|
Keskustelualueet
Keskustelualueet
|
|
Divx tiedosto irtoteksteillä, menulla(+kappaleet/chapterit) ja usealla ääniraidalla. Myös useampi elokuva menulla. DivX Frameserving.
|
|
Staff Member
32 tuotearviota
|
18. maaliskuuta 2006 @ 13:32 |
Linkki tähän viestiin
|
(Oppaassa on noin megatavun verran kuvia joten sivun lataus kestää jonkin aikaa)
Homma lyhyesti, DivX on nykyään muutakin kuin video codec, se on myös säiliöformaatti joka on kehitty AVI:sta ja on sen kanssa taaksepäin yhteensopiva (se että kuinka järkevää AVI:n puukottaminen on ei kuulu tähän aihepiiriin).
Tämä mahdollistaa menut, kappaleet/chapterit, useat audioraidat ja irtotekstitykset yhdessä .divx tiedostossa niissä soittimissa jotka .divx tiedostoja tukevat.
Vanhemmilla soittimilla nimeäminen .avi:ksi pitäisi muuttaa tiedostot toistettaviksi (menut ja tekstitykset eivät tosin toimi, ylimääräisten audioraitojen mahdollista ongelmista en osaa sanoa, mutta teorissa ensimmäinen audioraita pitäisi toistua)
Käytössäsi on Stand Alone DivX-soitin, joka on Divx Sertifikoitu
http://www.divx.com/products/products.php (lista varmasti tuetuista soittimista) tai haluat katsella näitä tiedostoja Divx Player:illä (muut softasoittimet eivät ainakaan toistaiseksi tue .divx tiedoston ominaisuuksia aivan optimaalisesti) Divx 6.2 (tai uudempi versio) codec:in avulla tiedostot pitäisivät kyllä näkyä oikein myös muilla mediasoittimilla, esim. Windows Media Player ja myös menut ja tekstit pitäisivät toimia (hiirellä navigointi menussa ei toiminut).
Toimivuutta voi testata esim.
http://trailers.divx.com/dmf/RevelationsSmall.divx (60.2 MB)
tuolla Star Wars fani elokuvan esittelyllä.
Koko pätkän voi ladata torrent:ina jos kiinnostaa
http://www.divx.com/movies/revelations_torrent.php (410 MB)
tai tämän oppaan luotaessa syntyneillä tiedostoilla
http://raiska.comeze.com/tutorials/divx/eka.divx (2.7 Megatavua)
http://raiska.comeze.com/tutorials/divx/monta.divx (3.6 Megatavua)
Divx tiedostolla on myös toinen hyvä ominaisuus, Directshow:ta käyttäviin muunnosohjelmiin saa nyt kiinteät tekstit ilman videon uudelleenpakkausta (ohjetta loppupuolella), eli säästytään yhdeltä turhalta uudelleenpakkaukselta ja näin säästetään kuvanlaatua ja aikaa (onnistuu osalla divx ja xvid materiaalista).
Mahdollisia ongelmia:
-koska .divx tiedostossa irtotekstit ovat kuvamuodossa kasvaa tiedostojen koko maksimissa muutaman megan kun tekstit ja videon yhdistää, jolloin esim. CD:lle polttamisesta saattaa tulla ongelma. Ongelmaa voi kokeilla kiertää esim. leikkaamalla .avi:sta vaikka lopputekstit pois tai toinen keino on pakata osa videota uudelleen tai koko video uudelleen hiukan pienemmällä bitratella. Tämän ongelman pitäisi olla harvinainen.
-kaikki xvid ja divx AVI tiedostot eivät mene .divx säiliöön oikein vaan lopputulos näyttää
tuolta (koitan katsella mistä kyseinen virhe johtuu, tod näk liian vanhasta Divx/xvid tiedostosta, eli vähintään Divx 5 tai uudempaa materiaalia).
-DVD:ltä suoraan otetut tekstit näyttävät vähän kököiltä tietokoneella.
-Tekstien mukaan tulee ylimääräistä väriä, tämäkin ongelma esiintyy kuulemma vain tietokoneella.
Tässä oppaassa keskitytään kolmeen eri ohjelmaa joille jokaiselle löytyy oma käyttötarkoitus, kaikkia näitä ei ole
pakko asentaa vaan ohjelma(t) valitaan käyttötarpeen mukaan
Dr Divx:llä on helppo muuttaa/konvertoida materiaalia .divx tiedostoksi, esim. DVD elokuvat.
Tämä ei ole sama kuin vanha maksullinen Dr Divx vaan uusi täysin ilmainen versio joka on parempi toiminnaltaan ja ominaisuuksiltaan (tarkalleenottaen avointa lähdekoodia), ohjelma ei toimi kaikilla tiedostoilla aivan oikein/ollenkaan, mutta tukee mm. MPEG-1, MPEG-2, VOB, AVI, FLV, MOV, MP4, AVISynth skriptejä ja tietenkin DivX:ää.
DivXMediaBuilder:lla voi itse luoda menut+kappaleet/chapterit ja liittää mukaan haluamansa videot ja tekstitykset, menu pohjan pitää olla toistaiseksi video, toivottavasti tulevaisuudessa myös Still kuvat käyvät. Oppaan lopussa neuvotaan kuinka VirtualDub:illa saa tehtyä taustavideon.
AviSub on tehty siihen tarkoitukseen että on .avi (divx, xvid) pätkä ja tekstit siihen .srt, .sub tai .sub + .vob muodossa joista haluaisi sitten .divx tiedoston irtoteksteillä.
Latauspaikat/kotisivut:
-Dr Divx:
http://labs.divx.com/DrDivX
-DivXMediaBuilder
http://userxp.tripod.com/ (itse ohjelma)
http://download.divx.com/labs/DivXMediaFormat_SDK.rar (DivXMux.exe tuosta paketista)
http://raiska.comeze.com/tutorials/divx/tausta.avi (musta video jota on kätevä käyttää taustana levyn menuissa, ei siis pakollinen tiedosto!)
-AviSub
http://www.trustfm.net/divx/SoftwareAviSub.html
Muutamia käyttöesimerkkejä,
DVD elokuva .divx tiedostoksi --> Dr Divx
Tekstit jo olemassa olevaan DivX/xvid AVI tiedostoon --> AviSub
Monen elokuvan yhdistäminen menulla --> DivXMediaBuilder
Dr DivX asennus:
Aluksi ladataan itse asennusohjelma
ja sitten asennetaan Dr DivX (tiedoston nimi riippuu versiosta) tuplaklikkaamalla tiedostoa
sitten valitaan asennuskieli (suomea ei valittevasti ole, mutta tämä ei aiheuta ongelmia, eli English valinta)
sitten itse asennuswelho käynnistyy ja painetaan Next >
tämän jälkeen tulee ohjelman lisenssi (tässä lisenssissä ei pitäisi olla mitään koiraa haudattuna) ja jatketaan I agree
sitten valitaan mitä halutaan asentaan, dokumentaatio on pakollinen, Dr DivX on myös hyvä asentaa, joten ainut todellinen vaihtoehto on se haluaako työpöydälleen pikakuvakkeet (Desktop Shortcuts) ja Next >
sitten valitaan asennuspaikka, oletuskansio kelpaa hyvin ja Install ja asennus käynnistyy
sitten asennus onkin jo valmis ja painetaan Finish
Dr Divx käyttö:
Ohjelman voi käynnistää joko työpöydältä jos asennuksessa halusi työpöydälle pikakuvakkeen tai sitten
käynnistä/start valikon kautta ohjelmat/programs ja sitten Divx ryhmä
Ohjelma käynnistetään Expert moodissa jossa säätövaraa on enemmän.
Ohjelma aukeaa seuraavannäköiselle sivulle,
Input file(s) kohdasta valitaan Open... ja valitaan tiedosto(t) mitkä halutaan muuntaa .divx formaatiin
tämän jälkeen Dr Divx analysoi tiedostoja hetken aikaa
esimerkkinä on Exit Wounds DVD jolta käsittelemme ensimmäisen VOB:in (Dr Divx ei osaa purkaa DVD-salausta, joten se täytyy tehdä toisella ohjelmalla).
Audio track(s) kohdasta voi valita säilytettävät audioraidat, English on ainoa joka kiinnostaa joten se valitaan (audio muunnetaan MP3 muotoon koska haluan säästää tilaa, AC3/DTS ääniraida(n/t) voi myös säilyttää)
Subtitle track(s) kohdasta otan sekä Swedish että Finnish, jotkin tekstiraidat näkyvät Subtitle Track XX nimellä (ei tietoa miksi näin käy)
DivX profiiliksi otan Home Theater jonka pitäisi taata toimivuus kaikilla Stand Alone DivX -soittimilla ja tietokoneella.
Otan Quality asetuksen koska tämä on vain testi, valitsen Better Quality koska haluan laadukkaan tiedoston, mutta suhteellisen nopeasti. Todella laadukkaan lopputuloksen saa insane quality:llä (mitä parempi kuvanlaatu halutaan sitä kauemmin muunnos kestää, insane quality asetusta ei kannata käyttää kuin todella tehokkailla koneilla, esim. kaksi tai useampiytimiset suorittimet. AMD XP 1700+ ja 512 muistilla 7 minuutin DVD-Videon kääntäminen kestää noin 65 minuuttia),
Constrain to valinta on paras jos on tarkoitus tehdä esim. yhden/usean CD/DVD-lveyn versioita (muutenkin jos halutaa tietyn kokoisen tiedoston). Dr Divx valitsee asetukset automaattisesti tämän valinnan mukaan joten mihinkään muuhun ei tarvitse koskea. Muutenkin Quality on normaalisti ainoa asetus johon tarvitsee tavallisesti koskea.
Title kohtaan voin kirjoittaa lopputuloksen nimen, vieressä olevalla napilla voi valita minne valmiin videon haluaa tallentaa(oletus C:\Program Files\DivX\Dr. DivX 2.0 OSS\Encodes, tai minne ohjelman onkaan asetanut\Encodes), Type valinnasta otan Movie ja Genre kohtaan Action, nämä ovat vain metadataa jolla ei ole vaikutusta muunnoksen lopulliseen laatuun,
More... valinnalla voi syöttää lisää metadataa (Metadatan syöttö ei toimi nykyisessä versiossa, mutta se ei ole suuri menetys).
Advanced välilehdeltä alta Video kohdasta voi säätää esim. kuvan leikkausta ja lopullista resoluutiota, yleensä näihin ei tarvitse koskea vaan Dr Divx huolehtii itse kaikesta.
Audio lehdeltä voi päättää mihin muotoon audion haluaa muuntaa jos haluaa, jos haluaa säilyttää alkuperäisen audioraidan niin Format kohdasta valitaan AC3 tai DTS, myös MP3 bitratea voi laskea/kasvattaa ja valita ABR tai CBR koodauksen välillä (VBR ei ole tuettuna)
Codec sivulta voi tehdä oman Custom profiilin jolla videot haluaa koodata. Normaalikäyttäjälle tällä sivulla ei ole mitään nähtävää.
Sitten vain Encode napin painaminen ja päästään eteenpäin.
Sitten ilmestyy joblist johon ilmestyi juuri valittu tiedosto/projekti, File input kohdalla pääsee lisäämään lisää tiedostoja jos tarvetta on joblistiin (eli voi jättää koneen kääntämään useampaa projektia peräjälkeen), Input kertoo lähdetiedoston nimen, Output ulostulevan tiedoston nimen ja Status muuntamisen tilan.
Resume niin muuntaminen alkaa
aluksi tiedostoa hiukan analysoidaan, sitten mahdolliset audioraidan muunnokset, sitten tekstityksen muunnokset, sitten vielä videon muunnos ja kaiken pitäisikin olla valmista
Status kohta ilmoittaa Completed jos kaikki meni OK
Tämän jälkeen .divx tiedosto on valmis.
(kuva lopputuloksesta Divx Player:illä)
DivXMediaBuilder asennus
Eli aluksi DivXMediaBuilder.zip tiedoston lataus ja purkaminen haluttuun kansioon, ja sitten DivXMediaFormat_SDK_r2.rar paketista DivXMux.exe (löytyy Tools alihakemistosta) purkaminen samaan kansioon.
DivXMediaBuilder käyttö
Ohjelman tuplaklikkaus ja ohjelma käynnistyy
Tämän jälkeen File -> Open... (Ctrl+N)
Ja valitaan tiedosto joka halutaan levylle, tässä kannattaa käyttää valmiita .divx tiedostoja varsinkin jos irtotekstit kiinnostavat(eli AviSub:illa tekstit mukaan ja sitten kokoamaan levyä).
(ohjelma näyttää valitun tiedoston, video-, audioraidat ja tekstitykset)
Tässä vaiheessa ohje menee kahtia, eli aluksi yksinkertainen tapaus että halutaan useampi tiedosto levylle, toinen opas käsittelee tapausta jolloin halutaan yhdelle elokuvalle menut+kappaleet/chapterit (molemmissa tapauksissa materiaalit on nauhoitettu FRAPS ohjelmalla Quake 2 yksinpelistä, käännetty Virtualdub ohjelmalla divx AVI tiedostoksi ja AviSub:illa vielä lisätty tekstit).
Eli helpompi tapaus aluksi.
http://raiska.comeze.com/tutorials/divx/monta.divx (3.6 Megatavua)
lopputulos
Eli kun ensimmäinen haluttu video on mukana niin
Features -> Add Title... (F6) kautta lisätään loputkin videot yksitellen
ja kun kaikki videot on mukana niin
sitten valitaan Features -> Add Language Menus...
jonka jälkeen valitaan kieli (käytän kaikessa oletuksena english koska se on oletuksena, english ei siis pakota englanninkieltä vaan on tarkoitettu helpottamaan katsojaa useamman kielen levyissä joissa katsoja/soitin voi valita kielen ja eri kielillä voi olla erilainen menu)
Seuraavana Menun lisäys (kuten alussa ilmoitettu Menu pohjan pitää olla video, toivottavasti tämä korjataan pian) eli Features -> Add Menu... (F7)
Sitten valitaan From AVI (koska ohjelma ei tue vielä Still kuvia) valmiiksi tehty menupohja (tässä käytän tuota tausta.avi tiedostoa), menuType kohtaan valitaan title koska tästä tulee päämenu, menuName kohtaan kirjoitan title (tähän voi kirjoittaa muutakin, mutta pysytään loogisena), exitAction tulee Play this menu again jolloin menua toistetaan ikuisesti jos mitään ei valita.
ja sitten OK
Tämän jälkeen Menun voi viimeistellä DivXMediaManager -> LanguageMenus -> DivXMediaMenu alta jota painamalla kyseinen menu tulee näkyviin
jonka jälkeen
napilla saa varsinaiset napit/buttonit tehtyä menuun. Eli painetaan nappia ja sitten rajataan taustakuvasta se alue jonka halutaan toimivan nappina (musta tausta on huono tästä syystä koska rajaus ei näy).
Tämän jälkeen kun rajaus on valmis painetaan sen päällä oikeaa hiirtä ja valitaan Overlays -> Text (Overlay:tä voi tehdä itsekkin jos haluaa täysin omanlaisen menunsa), parempi tapa on käyttää taustavideota jossa tekstit ovat valmiina, kuten alla olevassa tavassa, nyt valmiista menusta tulee hiukan hassu.
jonka jälkeen pomppaa tekstin asetukset.
ja lopullinen nappula
(nappula häviää pimentoon, kun tekee uuden tai valitsee toisen)
vaihdan vielä Overlay kohdasta astetta rumemmat värit menuteksteille.
Kannattaa aluksi tehdä kyseisen menun kaikki napit ennenkuin tekee niille/menulle toimintaa.
yllä olevassa kuvassa on kaikki napit lisätty (3 nappia, yksi jokaiselle elokuvalle) ja "Kolmas leffa" on aktiivisena. Oikeassa reunassa näkyy nyt Button Properties
ja kun valitsemme sieltä upAction (eli paina upAction tekstiä) niin se muuttuu siniseksi
ja painamalla nyt toista nappia menusta siirtyy soittimen kaukosäätimestä ylöspäin nuolta painaessa kohdistus tästä napista haluttuun nappiin (eli menuista saa rakennettua todella epäloogisia jos kavereita haluaa kiusata). Eli kun mennään menuvideon päälle ja siirretään hiiri toisen napin päälle muuttuu hiiren kursori kädeksi. Ja kun painan tässä hiiren nappia valitaan siirtymän suunta, esimerkissä ylös/vasen siirtyvät ylöspäin ja alas/oikea alaspäin.
(numerot voi olla erilaiset)
(englanti osaamattomille, up on ylös, down on alas, left on vasen, right on oikea, pelkkä left ja top kertovat napin vasemman yläkulman pikseleinä ja width napin leveyden pikseleinä ja height korkeuden pikseleinä jos napin koon haluaa asettaa tarkasti)
tämän jälkeen suunta actionit kohdilleen muille napeille samalla tavalla. Tämän jälkeen laitetaan nappien toiminnot kuntoon
valitaan "Kolmas leffa" napille Button Action kohdasta + ja päästään valitsemaan mitä nappia painamalla tapahtuu
eli koska halutaan toistaa elokuva niin valitaan PlayAction ja koska listassa on useampi leffa valitaan se oikea, eli kolmas ja sitten Add Action to list jolloin toiminto ilmestyy List of Actions kohtaan ja valitaan kyseinen toiminto ja painetaan OK
Toistetaan sama kahdelle muulle napille.
Kaikki on nyt valmista.
Tämän jälkeen on hyvä tallentaa projekti jos tulee vielä jotain korjattavaa, tämä siis tallentaa XML tiedoston jonka pohjalta ohjelma rakentaa divx tiedoston.
jommalla kummalla napilla siis tallennus.
Sitten itse .divx tiedoston luonti.
Tämän jälkeen ruudulle pomppii pari komentokehoitetta jotka saa suljettua esim. välilyönnillä kun ne ovat tehtävänsä tehneet.
Ja sitten hiukan haastavampi (eli kappalevalikko).
http://raiska.comeze.com/tutorials/divx/eka.divx (2.7 Megatavua)
lopputulos
Kun tiedosto on avattua näyttää ohjelma seuraavalta
Sitten valitaan Features -> Add Language Menus...
jonka jälkeen valitaan kieli (käytän kaikessa oletuksena english koska se on oletuksena, english ei siis pakota englanninkieltä vaan on tarkoitettu helpottamaan katsojaa useamman kielen levyissä joissa katsoja/soitin voi valita kielen ja eri kielillä voi olla erilainen menu)
Seuraavana Menun lisäys (kuten alussa ilmoitettu Menu pohjan pitää olla video, toivottavasti tämä korjataan pian) eli Features -> Add Menu... (F7)
Sitten valitaan From AVI (koska ohjelma ei tue vielä Still kuvia) valmiiksi tehty menupohja, menuType kohtaan valitaan title koska tästä tulee päämenu, menuName kohtaan kirjoitan title (tähän voi kirjoittaa muutakin, mutta pysytään loogisena), exitAction tulee Play this menu again jolloin menua toistetaan ikuisesti jos mitään ei valita.
ja sitten OK
Tämän jälkeen Menun voi viimeistellä DivXMediaManager -> LanguageMenus -> DivXMediaMenu alta jota painamalla kyseinen menu tulee näkyviin (kuvaa pikseloitu koon pienetämiseksi, näin ruma menu ei kelpaisi minulle).
jonka jälkeen
napilla saa varsinaiset napit/buttonit tehtyä menuun. Eli painetaan nappia ja sitten rajataan taustakuvasta se alue jonka halutaan toimivan nappina.
Kannattaa aluksi tehdä kyseisen menun kaikki napit ennenkuin tekee niille toimintaa.
yllä olevassa kuvassa on molemmat napit lisätty ja "Kappaleet" on aktiivisena. Oikeassa reunassa näkyy nyt Button Properties
ja kun valitsemme sieltä upAction (eli paina upAction tekstiä) niin se muuttuu siniseksi
ja painamalla nyt toista nappia menusta siirtyy soittimen kaukosäätimestä ylöspäin nuolta painaessa kohdistus tästä napista haluttuun nappiin (eli menuista saa rakennettua todella epäloogisia jos kavereita haluaa kiusata), kun tässä menussa on vain kaksi nappia siirrytään kaikilla kaukosäätimen liikkumisnäppäimillä toiseen menunappiin. Eli kun mennään menuvideon päälle ja siirretään hiiri toisen napin päälle muuttuu hiiren kursori kädeksi. Ja kun naputan tässä 4 kertaa niin näyttää suunta Actionit seuraavilta
(numerot voi olla erilaiset)
(englanti osaamattomille, up on ylös, down on alas, left on vasen, right on oikea, pelkkä left ja top kertovat napin vasemman yläkulman pikseleinä ja width napin leveyden pikseleinä ja height korkeuden pikseleinä jos napin koon haluaa asettaa tarkasti)
tämän jälkeen suunta actionit kohdilleen toiselle napille
ja tämän jälkeen
valitaan "Aloita elokuva" napille Button Action kohdasta + ja päästään valitsemaan mitä nappia painamalla tapahtuu
eli koska halutaan toistaa elokuva niin valitaan PlayAction ja koska ei ole kuin yksi pätkä valitaan sen ja sitten Add Action to list jolloin toiminto ilmestyy List of Actions kohtaan ja valitaan kyseinen toiminto ja painetaan OK
Tämän jälkeen tehdään kappale/chapterlista, eli
ja sitten seuraavat valinnat
(nimen voi taas valita vapaasti, ja menupohja pitää olla valmis video)
molemmat menut löytyvät kätevästi ja pistetään kappaleet menuun liikkuminen aluksi kuntoon kuten yllä.
Tämän jälkeen luodaan itse kappaleet, eli Features -> Create Chapters for title... (F9)
josta pomppaa seuraavanlainen ikkuna
Select a Title kohdasta valitaan mille videolle kappaleet halutaan tehdä
Every minutes kohdasta voidaan määrittää monen minuutin välein uusi kappale tulee, esimerkin video on vain 30 sekuntia pitkä joten käytetäään toista valintaa eli
Exactly X chapters jolla teen 5 kappaletta tasaisin väliajoin (ensimmäisen kappale tukee ensimmäiseen frameen videossa eli koska haluan 4 kappaletta niin valitsen 5, eli n+1).
Ja sitten OK
Ja sitten tehdään kappale 2:lle oma action eli
+ valinta kappale 2 napille
josta sitten
PlayAction ja koska ei ole kuin yksi pätkä valitaan sen ja sitten valitaan toinen kappale, koska ensimmäinen alkaa nollakohdasta jonka jälkeen Add Action to list jolloin toiminto ilmestyy List of Actions kohtaan ja valitaan kyseinen toiminto ja painetaan OK
sama toistetaan kaikille napeille, mutta otetaan aina seuraava kappale.
Sitten Paluu nappi jolle samasta paikasta valitaan
MenuTransitionAction ja koska on kaksi menua ja nyt ollaan Chapter/kappaleet menussa valitaan se toinen(eli title) ja Add Action to list jolloin toiminto ilmestyy List of Actions kohtaan ja valitaan kyseinen toiminto ja painetaan OK
tämän jälkeen melkein sama title menun kappaleet napille, mutta ohjataan Chapter/Kappaleet lehdelle.
Kaikki on nyt valmista.
Root menu kohtaan voi valita vielä Title menun jolloin kaukosäätimen Top/Root näppäimellä pääsee tähän menuun.
Tämän jälkeen on hyvä tallentaa projekti jos tulee vielä jotain korjattavaa, tämä siis tallentaa XML tiedoston jonka pohjalta ohjelma rakentaa divx tiedoston.
jommalla kummalla napilla siis tallennus.
Sitten itse .divx tiedoston luonti.
Tämän jälkeen ruudulle pomppii pari komentokehoitetta jotka saa suljettua esim. välilyönnillä kun ne ovat tehtävänsä tehneet.
Avisub asennus/käyttö:
Lataa AviSub.exe haluamaasi paikkaan ja käynnistä ohjelma tuplaklikkaamalla
ja seuraavaksi ohjelma jo aukeaakin
tämän jälkeen Load AVI ja valitaan .avi tiedosto johon tekstit halutaan liittää.
Tämän jälkeen ohjelma analysoi tiedostoa hetken jonka jälkeen valitaan tekstitys
Load srt, txt, sub, idx napista
jonka jälkeen toivottavasti tulee
tämän jälkeen voi muunnella fontin asetuksia
jos sen sijaan tulee
niin kannattaa pienentää aluksi fonttikoko/muuttaa tyyliä kunnes virhettä ei enään tule, eli tulee tuo ylempi Succesfully teksti (voi myös mahdollisesti muuttaa tekstityksiä jollain muulla ohjelmalla aluksi ettei ole esim. kovin montaa merkkiä per rivi)
Text kohdasta valitaan fontin väri, Outline kohdasta fontin ulkoreunan väri ja Outline Width kohdasta ulkoreunan paksuus pikseleinä.
Font Name kohdasta valitaan haluttu fontti, Font Style kohdasta haluttu tyyli fontille (normaali, paksu, kursivoitu, alleviivattu jne...), Font Charset kohdasta valitaan tekstin koodaus (Default pitäisi toimia suomessa oikein), Font Size kohdasta fontin koko, Language kohdasta se kieli millä tekstitys halutaan tunnistaa divx tiedostossa (fi Finnish on hyvä valinta, itse suosin en English valintaa), Offsets kohdasta muutetaan fontin sijoittelua, vaakatasossa oleva palkki kertoo korkeuden pystytasossa ja pystytasossa oleva palkki kuinka suuri ero päällekkäisillä tekstiriveillä on, muutos näkyy suoraan ruudulla kun jokin tekstirivi on valittuna.
Tekstin taustalla näkyvä väri ei tule kuvaan, valitettavasti väri näkyy jonkinverran kyllä itse teksteissä tietokoneella katsottaessa ja fontin koko ei näy oikein.
Generate Subbed Avi napista alkaa yhdistäminen joka kestää korkeintaan muutaman minuutin jonka jälkeen toivottavasti tulee
tuollainen ilmoitus. Yhdistäminen on nyt valmis. Lopputulos on avisub.divx niminen tiedosto.
DivX frameserving
nimitys on vähän huono koska kyseessä ei ole varsinainen frameserving, mutta tällä tekniikalla saa kiinteät tekstit eteenpäin. Eli koska tietokoneella DivX codec huolehtii myös tekstityksistä saa tekstit näkyviin kiinteänä uudelleen koodatessa, tärkeää on vain että että DivX decoder:in asetuksissa käynnistä/start -> ohjelmat/programs -> DivX -> DivX Codec -> Decoder Configuration Utility kautta on valittu oletus kieli samaksi kun halutun .divx tiedoston tekstitysraita on (Toolbar välilehti)
valinnan voi tehdä myös lennosta painamalla kellon viereen tulevaa DivX kuvaketta hiiren oikealla napilla
ja sitten valitsemalla Subtitles valikosta oikean tekstityksen.
sitten vain muuntamaan haluttua videota, ohjelman pitää käyttää DirectShow:ta käännökseen, VfW rajapinnan kautta tekstit eivät tule mukaan. Valitettavasti tämä ei toimi kaikilla ohjelmilla, oma Windows Movie Maker ei avaa .divx tiedostoja. Windows Media Encoder jumahti/hidasteli ja tekstit eivät tulleet mukaan.
Tässä kumminkin eka video tmpgenc:in kautta (PAL VCD).
http://raiska.comeze.com/tutorials/divx/eka2.m1v (1.0 Megatavua)
(pitäisi aueta millä tahansa mediasoittimella)
Still kuvasta videoksi VirtualDub:illa
Eli tee menun pohja haluamallasi piirrustusohjelmalla ja tallenna se .BMP tiedostona (24 bittiset värit ja maksimi resoluutio 720 x 576, 640x480 käy hyvin).
Sitten Virtualdub auki ja File -> Open Video File (Ctrl+O)
ja sitten valitaan se juuri tehty kuva.
Tämän jälkeen painetaan Ctrl+C ja tämän jälkeen Ctrl+V pohjaan kunnes aikajanan oikean reunan numero on 250, jos menee yli niin Ctrl+Z saa vähennettyä numeroa.
Tämän jälkeen Video -> Frame Rate... (Ctrl+R)
ja sitten Change to X frames per second kenttään laitetaan arvo 25 ja sitten OK
Sitten Audio, eli jos menuun haluaa taustamusiikkia niin valitaan Audio -> WAV source... ja haluttu WAV tiedosto jonka haluaa taustalle soimaan (Audio -> Compression kautta kannattaa vielä pistää MP3 pakkaus päälle), mutta tähän menuun ei taustaääntä/musiikkia tule joten Audio -> No Audio on valinta.
Sitten videonpakkauksen vuoro. Eli Video -> Compression (Ctrl+P)
ja valitaan DivX Codec ja sitten Configure
ja DivX asetuksista tarkistetaan että että 1-pass ja Home Theater Profile ovat päällä ja sitten Bitrate kohtaan voi itse valita arvon (100 riittää yksiväriselle taustalla, 600 voi käyttää jos taustassa on tekstiä ja 900 arvoa jos taustana on esim valokuva, koska koodaus kestää muutaman sekunnin voi arvoa nostaa helposti jos lopputulos on mielestäsi liian heikko).
Sitten pari kertaa OK ja sitten viimeisenä File -> Save as AVI... (F7)
Versio 1.05 (29.12.2006 @ 18.25)
Viestiä on muokattu lähettämisen jälkeen. Viimeisin muokkaus 5. elokuuta 2012 @ 11:59
|
Newbie
1 tuotearvio
|
19. huhtikuuta 2006 @ 11:19 |
Linkki tähän viestiin
|
Loistava opas!!!
|
Mestaus
Senior Member
1 tuotearvio
|
19. huhtikuuta 2006 @ 18:26 |
Linkki tähän viestiin
|
Täydellinen!!
|
Staff Member
1 tuotearvio
|
22. huhtikuuta 2006 @ 11:50 |
Linkki tähän viestiin
|
Quote: http://www.matroska.org/~robux4/drdivx/ (DrFFMPEG.exe kaveriksi)
Tuon linkin takaa en löytänyt ohjelmaa. Pikaisella googletuksella monet sivut linkittävät tuonne, mutta itse en löydä sitä tuolta.
|
Staff Member
32 tuotearviota
|
22. huhtikuuta 2006 @ 15:02 |
Linkki tähän viestiin
|
teppoI: hyvä huomio (eli sitä ei tällä hetkellä ole siellä). Otin yhteyttä tuohon robUx4 maililla ja jos hän ei jatka tuon julkaisemista niin teen sen itse (eli kun kun kyseessä on Open Source osa niin kuka tahansa voi sen kääntää, tekisin tämän kyllä heti, valitettavasti tällä kyseisellä koneella ei löydy tuota Microsoft:in 2005 Visual ympäristöä).
|
Staff Member
1 tuotearvio
|
23. huhtikuuta 2006 @ 06:40 |
Linkki tähän viestiin
|
|
Staff Member
32 tuotearviota
|
23. huhtikuuta 2006 @ 12:49 |
Linkki tähän viestiin
|
Tuo on vain vanha versio, uusimman päiväys on 12.4, eli en tiedä toimiiko tuo vanha versio, jos toimii niin hyvä homma.
|
Staff Member
1 tuotearvio
|
24. huhtikuuta 2006 @ 12:05 |
Linkki tähän viestiin
|
Kokeilin äsken mutta kun yritin aukaista DR. Divx niin löi erroria. Eli ei taidakkaan toimia.
|
Staff Member
32 tuotearviota
|
24. huhtikuuta 2006 @ 14:48 |
Linkki tähän viestiin
|
|
vaistokas
Junior Member
|
25. huhtikuuta 2006 @ 17:26 |
Linkki tähän viestiin
|
Ihailtavan perusteellinen ohje!
Tuli ainoastaan ongelmia siinä vaiheessa, kun koetin muuttaa tuon DivXMediaBuilderilla väsätyn valikon divx-tiedostoksi. Se kyllä näytti tekevän kaiken ok, mutta lopuksi tuli ilmoitus "validation failure". Logista ongelma löytyi tarkemmin tuommoisena:
time=135688 entryType=GENERAL_ENTRY_TYPE message=Audio's dwLength parameter is incorrect. MediaSource objectId: 7
Audio's rate(16000)/scale(384) != nAvgBytesPerSec(16000). Riff Offset(0xE) MediaSource objectId: 7
Audio's dwLength parameter is incorrect. MediaSource objectId: 15
Audio's rate(16000)/scale(384) != nAvgBytesPerSec(16000). Riff Offset(0xE) MediaSource objectId: 15
...ja sitä jatkui suunnilleen samanlaisena pitkään. Tietääkö kukaan mistä tämä mahtais johtua?
|
Staff Member
32 tuotearviota
|
26. huhtikuuta 2006 @ 15:09 |
Linkki tähän viestiin
|
AC3 ääniraita tuossa aiheuttaa ongelmia, tai lähinnä se että dwLength kentällä on väärä arvo, kokeile tallentaa vaikka Virtualdubmod:illa nuo tiedostot uudelleen ja katso tapahtuuko tuo sama vika.
|
Mainos
|
|
|
Tonski
Senior Member
|
26. huhtikuuta 2006 @ 15:29 |
Linkki tähän viestiin
|
Agent_007 näyttää taas kyntensä. Täydellinen opas!
|
|