User Käyttäjä Salasana  
   
tiistai 1.10.2024 / 14:36
Hae keskustelualueilta:        In English   Suomeksi   På svenska
afterdawn.com > keskustelu > digitv > digitv - kaikki muut aiheet > siirtyminen digitelevisioon viivästettävä
Näytä aiheet
 
Keskustelualueet
Keskustelualueet
Siirtyminen digitelevisioon VIIVÄSTETTÄVÄ
  Siirry:
 
Kirjoittaja Viesti
Sivu:<1234
jartar
AfterDawn Addict

2 tuotearviota
_
12. huhtikuuta 2007 @ 19:08 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Lainaus:
HD-lähetykset kiinnostavat mitä luultavimmin suurinta osaa niitä, jotka omistavat LCD-television. Ja tuo määrä ihmisiä lisääntyy todella nopeasti, sillä kuten sanottua, lähes kaikki uudet myydyt televisiot ovat LCD-televisioita, jotka kykenevät 720p kuvaan.
Syy miksi kovin monia ei välttämättä vielä kiinnosta HD-lähetykset on yksinkertaisesti se, että he eivät ole nähneet DVD-kuvaa parempaa videokuvaa.

Yliarvioit ihmisten kiinnostusta. Kun itseään kiinnostaa joku asia todella paljon niin voi olla vaikeaa ajatella objektiivisesti.
Suurin syy miksi ostetaan taulu tv:eitä on koko ja estetiikka syyt.
Se on muutama prosentti ihmisistä keitä kiinnostaa jotkut hd-jutut oikeasti. Siis niistäkin ketkä ostaa taulutelkkareita.
Ja ei se Pekka Perusostaja kiinnostu siitä HD-kuvasta yhtään enempää vaikka näkisikin sitä. Sille kun vhs on tasoltaan riittävää ja dvd on niin korkea laatuista että parempaa ei voi koskaan toivoa...
Suurimmalle osalle kun vaan riittää se että telkkarista saa kuvan ulos...
jani347
Newbie

1 tuotearvio
_
19. huhtikuuta 2007 @ 20:59 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Näitä kun itse myyn, niin voin kyllä sanoa, että kyllä se kuvanlaatu kiinnostaa niitä mummeleitakin yllättävän paljon...

Ei pidä aliarvioida.
odzmo
Newbie
_
21. huhtikuuta 2007 @ 10:38 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti bscd:
Omasta mielestäni tätä digitv:hen siirtymistä ei tarvitse viivästyttää, se olisi syytä perua kokonaan ja hypätä suoraan seuraavan sukupolven mpeg4-tason järjestelmään.

...

Toisaalta voi käydä myös niin että tv siirtyy nettiliittymän oheispalveluksi, jolloin tulee investoida iptv-digiboksiin, jos haluaa tv-ruudultaan telkkaria katsella. Tällaista palvelua itse asiassa oma operaattorini jo tarjoaakin: verkkopiuha modeemista tv:n luo ja 500 euron boksi välityksellä telkuun niin näkyvät kaikki nämä digikanavat sitä kautta.
Tulisiko se HDTV sitten halvemmaksi muutaman vuoden päästä, kun silloin pitäisi investoida taas "antiikkiseen" tekniikkaan? Ja kuka kustantaa ne vähintään 10 Mbit/s nettiyhteydet joka kolkkaan, kun nyt ei saa kuin hikistä ISDN:ää (128 kbit/s) ja sekin loppuu kuulemma syksyllä?
odzmo
Newbie
_
21. huhtikuuta 2007 @ 10:56 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Siku:
Analoginen TV on aikansa elänyt tekniikka, eikä sitä pitäisi enää säilyttää missään muodossa. Sillä kaistalla mikä tarvitaan yhteen analogiseen kanavaan, voidaan lähettää neljästä viiteen digitaalista kanavaa. Puhumattakaan monista muista digiverkon hyödyistä.

Ja mikä ironisinta, ihmiset päivittävät mielellään puhelimiaan, MP3-soittimiaan ja muuta viihde-elektroniikkaa parin vuoden syklillä uudempaan versioon, mutta kun tulee eteen yli 50 vuotta vanhan televisiotekniikan päivittäminen uudempaan, niin syntyy hirveä polemiikki.

Hyvä pointti tuo jälkimmäinen. Käytännössähän se on noin. Kaikenlaiseen muuhun kyllä pistetään rahaa, mutta sitten maristaan parin digiboksin takia.
Mutta silti, hieman hätäiseen ollaan tähän digiaikaan siirtymässä, kun koko TV-tekniikka on niin kehitysvaiheessa (ana, digi, HDTV). Onneksi Suomen tuntien, tuota HDTV:tä ei hetkeen tulla maanlaajuisesti näkemään, niin ei tämä digiaikaan siirtyminen mene ihan rahastukseksi. Väistämätöntähän on kuitenkin se, että sitten kun joskus HD-lähetyksiin siirrytään, joudutaan taas ostamaan uudet vehkeet. Ei näin.
Muutenkin, sen verran on vielä vaiheessa noiden nykydigiboksien kehitys, että aika temppu on, jos meinaavat laitevalmistajat saada softapäivityksillä asian kuntoon elokuuhun mennessä.

Lainaus:
Sillä kaistalla mikä tarvitaan yhteen analogiseen kanavaan, voidaan lähettää neljästä viiteen digitaalista kanavaa.

No tälle nyt ei kannata kauheasti painoarvoa antaa. Loppupeleissä sillä ei ole väliä, lähetetäänkö yksi kanava shittiä analogisena vai viisi kanavaa shittiä digitaalisena.

Omasta mielestäni digiin on siirryttävä (onhan se digikuva paljon hienompi katsella kuin analoginen, missä näkyy kohinaa), mutta ei ihan näin hätäiseen. Kyllä tässä hyvin voisi vielä vuoden pari katsella analogisia, niin sitten luultavasti alkaisi aika (ja digiboksit) olemaan kypsiä.
Yhden analogikanavan taajuudella voidaan lähettää kaksi n. DVD-elokuvatasoista digikanavaa, joten kun analogilähetyksistä luovutaan, pystyttäisiin ottamaan käyttöön vähintään 8 uutta DVD-tasoista digikanavaa/lähetin. Ja kun nykyisistä kolmesta nipusta saataisiin vielä 6 vastaavaa kanavaa, tekee se yhteensä vähintään 14 analogista lähetystä reippaasti parempaa digikanavaa. Kysymys on vain rahasta eli suostuvatko TV-yhtiöt maksamaan korkeampaa hintaa isommasta bittivirrasta.
odzmo
Newbie
_
21. huhtikuuta 2007 @ 11:21 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Alterdu:
... Digivirittimellä varustettua Telkkua ei kannata ostaa vielä koska v.2009-2010 siirrytään todennäköisesti HD lähetyksiin vai..??
SD-lähetyksiin alettiin siirtyä elokuussa 2001 (virallinen lähetysten avaus) ja siirtymisen pitäisi päättyä elokuussa 2007 eli siitä voi laskea, että siirtymäaika on kuusi vuotta.

Samalla periaatteella: jos HD-lähetyksiin ALETAAN siirtyä (aikaisintaan) 2010, siirtymäaika päättyy n. 2016. Mikäli ostat nyt SD-boksin, se tulee vanhanaikaiseksi aikaisintaan tuolloin eli n. 9 vuoden kuluttua. Tuossa ajassa joudut/kerkiät päivittämään kaikki töllösi HD ready- tai HD-töllöiksi.
odzmo
Newbie
_
21. huhtikuuta 2007 @ 12:04 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Lainaus:
Petteri Järvisen juttuja en enää jaksa lukea. Se kun ei tiedä yleensä asioista yhtään mitään...
Poimintoja tuosta http://www.talouselama.fi/docview.do?f_id=1111556 :

"Televisiotekniikan tulevaisuutta selvitettäessä päädyttiin 1990-luvulla siihen, että Suomen kaltaisessa harvaanasutussa maassa kannattaisi siirtyä satelliittijakeluun. Se olisi ollut [i]kustannustehokkain tapa parantaa kuvanlaatua ja lisätä kanavien määrää.
...
Niinpä valittiin toinen tie: maanpäällisen jakeluverkon digitalisointi."


Mites kriisitilanteessa? Jos joku haluaa sammuttaa Suomen TV-lähetykset, miten sen Suomi pystyy estämään? Hankkimalla rakettitekniikkaa? HAH-HAH :(

Tai miten tarvittaessa satelliitti takavarikoidaan kriisitilanteessa omaan käyttöön? Hankkimalla rak... HAH-HAH-HAH-HAA :(

Maanpäällisessä verkossa ei tarvita kuin muutama rynkkymies/lähetysasema.

"Koteihin on parin vuoden ajan myyty teräväpiirtoon pystyviä hd ready -taulutelevisioita. Nykyisen digi-tv:n kuva näyttää niissä pakkausvirheiden ja alhaisen tarkkuuden vuoksi kehnolta - kuin katselisi mustavalkoista kuvaa väritelevisiosta."

No on sitä useita vuosia nähty vastaavaa ilmiötä, kun on katseltu VHS-puuroa analogiteeveestä. Eikä siihen ole kukaan vielä tietääkseni kuollut. HAH :)

"Suomi, joka 10 vuotta sitten halusi digi-tv:n edelläkävijäksi, tavoittelee nyt yhtä määrätietoisesti peränpitäjän paikkaa."

Siis 10 vuotta SITTEN (1997) olisi pitänyt arvata kymmenen vuoden PÄÄSTÄ (2017) vallitseva edelläkävijätekniikka!?! HAH-HAH!!!
jartar
AfterDawn Addict

2 tuotearviota
_
21. huhtikuuta 2007 @ 12:10 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jani347:
Näitä kun itse myyn, niin voin kyllä sanoa, että kyllä se kuvanlaatu kiinnostaa niitä mummeleitakin yllättävän paljon...

Ei pidä aliarvioida.

Koska se kuvanlaatu kiinnostaa niin paljon niin kuinka moni ostaa sen oikeasti hyvän kuvan antavan telkkarin ja siihen päälle sen hd-dvd tai blu-ray soittimen? Tai ottaa mukaan canalin hd-paketin.
Tai edes ostaa hyvällä skaalaimella varustetun dvd-soittimen.
Veikkaan että hyvin pieni määrä ostajista...
Mainos
_
__
 
_
odzmo
Newbie
_
21. huhtikuuta 2007 @ 12:10 _ Linkki tähän viestiin    Lähetä käyttäjälle yksityisviesti   
Lainaus:
Saa nähdä kehtaavatko taloyhtiöt enää laittaa keskusdigibokseja. Jos talossa lähes kaikilla on jo oma boksi, niin kannattaisi ennemmin talon asukkaiden kerätä vaikka kolehti boksin ostamiseksi viimeisille "vastarannan kiiskille", senverran kallis tuollainen keskusboksi asennuksineen on. Periaatteessa on hyvä että päätös keskusboksien sallimisesta edes jollekin kanavalle tehtiin, vaikka päätöstä pantattiinkin "viime minuuteille".
Viime minuuteille? Montakos kuukautta luulet tuollaisia keskusbokseja olleen (Suomen) markkinoilla ostettavissa edes jonkinlaisessa hinta/laatusuhteessa? Minä veikkaisin muutama kuukausi.
 
Sivu:<1234
afterdawn.com > keskustelu > digitv > digitv - kaikki muut aiheet > siirtyminen digitelevisioon viivästettävä
 

Apua ongelmiin: AfterDawnin keskustelualueet | AfterDawnin Vastaukset
Uutiset: IT-alan uutiset | Uutisia puhelimista
Musiikkia: MP3Lizard.com
Tuotearviot: Laitevertailu | Vertaa puhelimia | Vertaa kännykkäliittymiä
Pelit: Pelitiedostot, pelidemot ja trailerit
Ohjelmat: download.fi | AfterDawnin ohjelma-alueet
International: AfterDawn in English | Software downloads | Free, legal MP3s | AfterDawn på svenska
RSS -syötteet: AfterDawnin uutiset | Uusimmat ohjelmapäivitykset | Keskustelualueiden viestit
Tietoja: Tietoa AfterDawn Oy:stä | Mainosta sivuillamme | Sivuston käyttöehdot ja tietoja yksityisyydensuojasta
Ota yhteyttä: Lähetä palautetta | Ota yhteyttä mainosmyyntiimme
 
  © 1999-2024 AfterDawn Oy