Näin alkajaisiksi: Onko tämä oikea palsta esittää kysymyksiä ulkoisista kovalevyistä? Asiantuntemukseni tietotekniikasta on melko heikkoa.
Olen aikeissa ostaa uuden ulkoisen kovalevyn USB-liitännällä (kapasiteetti noin >500-1000Gt), koska läppärin muisti on lähes täynnä ja minun on siirrettävä osa datastani luotettavalle kovalevylle. Ilmeisesti siinä pitää olla oma virtalähde, jotta se olisi nopea?
Tarvitsen myös luotettavan kovalevyyn liittyvän varmuuskopiontiohjelman. Edellinen ulkoinen kovalevyostokseni oli Buffalo 500Gt, mutta sen mukana tuleen Memeo-ohjelman varmuuskopiontiin automaattisesti tai "käsin" ei voi luottaa. "Käsinkin" kopioidessa Buffalo katkaisee kopiontiketjun, jos jossain tiedostossa on joku virhe tai liian pitkä tiedotonimi, mutta se ei ilmoita, miltä kohdalta kopiontiprosessi katkesi. Se ei kerro edes sitä, että se ei kopioinut kaikkea vaan eron näkee vertaamalla ominaisuuksista tiedostokokoja.
Millä valmistajalla on luotettava varmuuskopiontisysteemi? Mikä olisi hyvä, nopea ja luotettava ulkoinen kovalevy kohtuuhintaan? Vai onko sellaista?
Ulkoisissa kovalevyissä on sisäänrakennetut virtalähteet, nopeus riippuu hieman mallista. Yleensä ulkoiset kovalevyt jakautuvat pieniin, kompakteihiin, tyylikkäisiin ja suurempiin sekä käytännöllisempiin ( usein myös nopeampiin ). Mikäli koko tai ulkomuoto ei ole kriteeri, ja etenkin mikäli sinulla on 2 usb-paikkaa yhden sijaan, suosittelen sellaista.
Itse käytän varmuuskopioinnissa WD Sync ohjelmaa, joka toimitetaan western digital - kovojen yhteydessä, merkki on yleisesti luotettavana pidetty. Toinen ohjelma, jota käytän kovalevyni kanssa on Dmailer.
Mitä virheisiin tulee, ohjelma ilmoittaa mitä ja miksi se on tapahtunut. Itse olen törmännyt vain virheellisiin tiedostonimiin (liian pitkä, erikoismerkkejä, tms) Valvon silti prosessia käsin, sillä olen törmännyt ongelmiin lopputuloksessa (mahdollisesti omaa vikaani).
Mainitsemassasi tilaluokassa on löydettävissä suhtkoht edullisia kovoja aina n.40 eurosta alkaen, yli 100? lienee jo tarpeettoman paljon.