiä
Pelit: Pelitiedostot, pelidemot ja trailerit
Ohjelmat: download.fi | AfterDawnin ohjelma-alueet
International: AfterDawn in English | Software downloads | Free, legal MP3s | AfterDawn på svenska
RSS -syötteet: AfterDawnin uutiset | Uusimmat ohjelmapäivitykset | Keskustelualueiden viestit
Tietoja: Tietoa AfterDawn Oy:stä | Mainosta sivuillamme | Sivuston käyttöehdot ja tietoja yksityisyydensuojasta
Ota yhteyttä: Lähetä palautetta | Ota yhteyttä mainosmyyntiimme
 
  © 1999-2024 AfterDawn Oy