Tekijänoikeusjärjestö Teosto sekä alan järjestöjen edustaja TTVK ry ovat saamassa Elisalta ja Soneralta tiedot teinitähti Robinin levyä luvatta jakaneista käyttäjistä. Robinin ensilevy Koodi ilmestyi ladattavaksi The Pirate Bay -palveluun jo kaksi päivää ennen virallista julkaisua.
Helsingin käräjäoikeuden päätöksestä kertoo Iltalehti. Lehden mukaan levyä ladattiin helmikuun aikana 82 ... [ lue koko uutinen ]
Lue uutisartikkeli kokonaisuudessaan ennen kuin kommentoit aihetta.
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki: Ei mutta minä sanoin että en usko siihen että Ranskan piratismi olisi lisääntynyt kokonaisuudessa. Kun puhuttiin tuosta P2P-liikenteen vähenemisestä. Sain siihen kommentiksi tuon mitä tuossa yllä oli. Siinä ei missään todistettu asiaa että piratismi olisi lisääntynyt, vaan päinvastoin että P2P oli vähentynyt kolmaksen. Voin uskoa että osa tuosta olisi muuttanut muotoaan, mutta en usko että se olisi aiheuttanut piratismin kasvun. Siitähän tässä on kyse, eikä stream joka oli noussut ole suoranaisesti liitoksissa piratismiin, samalla tavalla kuin P2P on.
P2P liikenne on voinut hyvinkin kasvaa, vaikka se väheni erikseen valvotuissa verkoissa kolmanneksella sellaisilla käyttäjillä, jotka olivat asentaneet koneelleen erillisen Médiamétrie-yhtiön vakoiluohjelman. Ranskalaiset käyttävät myös F2F-ohjelmia (P2P), kuten; OneSwarm, RetroShare ja Alliance. Sivulla käyntejä on myös turha laskea, jos käyttäjät vaihtavat serverittömiin Bittorrent-sovelluksiin (Tribler) tai hyödyntävät RSS:ää. Sama kuin täällä, ranskalaiset ovat saattaneet miettiä, mitä etuja privasivustot antavat osittain valvottuihin julkisiin sivuihin.
P2P:n lisäksi Ranskassa väitetään olevan vahva usenet-kulttuuri, joka on myös nostanut suosiotaan viime vuosina. VPN-palveluntarjoajat raportoivat myös suuria tuottoja ja asiakasryntäyksiä viime vuodelta. Voin myös itse todeta, että saksalaiset ja ranskalaiset ovat ehkä kovimpia I2P:n käyttäjiä mitä tiedän.
Miksi sinun on vaikea uskoa, että piratismi voi kasvaa HADOPi:n alla? Meillä se kasvoi Lex Karpelan alla ja Amerikassa DMCA:n alla. Nämä molemmat olivat äärimmäisen tiukkoja lakeja aikoinaan. Lakimuutoksilla on yleensä vain väliaikainen pelotevaikutus, jolla käyttäjiä yritetään houkutella uusille laillisille palveluille. Parhaimmillaan pelotevaikutus hidastaa piratismin kasvua, mutta käyttäjät löytävät tiensä nopeasti takaisin ilman houkuttelevia laillisia vaihtoehtoja.
Verkkotallennustilaa myyvät yhtiöt ovat kasvattaneet suosiotaan kaikkialla, mutta itse en ole ilmiöstä kovinkaan kiinnostunut. Streemaaminen voi olla luvatonta. Mieti vaikka GrooveSharkkia, joka kalistelee miekkojaan mediayhtiöiden kanssa. Animen katsojat ovat myös alkaneet suosia stream-palveluita, jotka toimivat erinomaisina 0-day-lähteinä ja ovat alan uusi riesa.
Lisäys: Muista vielä, että lukujen liioittelu on alan taktiikka. Suomessakin ylistettiin Lex Karpelan toimivuutta, että IPRED saataisiin läpi Ruotsissa. Muistaakseni TTVK sanoi tuolloin lain toimivan erinomaisesti ja kertoi suomalaispiraattien kokonaismääräksi pienemmän luvun kuin mitä TPB:n sen aikainen seurantapalvelin näytti wikissään suomalaisia IP-osoitteita. Lex Karpelasta tuli virallisesti toimimaton vasta kun IPRED oli mennyt läpi.
Toinen lainaus samasta uutisesta:
Lainaus:On top of that, France Telecom, who has said that P2P use continues to grow, has also noted that it saw "a marked increase in levels of encrypted traffic since the Hadopi notice-sending began," suggesting that there's plenty of file sharing going on via encrypted channels that Hadopi simply can't track.
"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"